So am I good or bad?

PhotobucketMachine Birds – One last tryMadrugada – Majesty

Av og til tror jeg folk glemmer at de faktisk ikke kjenner andre så godt som de kanskje tror. Forresten, ikke bare av og til, men som regel. Nesten alltid. Vi glemmer at det kan foregå mye mer i hodene på folk enn det vi ser og hører og det vi tror vi ser og hører. Vi forhåndsdømmer på både godt og vondt, og tror hele tiden at vi har oversikt over alt. Ofte glemmer vi at ting ikke nødvendigvis er som de ser ut til å være, og at folk (igjen, både på godt og vondt) kan ha mye mer i seg enn hva som vises på overflaten. Mye kan skjules bak et fint smil. En alvorlig mine trenger ikke å bety mer enn at man ikke føler behov for å fysisk vise sin lykke til enhver tid.

Vi liker alle å tro at vi er bra. At vi har alt som skal til for å være det beste mennesket i mils omkrets. At akkurat vi er den alle andre bør «oppdage» og se hvor fantastisk er. I alle fall er jeg sånn. Og sannheten er jo ikke akkurat så veldig tilfredsstillende. Jeg er ikke det beste mennesket i mils omkrets. Jeg er ikke noe andre «går glipp av». Til tider; selvfølgelig. Alltid? Tvilsomt. Av og til tenker jeg at de som ikke blir kjent med meg faktisk er litt heldige. Misforstå meg rett; jeg hater meg ikke, og dette er ikke noe fiskeforsøk etter komplimenter. Det er bare… sant. Av og til er jeg ikke «the best that I can be», som det så fint sies på engelsk. Av og til er jeg faktisk ikke verdt å bli kjent med.

Dette går jo egentlig helt feil vei, men poenget mitt er altså at alle både har gode og dårlige sider, og om man kun ser den ene siden så kjenner man ikke hverandre. Man bør ikke kun se de dårlige sidene, og tro at det ikke finnes mer i folk. For det gjør det som regel. Det finnes mer i meg. Man bør ikke kun se det gode i folk heller, for så å bli kjempeoverraska over at de faktisk ikke er perfekte. Man skal ikke sitte på sin høye hest og ikke godta at andre også har feil. Gjør feil. Sier feil. Fucker opp. Shit happens! Men en ting er i alle fall sikkert; jeg skal gjøre mitt beste for å være den beste jeg kan være. Jeg vil være folk verdig til enhver tid, og ikke bare i blant. Jeg vil være verdt å bli kjent med – hele tiden.

Del

Kommentarer

 1. Eline
  februar 22, 2011 / 00:24

  SO true! :)

 2. Silje Cassandra
  februar 22, 2011 / 00:33

  Det er sant som du sier, at det er viktig å forstå at alt har to sider, både gode og dårlige. Er en person for perfekt, så kanskje den personen som tror det, enkelt og greit bare ikke vil se det negative. Jeg ser ofte det beste i fålk, og når ting kommer på avstand så forstår jeg hva jeg ble advart mot.

  «There is kindness, there is cruelty, a littlebit of both inside of me»
  Fra sangen «One Eyed Chicken» fra Beth Hart

  Vær det beste du vet du kan være! :D

 3. februar 22, 2011 / 01:16

  Fiine bilder av deg! Og jeg er veldig enig, vi har for lett for å forhåndsdømme, jeg vet iallefall at jeg gjør det way too much. Det har forresten gått opp for meg i det siste at ikke alle liker meg så godt som jeg tror de gjør. Ganske sjokkerende for noen som alltid har trodd hun er en gjennomsnittlig godt likt person.

  Og jeg vet du ikke fisker etter komplimenter, men du ER verdt å bli kjent med. Jeg er ihvertfall VELDIG glad for at jeg ble kjent med deg :D

 4. Drea
  februar 22, 2011 / 01:18

  June: å? :/ JEG liker deg så godt som du forhåpentligvis tror jeg gjør! :D Hihi! <3

 5. februar 22, 2011 / 03:31

  Elsker å se på alle de fine bildene du har tatt :) <3

 6. februar 22, 2011 / 10:13

  Vel, jeg tenker ofte at det er ille hvor mange fine mennesker jeg går glipp av, så..enten er jeg veldig interessant selv og kjenner veldig mange interessante mennesker ellers.. tja, da vet jeg ikke riktig. Haha!

 7. februar 22, 2011 / 12:28

  Du er med på topplista mi på bloggen! Sjekke hvem plass du kom på?:)

 8. februar 22, 2011 / 14:09

  Veldig sant! …og så skriver du så bra! :)

 9. februar 22, 2011 / 15:29

  Jeg er veldig enig i det du sier, du er inne på noe viktig og ekte. Det er fint at du skriver dette. Ingen av oss kan noen gang bli helt «perfekte», men at vi prøver så godt vi kan, DET er verdifullt og kan gjøre store forskjeller. Samtidig må vi oppmuntre andre til å prøve så godt de kan, i tillegg til å forstå at det faktisk ikke alltid lykkes hverken for oss eller dem. Ekthet er noe iallfall jeg setter pris på. :-)

 10. Malen
  februar 22, 2011 / 17:40

  Bra skrevet, kjenner med godt igjen i det du skriver!

 11. silje
  februar 22, 2011 / 18:13

  Utrolig bra skrevet, Drea!

 12. Ida
  februar 22, 2011 / 20:29

  Kunne ikke vært mer enig. Jeg ser eksempler på det stadig vekk, mennesker som tar forhastede slutninger og oppgjør seg meninger om hvordan mennesker er på altfor tynt grunnlag.. Bra skrevet!

 13. februar 23, 2011 / 05:33

  Tullejente – alle som ikke blir kjent med deg går faktisk glipp av noe stooort, and u know it ;) Hihih :D

 14. februar 24, 2011 / 01:50

  Tankevekkende innlegg du har hatt i det siste. Merkes at du tenker mer etter du har flyttet for deg selv. Nå vet jeg ikke om du bor helt alene, eller med ei venninne da, så beklager om jeg tar feil med det. Iallefall fine tanker du har, som du får veldig fint ned på svart/hvitt. Har vel veldig sjeldent kommentert her, men jeg har iallefall lest bloggen din en god stund nå. Utrolig fin er du, i likhet med din datter, og ikke minst bildene du tar! Håper du har det bra :)

 15. Drea
  februar 24, 2011 / 22:49

  Malin: tenker ikke mer, bare skriver mer om det. ;) Hehe! :) Jeg bor for øyeblikket annenhver uke med Vilja i leiligheten Kaj leier (han jobber borte en uke i slengen), og den andre uka bor jeg hos søstra mi, typen hennes og barnet deres! :) Så jeg er jo sjelden helt alene, sånn sett! :b Og jeg har det bra vet du! :) Det er jo ens egen jobb å sørge for at man har det bra! :) Og takk for kommentaren! :D

 16. mars 4, 2011 / 12:03

  Så utrolig bra innlegg!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.