Samtalene

Åh, jeg liker kontakten min i kommunen (altså, behandleren min, en psykiatrisk sykepleier) så godt! Hun sier så mye fornuftig, hun er godt forberedt før samtalene våre og styrer dem i stedet for å bare vente på at jeg skal si noe, og hun er så intelligent og reflektert! Det gir meg så mye. Jeg har jo tidligere snakket om hvor viktig det er å ha behandlere i psykiatrien som faktisk gir en noe. Det er ingen lett jobb. Det er mye som skal klaffe, og det er vanskelige ting det skal jobbes med. Jeg ser ikke på det som noen selvfølge å sitte i samtaler hvor jeg føler at jeg faktisk lærer noe. Eller klarer å reflektere over noe på en annen måte enn jeg klarer på egenhånd. Derfor blir jeg så glad når det funker. Når samtalene er nyttige, og noe jeg ser frem til, i stedet for noe jeg bare stresser med å få unnagjort. 

I dag hadde jeg egentlig tenkt å ha en liten fotografering med meg selv på stua for å vise dere noen nye plagg jeg fikk i posten fra Nelly her om dagen, men plutselig har klokka blitt så mye at det har blitt mørkt ute, og da får jeg ikke det lyset jeg ønsker. Haha, sånn går det når man sover lite (og dårlig) på natta, og blir liggende i senga utover formiddagen. Da utgår utsettes bloggselfie-fotoshoot. Triste greier, dere… #livetsomblogger #haha

When it’s cold outside

En kakao på Alma’s med bror og Vegard i dag. Hyggelig. ♥ Så heldig jeg er som har så fine folk rundt meg.

Style

 Genser // Nettingstrømpebukse

Reklamelenker

Jeg har så lyst på sånne nettingstrømpebukser! De har dem billig på Gina Tricot nå, både i sort og hvitt. Tilbud, 20 kr per par! Og genseren fikk jeg også ganske så lyst på, haha. Sånn går det når man titter innom nettbutikker. Men nå skal jeg bli med brosjan en tur rundt omkring i byen, også har jeg også blitt lovt en kakao… Haha! Hugs.

Trenger du fotograf?

Noras fantastiske, herlige gutt, Ulrik. 

Jeg tenkte jeg bare skulle minne om at jeg faktisk tar litt bilder fremdeles – når sjansen byr seg! Så om du trenger fotograf, enten nå før jul eller etter, så er det bare å sende meg en mail på fotografdrea@gmail.com. Eller send meg en melding på Facebook, om du finner meg der. Jeg tar alle slags typer bilder! Barnebilder, familiebilder, konfirmasjon. Rop ut, så kan du få priser. Hugs. ♥

Ferdig med vekterkurs trinn 1

Vekterkurs trinn 1 gikk veldig fint i helga! Jeg syns det er kjempeinteressant, og jeg lærte masse! Jeg har faktisk gått gjennom endel av stoffet i dag og, for repetisjon. Det sier vel litt om interessen min… Det virker virkelig som et yrke jeg har lyst til å jobbe i. Jeg er skikkelig spent på neste trinn, som er 30 timer praksis! Deretter avsluttes hele utdanningen med trinn tre av kurset i januar. Etter det har jeg forhåpentligvis en jobb! Det er i alle fall hva jeg håper på. Jeg er veldig motivert! Nå derimot, er jeg motivert for å følge tredje dag av main event i poker-NM på tv. Pledd, te, poker på tv og litt pokerspill på macen er ingen dårlig mandagsettermiddag. Hugs. 

«Penger er ikke viktig for meg» sa i alle fall ikke den som noen gang har slitt økonomisk

For en stund siden kom jeg over denne meningen hos Adressa, og da begynte jeg å tenke på dette med økonomi. I kommentarfeltene under linken som ble postet på Facebook, var det mange som skrev at de støttet svaret skolen ga. At alle kan klare å bidra med noen hundrelapper på skoleeventer. At de som sier de ikke har det, feilprioriterer pengene sine. I skolens svar sier de at de kan videresende de foreldrene dette gjelder til NAV for å få hjelp. Støtteordninger. Lære å bli flinkere. Jeg kjenner jeg blir sint. Det er faktisk ikke alle som er håpløse på økonomi selv om de ikke har god råd. For noen er det rett og slett sånn at regnestykket ikke går opp. At utgiftene er større enn inntektene. For alle er det ikke sånn at det bare er å dra til NAV å be om mer penger, heller. Kanskje har man allerede vært der og fått avslag – som for meg var tilfelle på grunn av leasingbilen jeg begynte å lease da jeg var student og mottok mye mer penger i måneden enn jeg nå gjør av arbeidsavklaringspenger. Ikke kunne jeg bare avslutte leasingavtalen, og ikke så NAV på bilen som en nødvendig utgift jeg trengte å ha. Dermed ble jeg sittende der da, med utgiftene jeg ikke lenger hadde nok penger til å dekke.

