Plus size model – say what!?

robynlawleyrobyn3robyn2

Photos by Pierre Toussaint

Elsker disse bildene av Plus Size-modell (!) Robyn Lawley, tatt av Pierre Toussaint GQ Spread. Men det er ikke kun for at jeg både digger dama og bildene at jeg poster dem her på bloggen. For det er jo ikke noe jeg gjør ofte, akkurat. Å poste bilder jeg liker, kun for at jeg liker dem. Nei, jeg har også en liten diskusjon å starte om denne dama. Hun går under kategorien PLUS SIZE-MODELL, og det syns jeg er helt insane. Galskap er det. Greit nok at hun ikke er spikertynn, men i ordet plus size forventer i alle fall jeg noen kilo over hva som kanskje sees på som normalvektig. Plus size, lissom. Plus! Denne dama har jo en fantastisk fin og slank kropp. Jeg ser ikke mye plus her jeg. Ikke mye på den kroppen hun bør slanke vekk.

Hver gang man åpner for en slik diskusjon, så kommer det alltid kommentarer som «ja, enn med de som er naturlig tynne! Skal man rakke ned på dem da, bare for at de er tynne?» Svaret mitt er nei. Det skal man ikke. Men i dag er det sånn at det nesten ikke er plass til plus size-modeller (som vakre Robyn ovenfor), mens det er et enormt fokus på å være tynnest mulig. Joda, jenter skal få være naturlig tynne uten å føle seg mobba av den grunn, men hvorfor trenger de være modeller? Altså, jeg mener… I dag sier man jo til jenter som denne dama at de er for tykke til å være det! Jeg stemmer heller for at man sier at noen er for tynne til å være modeller. Og for tykke. Robin Lawley er et perfekt eksempel på et perfekt kroppsideal for oss jenter. Ikke for tykk, ikke uoppnåelig og usunt tynn. Og da må det være lov å si at man heller skulle ønske slike jenter dominerte modellverdenen, som i dag domineres av langt tynnere jenter, uten å bli kalt diskriminerende ovenfor naturlig tynne jenter! Sånn. Da tror jeg at jeg har fått sagt nok om meningene mine rundt dette, om enn noe kronglete. Om du er sterkt uenig, så er du velkommen til å utdype hvorfor i kommentarfeltet. Er du enig, så er det også lov. Kjør debatt! 

Del

15 Kommentarer

 1. januar 28, 2014 / 13:16

  Helt nydelige bildet av henne. Hun ser fantastisk ut, men herre min hatt, det er skremmende at dette kalles plus size! Hun er jo tynn :o
  Vi lever i en merkelig verden, men jeg tror at dette komer til å endre seg i løpet av de kommende årene. Det er så mange som engasjerer seg, at det bare må skje snart.

 2. januar 28, 2014 / 14:54

  Helt enig i at hun er råfin. Synes kroppen er kjempefin, og ikke for tynn eller for tykk :) Synes jenter som er født tynne, og som er naturlig tynn, også skal få være modeller da.. Vist det er det de vil, så kan de jo ikke få kjeft for å være for tynne! (heller oppfordring til å spise så de legger på seg litt og ser normale ut!) MEN det er noe helt annet med jenter som sulter seg og utvikler spiseforstyrrelser for å se tynnest mulig ut. Da ser det bare usunt ut! Og det er jo usunt, og ikke et bra kroppsideal for jenter. Så jeg synes det burde vært en grense for hvor tynn man kan være i modellgrensen. Hun over her synes jeg ser kjempefrisk og fin ut. Synes IKKE det er fint med modeller som bare er beinrangel! Synes verden skal begynne å bruke modeller som ser friske og normale ut.

  • Drea
   januar 28, 2014 / 15:05

   Å si til naturlig supertynne jenter at de skal spise, er vel akkurat det man ikke bør gjøre. Det er vel noe av det de reagerer mest på, er det ikke? Og ja. Jeg syns også de skal få lov til å være modeller. Men jeg syns ikke de bør dominere modellverden ene og alene. Jeg syns det er fint å være slank jeg altså. Naturlig slank og trent er absolutt ikke feil, men sånn som det er i dag så er det ikke rart at vi alltid føler oss for tjukke.

 3. januar 28, 2014 / 17:35

  Helt enig med deg! Jeg syns det skal være mange flere typer modeller, tykke, tynne, normale, høye og lave. Jeg blir så lei og så gal av alt kroppspresset som er ute og går, men blir jo like påvirket av det jeg, som alle andre. Har to venninner som har blitt oppdaget av Donna (fra topmodel) men ingen av dem blir tynne nok. Hun ene vant en milion kontrakt og flyttet ned til milano, ble sendt hjem igjen pga sykdom, men før hun fikk komme ned igjen måtte hun ta av seg 2-4 kg, selv om hun allerede før hun reiste ned første gang hadde gått ned 14. Hun spiste 600 kcal i over et halvt år og trente flere timer daglig uten å gå ned mer – det er når det er sånn, jeg virkelig misliker den bransjen. Jeg syns ikke det er stygt å være tynn, men jeg syns ikke det er stygt og være normalvektig som hun var fra før av heller.

 4. Sofsen
  januar 28, 2014 / 19:22

  Og det verste er at de retusjerte de såkalte «plus size» modellene også. Skammelig og totalt ironisk.

  • januar 28, 2014 / 19:58

   Enig! Kjære vene altså når skal det ta slutt!?

