Nesting

Ja, jeg er som sagt godt i gang med å gjøre klart leiligheta til baby kommer i november. Det er jo en stund til enda, så jeg har jo god tid, men … det er så godt å få gjort litt! Jeg gleder meg sånn. Herregud, enn at jeg skal bli babymamma igjen! Iiiik! Det er jo over ti år siden sist! Jeg håper jeg kommer til å kose meg like mye som jeg husker jeg gjorde da Vilja var baby. ♥

Growing

Hei! Magen vokser og vokser, så jeg måtte ta en tur på shopping – for nå strammer klærne mer og mer. Jeg kjøpte blant annet denne søte kjolen på Only, og det ble et par til behagelige kjoler. Godt!

Jeg har forresten også blitt helt hekta på å shoppe inn til leiligheten og til baby! Vi har faktisk fått på plass ganske så mye allerede. Vogn er i hus, vugge på stua, vognpose, stellebord … ja, det begynner faktisk å komme på plass en del! Jeg skal ta noen fine bilder av hvordan leiligheta har blitt snart og, for nå begynner jeg virkelig å trives her. Herregud, hvem hadde trodd at interiør og greier kunne være SÅ gøy?! Jeg syns faktisk ikke det er så ille å rydde heller lenger. Det blir jo så mye koseligere når det er ryddig. Morgendagens oppgaver er å vaske/brette babyklær, for å få en liten oversikt over hvor mye vi har til nå, og hvor mye mer vi trenger. Det er så kos å holde på med sånt, syns jeg. Men nå er det natta! Hugs.

Graviditet og kropp

På veldig mange måter er dette svangerskapet ganske likt det jeg hadde da jeg bar på Vilja for ti år siden. Men én ting er helt annerledes denne gangen, uten at jeg egentlig helt vet hvorfor. Jeg kan i alle fall ikke huske at jeg tenkte så mye på vekt, mat og trening den gangen, som det jeg gjør nå. Kroppen forandrer seg. Det skal den jo gjøre. Puppene vokser, magen vokser, man får litt mer fett her og der. Ikke bare bærer man på en baby i magen, men kroppen forbereder seg også til tiden etter fødsel. Amming og sånne ting – som krever energi og fett i kroppen for å fungere optimalt. Og det er jo egentlig helt fantastisk! At kroppen tilpasser seg, og gjør det som må til for å tilrettelegge optimalt for den kommende babyen.

Det tok ganske lang tid før jeg merket forandringene på kroppen, både sist gang og denne gangen. Men i løpet av de siste ukene har magen virkelig vokst, og jeg har lagt på meg. I løpet av de tre første månedene la jeg ikke på meg i det hele tatt, men i løpet av noen uker nå, har det vel blitt ca. 5 kilo til sammen. Og det er normalt. Helt normalt, helt innafor det som kan forventes. Det sies jo at ukene 17-24 er de ukene hvor man legger på seg mest. Allikevel sliter jeg veldig med dette nå. Jeg sliter med at kroppen forandrer seg, jeg sliter med at jeg går opp i vekt, jeg sliter med å tenke alt for mye på mat, trening og vekt. Jeg får lyst til å spise mindre, føle meg mindre mett, trene mer. Og når man tenker sånn, skjer jo egentlig det motsatte. Jeg får lyst på alt mulig. Desto mer jeg tenker og fokuserer på mat og dårlig samvittighet, desto vanskeligere blir det å bevare et normalt og sunt forhold til det. Jeg føler jeg mister kontrollen litt, og det sliter jeg vel kanskje aller mest med. Det å ikke ha kontroll.

Ganske like bilder som i forrige innlegg, beklager det, men selfies er ikke akkurat det jeg driver mest med for tiden, haha!

Jeg har tidvis slitt med mat og trening oppgjennom årene. Først da jeg var fjorten-femten-seksten, og deretter periodevis gjennom hele tjueårene. Det har aldri blitt ordentlig ille, men det har vært der, og det har vært slitsomt. Nå kjenner jeg det begynner å bli slitsomt igjen. Jeg bruker alt for mye tankekraft på det, og det påvirker følelsene mine, humøret og dagsformen i mye større grad enn det bør. Jeg prøver å tenke rasjonelt, prøver å «ta meg sammen», prøver å snu både tanker og følelser, men det er jammen ikke enkelt. Det er ikke alt med graviditet som er enkelt, og selv om dette kanskje virker veldig overfladisk, så er det noe som påvirker meg i så stor grad at jeg tenkte det var verdt å skrive litt om. Og jeg er sikkert ikke alene om å føle det sånn. Misforstå meg ikke; jeg elsker at kroppen min kan bære frem barn, jeg elsker at kroppen min gjør det den skal, og jeg elsker å kjenne lillejenta inni der sprelle og sparke dagen lang. jeg er glad og takknemlig, det er ikke det. Jeg trodde ikke jeg skulle reagere så sterkt på vektoppgang og voksende mage heller, men sånn er det altså. Så håper jeg at jeg klarer å roe det litt. Det skal jeg i alle fall gjøre mitt aller beste for å få til, og om du har noen tips til meg, så ikke vær redd for å dele dem i kommentarfeltet! Det hadde jeg bare satt stor pris på.

