«Penger er ikke viktig for meg» sa i alle fall ikke den som noen gang har slitt økonomisk

For en stund siden kom jeg over denne meningen hos Adressa, og da begynte jeg å tenke på dette med økonomi. I kommentarfeltene under linken som ble postet på Facebook, var det mange som skrev at de støttet svaret skolen ga. At alle kan klare å bidra med noen hundrelapper på skoleeventer. At de som sier de ikke har det, feilprioriterer pengene sine. I skolens svar sier de at de kan videresende de foreldrene dette gjelder til NAV for å få hjelp. Støtteordninger. Lære å bli flinkere. Jeg kjenner jeg blir sint. Det er faktisk ikke alle som er håpløse på økonomi selv om de ikke har god råd. For noen er det rett og slett sånn at regnestykket ikke går opp. At utgiftene er større enn inntektene. For alle er det ikke sånn at det bare er å dra til NAV å be om mer penger, heller. Kanskje har man allerede vært der og fått avslag – som for meg var tilfelle på grunn av leasingbilen jeg begynte å lease da jeg var student og mottok mye mer penger i måneden enn jeg nå gjør av arbeidsavklaringspenger. Ikke kunne jeg bare avslutte leasingavtalen, og ikke så NAV på bilen som en nødvendig utgift jeg trengte å ha. Dermed ble jeg sittende der da, med utgiftene jeg ikke lenger hadde nok penger til å dekke.

Men uansett. Poenget var ikke å gå inn på min egen økonomi så veldig her. (Og bilen er jeg jo endelig kvitt, så nå blir det bedre fremover!) Poenget var at økonomi er forskjellig for folk, og jeg har inntrykk av at mennesker som ikke sliter med det, sier «jeg bryr meg ikke om penger, det er ikke viktig for meg». Det er viktig for de som sliter med det, det er i alle fall helt sikkert. Å ha nok penger er viktig! Derfor vil jeg nå komme med noen gode tips til hvordan man kan spare penger.

1. Finn verdens kjekkeste mann, bli forelska og flytt sammen asap. Det blir billigere å bo, det blir billigere å spise, og du trenger ikke bruke masse strøm for å varme opp leiligheten. (Les: du bare stjæler kroppsvarmen hans ved å snuggle under et pledd.)

2. Drit i å ta buss. LØP! Ikke bare sparer du penger, du blir jækla sprek også.

3. Om du trenger å ta opp lån, så kan du bruke tjenensten Sambla for å sammenligne bankene. På den måten får du de beste lånetilbudene.

4. Kjøp hvitost (altså, Norvegia) når den er på tilbud!

5. Ta gratisbussen til Sverige for å kjøpe billig energidrikk i stedet for å bruke 20 kroner per boks med Burn… (Okei, den her er myntet mest på meg selv, haha!)

Det var fem gode tips, det! Så kan vi kanskje bli enige om at penger faktisk er viktig, spesielt om man sliter med å få endene til å møtes – som det så fint heter?

Illsutrasjon: Sverre Bjørstad Graff // Absurdgalleriet

Innlegget inneholder reklame

Del

4 Kommentarer

 1. Bjørg S
  november 27, 2017 / 17:29

  Jeg er av dem som sjelden eller aldri har tjent mye penger, mye på grunn av dårlig betalte oppdrag… som igjen er et resultat av et liv med så mange utfordringer at jeg ikke har krefter til å jobbe fulltid og i fast jobb, og en livsstil hvor jeg stort sett styrer dagene mine selv. Jeg har heller aldri gått på nav. Derfor har jeg alltid vært nødt til å spare. Er blitt flink til å sammenligne priser, og kaster «aldri» mat. Du har et godt eksempel med osten :-)
  Jeg blir litt oppgitt når jeg hører folk klage over dårlig råd, når jeg vet at de daglig sitter på kafe, kjøper ferdig skivet ost, og henter middagen på pizzeriaen.
  Nå har jeg brukt mange nødvendige tusenlapper på bilen jeg vet jeg må skifte ut i løpet av neste år, og i morgen vet jeg det blir mange tusen i operasjon på den gamle hunden <3 min (hva gjør man ikke for de man er glad i?). Men så lenge "det går rundt", skal jeg prøve å ikke klage.

 2. Anita
  november 28, 2017 / 17:10

  Hei :)

  Et par tips til ang.økonomi,som har vært til stor hjelp for meg.
  1.Ta ut kontanter på det du skal buke på husholdsutgifter pr.mnd.Lettere å være bevisst på bruken,når man ser at det blir mindre.
  2.Planlegg middag for en hel uke,og lag gjerne en litt stor posjon,slik at man kan ha middag av det i 2 dager.
  3.Bar eget grovbrød.Mye billigere,metter bedre og smaker knallgodt.
  4.Benytt tilbudene som er på mat.Enkelt å følge med på matappen «mattilbud».

  • Drea
   Forfatter
   november 28, 2017 / 17:17

   Takk for gode tips! :D

 3. Sigrid
  november 29, 2017 / 14:48

  hahahaha!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.