 5. januar 28, 2014 / 19:58

  HERREGUYD NÅ KJENNER JEG DET KLIKKER HELT INN TIL ORGANENE MINE HVA F*EN I H****TE 
  ER PLUS SIZE MED HUN DAMA HER!?!!!! Hun ser rett og slett normalvektig og sunn ut spør du meg!! Hva er galt med verden åååh jeg blir både oppgitt og lei meg :( Ser sånt her på daglig basis og det sliter meg seriøst helt ut så jeg orker desverre ikke kjøre noe debatt her, men nei..uff. Jeg har rett og slett ikke ord.

 6. januar 28, 2014 / 20:45

  Jeg tror ikke plus size nødvendigvis har noe direkte med kropp å gjøre, men heller at de har det merket for å informere om klesstørrelse. Skulle hun gått catwalk for de store merkene, ville de måttet hatt større størrelser enn det de bruker på catwalken nå, – noe som såklart er synd. Når det er sagt, så vil vel alltid modeller, uansett hvordan man snur og endrer på det, – være ødeleggende for selvbildet til unge. Som hun her, – det er fullstendig uoppnåelig for meg, og det er sånn kropp jeg helst ville hatt. En ting er at det er vanskelig å legge på seg, men det er umulig å plutselig vokse ut mer pupper enn man har uten at det legger seg andre steder. Det samme vil nok være uoppnåelig for de som veier mer enn henne.
  Når en person har det som yrke å se bra ut, sier det seg selv at vi «normale» ikke klarer å legge like mye energi i det å se bra ut, – noe vi heller ikke burde. Det kan umulig være sunt. I tillegg til å jobbe med utseendet 24/7 selv, har de til og med andre på saken, som sminker, styler, setter opp kosthold og treningsprogram, fotograferer fra riktige vinkler, retusjerer, – and the list goes on. Jeg tror alltid man legger mer merke til de som har kroppen du føler du aldri kan få, rett og slett fordi det er sårt for deg. Jeg hører alle snakke om at presset om å være syltynn er så stort, men jeg har vært syltynn hele livet, og har derfor alltid hørt presset om å ha former, og om å «ikke se ut som et beinrangel».

  • Drea
   januar 28, 2014 / 20:52

   Jeg er ganske uenig i det første du sier. Plus size har så absolutt med kropp å gjøre. Det har med om man er superskinny eller om man har litt mer former. Enkelt og greit. Plus size informerer i alle fall ikke om klesstørrelse. De gir inntrykk av at det er store størrelser i så fall – noe det absolutt ikke nødvendigvis er. Eventuelt så retusjerer de kroppene deres så mye at de ser fire størrelser mindre ut, og da er jo – som Sofsen påpeker – poenget med «store» modeller borte.

 7. Bjørg
  januar 29, 2014 / 00:35

  Så deilig å se at selv kraftige, smålubne modeller som denne Robyn får lov til å være modell! Selvfølgelig er hun litt tykk! Hun er jo verken innhul i ansiktet eller har godt synlige ribben. Så jeg gjentar: Godt at noen (få) sånne også kan være modeller. Men jeg håper ikke det blir for mange av dem.

  • Drea
   januar 29, 2014 / 08:17

   Hehehe, ja, sant!

 8. Karen
  mars 31, 2014 / 20:46

  Jeg ser du skriver det at det er bedre at det er disse som dominerer modellverdenen, i stedet for tynne, lange modeller, hvor dems utseende er uoppnåelig og usunt. Skjønner ikke helt hvorfor du sier at det ikke er for å være diskriminerende mot de som er naturlig tynne. Grunnen til det er at du mener det at de er lange og tynne, og at de har et utseende som er uoppnåelig. For dem som er naturlig tynne er det ikke sånn at man bare kan spise mer, så blir dette oppnåelig. Dem har faktisk akkurat det samme problemet med å nå dette idealet som de som er litt større har for å bli tynnere. Du skreiv noe annet jeg reagerte litt på også, «Joda, jenter skal få være naturlig tynne uten å føle seg mobba av den grunn, men hvorfor trenger de være modeller?». Ja, jenter skal få være natulig lubbene uten å føle seg mobba av den grunn, men hvorfor trenger de å være modeller? Blir ikke det det samme? Grunnen til at disse modellene og utstillingsdukkene er et ideal er kanskje fordi de er midt i mellom? De er verken spesielt tjukke eller tynne, det er kanskje for å gjøre det mer «nøytralt», ikke for å skape et ideal alle skal prøve å etterligne. Dessuten er det ikke alltid like lett å legge på seg eller miste noen kilo. Det kan kreve mye mer av en annen person enn deg selv, eller det kan være mue enklere.
  Det er kanskje ikke størrelsen det er noe feil med uansett? Kanskje det er det de blir stemplet med, som plus size og super skinny?
  til slutt vil jeg bare si at jeg har ikke noe i mot at det blir fler «sånne» modeller, men det er kanskje spemplene de ulike formene har? Dessuten kan man være lubben eller tynn og alikevel former, for de fleste naturlig tynne er faktisk ikke så tynne for det fremstilles, og jeg kan med hånda på hjerte si at jeg kun har sett bilder i media og sosiale medier der de rakker ned på de som er tynnere for å få de som føler seg litt mer lubbne til å føle seg bra.

  • Drea
   mars 31, 2014 / 22:17

   Jeg er faktisk helt enig i det du skriver. Ja takk til alle typer modeller. Tynne, kraftige, tjukke, lave, høye. Det hadde jo vært det beste! :) Og takk for en velargumentert og velformulert kommentar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.