Men uansett. Poenget var ikke å gå inn på min egen økonomi så veldig her. (Og bilen er jeg jo endelig kvitt, så nå blir det bedre fremover!) Poenget var at økonomi er forskjellig for folk, og jeg har inntrykk av at mennesker som ikke sliter med det, sier «jeg bryr meg ikke om penger, det er ikke viktig for meg». Det er viktig for de som sliter med det, det er i alle fall helt sikkert. Å ha nok penger er viktig! Derfor vil jeg nå komme med noen gode tips til hvordan man kan spare penger.

1. Finn verdens kjekkeste mann, bli forelska og flytt sammen asap. Det blir billigere å bo, det blir billigere å spise, og du trenger ikke bruke masse strøm for å varme opp leiligheten. (Les: du bare stjæler kroppsvarmen hans ved å snuggle under et pledd.)

2. Drit i å ta buss. LØP! Ikke bare sparer du penger, du blir jækla sprek også.

3. Om du trenger å ta opp lån, så kan du bruke tjenensten Sambla for å sammenligne bankene. På den måten får du de beste lånetilbudene.

4. Kjøp hvitost (altså, Norvegia) når den er på tilbud!

5. Ta gratisbussen til Sverige for å kjøpe billig energidrikk i stedet for å bruke 20 kroner per boks med Burn… (Okei, den her er myntet mest på meg selv, haha!)

Det var fem gode tips, det! Så kan vi kanskje bli enige om at penger faktisk er viktig, spesielt om man sliter med å få endene til å møtes – som det så fint heter?

Illsutrasjon: Sverre Bjørstad Graff // Absurdgalleriet

Innlegget inneholder reklame

Hiet

Jeg har hatt enda en sånn innedag, hvor jeg ikke har beveget meg utenfor døra overhodet. Hiet. Sofakroken med pledd, te og poker på TV. I morgen er det jo kurs, og jeg tror jeg både gleder og gruer meg litt. Eller, kanskje ikke gruer meg akkurat, men jeg er spent, og kanskje litt redd for hvordan det skal gå om det ikke går bra. Jeg prøver ikke å tenke så mye på det altså, men det er jo litt skummelt. Og spennende. Og gøy. Alt på en gang. I morgen er jeg liksom i gang med noe igjen. Et nytt forsøk på å gjøre noe. Bli noe, haha. Det høres litt teit ut, men det er jo sant. Anyways: lykke til til meg! Nå skal jeg spille ferdig en pokerturnering på nett, så skal jeg faktisk legge meg tidlig i dag, så jeg er klar for morgendagen. Hugs. 

Tåke

Jeg har bladd gjennom bildemappene på den eksterne harddisken igjen, og det resulterer – som alltid – i et par gamle bilder her på bloggen. Disse to er fra en tåkete dag i januar i år. Fineste Vilja. ♥

Bling studio

I dag var jeg hos Marte på Bling Studio og fikk fiksa vipper og bryn! Jeg føler meg skikkelig ufresh for tiden, så da gjør det ekstra godt med sånne dager. Jeg driver jo og får håret mitt lysere, så nå er det midt i prosessen. Det er mye lysere i etterveksten, og resten av håret har en dritkjedelig farge. Haha! Huff. Føler meg ikke særlig fin, men håper det kan bli bra til slutt. Hvis ikke får jeg bare heise det hvite flagget og farge det mørkt igjen. Mørkebrunt vet jeg jo at jeg liker. Men anyways! Vippene og brynene er i alle fall fine nå, og det er digg! Nå skal jeg se litt mer på poker-NM fra Gardermoen (som jeg egentlig skulle på selv, men som jeg måtte avlyse på grunn av vekterkurset i helga) og redigere litt bilder som jeg må få gjort unna. Hugs!

Dressing for christmas

Det nærmer seg jul og nyttår, og derfor har jeg vindusshoppa hos Nelly idag. For øyeblikket er kontoen min ganske så tom, så det ble bare med tittinga, men her seks kjoler som står på ønskelista til jul-og nyttår! ♥

1. Link 2. Link 3. Link 

(Reklamelenker)

1. Link 2. Link 3.Link

(Reklamelenker)