Der hvor jeg er, er Bosse

22 + 3 i dag (22 uker og 3 dager, altså er jeg i graviduke 23, for den som ikke er helt kjent med det der tellesystemet for gravide). Bosse snek seg forresten med på de fleste bildene, og det gjør han egentlig alltid – for der jeg er, er Bosse. Alltid! Han følger etter meg uansett hva jeg skal, haha! Jeg syns bare det er kos. I dag matcher vi dessuten og. Jeg elsker denne jumpsuiten fra Cubus, spesielt nå når jeans og treningstightsene mine begynner å stramme litt over magen.

Håret har forresten blitt mye bedre allerede, bare etter en ekstra runde med lillasjampo. Fremdeles ikke helt i mål, men nå begynner det å nærme seg sånn jeg vil ha det! Nå skal det kures ei uke eller to, så blir det ny runde med striping og lillasjampo. Da blir det vel, tenker jeg! Hvem trenger vel å farge håret hos frisør, når man har ei supersnill søster som gidder å hjelpe…? Hjemmefarging for the win, hah!

God helg, alle sammen!

Brors bryllup i Italia

Vi var jo nettopp i Italia, og grunnen til at vi var der, var jo at min kjære tvillingbror skulle gifte seg! Det var et fantastisk fint bryllup, og vi koste oss masse! Herlig! Jeg skal ikke dele for mange bilder, for brudeparet er pent nødt til å få se gjennom og velge hvilke bilder de vil skal deles før, men her er i alle fall noen få bilder fra dagen. Vilja var så fin! Prinsesse! Rosa kjole, diadem og ei flette i håret. Hun er altså så fin og god! Stolt mamma. Takk for et kjempefint bryllup, Jørgen og Linda. ♥

Longer hair, shorter hair, blonder hair, darker hair?

Jeg tror det jeg maser mest om på bloggen her, er håret mitt. Jeg tror i grunn det er det jeg maser mest om – punktum. Generelt, liksom. «Vegaaaard, jeg hater håret mitt!» Og det gjør jeg virkelig. Jeg har alltid lyst på det jeg ikke har. Som i dag, etter at jeg stripa det litt lysere (er ikke helt i mål enda, neste striping skal bli lysere og mer stripete!), så ville jeg klippe det kort som over her. Jeg føler meg som ei grå mus these days. Hårfargen er kjedelig, frisyren er ikke-eksisterende (jeg sparer til lengre hår, eller noe sånt …) og jeg ser bare skikkelig tantete ut. Så da vil jeg klippe det kort da, for det ser jo så fint ut her! Men om jeg gjør det, angrer jeg. Det vet jeg. For jeg blir jo aldri fornøyd med håret uansett hva jeg gjør. Ah, what to doooo? Hår, ass. Hår er faen meg stress. Blir jeg noen gang fornøyd – ever?

Happy faces

Gjengen min! ♥ Og Bosse da, men han fikk dessverre ikke bli med til Italia. Ikke for det, jeg tror han hadde mistrivdes greit i varmen i Venezia, haha. Da er det bedre å være hjemme i kalde Trøndelag …

Vel, på tross av kulden var det virkelig godt å komme hjem fra ferie og. Borte er bra det, men jeg blir fort stressa av å reise, jeg. Hjemme er definitivt best! Selv om det er kaldt og lite sommerlig. Jeg måtte faktisk ta meg et par-tre dager hjemme i sofaen etter vi kom hjem. Var sliten, visst. Og jeg fikk dessuten skikkelig ligamentsmerter (som er smerter av at båndene til livmora strekkes), så jeg ble litt uvel og slapp av det. Nå er formen bedre igjen, så nå er jeg klar for ei ny uke med trening!

Gravidoppdatering – svangerskapsuke 21

Da er jeg faktisk halvveis i svangerskapet! I dag er jeg 20 uker og 3 dager gravid, noe som betyr at jeg er inne i svangerskapsuke 21. Det er 140 dager igjen til termin!

Termindato før UL: 19.november 2019
Termindato etter UL: 22.november 2019
Kjønn: Jente
Navn: har vi faktisk blitt enige om allerede, men det vil vi ikke røpe helt enda!
Vektoppgang: 3 kg (men det kan jo hende sydentur med is, godis og lite trening har hatt noe å si på akkurat det …)
Kjenner bevegelse: hver eneste dag, hele tiden. Har kjent det daglig siden 17+4, og har også kjent det og sett det utenpå magen siden da.

Det er godt å være hjemme fra ferie igjen! Det første jeg gjorde var å stikke på Impulse for å trene, haha! Jeg har virkelig savna styrketreninga disse 10 dagene. Graviditeten går i alle fall kjempefint så langt! Ingen gravidplager, så jeg føler meg veldig heldig! Magen har ikke vokst dritmasse, men jeg merker selvfølgelig stor forskjell selv. Den er jo større enn den er ellers, og den vokser jevnt og trutt nå, føler jeg! Jeg har så smått begynt med innkjøp av babyklær og utstyr også, noe jeg syns er superkos. Jeg kommer nok til å kjøpe en god del brukt! Det er så mye som er i så fin stand på finn.no, og gjenbruk er bra!

Forresten! Om du har noen tips til gode «gravidblogger», så tar jeg gjerne i mot tips! Det er jo litt hyggelig å følge andre gravide også.