Jeg tror ikke på gud.>

I dag satt jeg faktisk og tenkte på gud. Jeg tenker veldig sjelden på gud; jeg er jo ateist. Hvorfor skulle jeg bruke tid på å tenke på en mann/skaping jeg aldeles ikke tror på? Vel, det skal jeg fortelle deg. Jeg satt å tenkte på hvor stor innflytelse gud faktisk har, til og med på sånne som meg. Ikke kristen. Ikke døpt. Borgerlig konfirmert. Hvordan har det seg at jeg faktisk har foldet hendene sammen og hvisket en bønn «opp» til ham? Jeg har til og med hvisket amen etter mine ønsker. Hvorfor det? Jeg tror ikke på gud i det hele tatt. Jeg er så sikker i min ateistiske sak. Det er ikke gud som har skapt mennesket. Det er mennesket som har skapt gud. Det veit jeg. Så ateistisk er jeg i min tro.
Da skjønner du sikkert ikke, og det gjør ikke jeg heller, hvorfor jeg har bedt til gud. Uansett hvor mye jeg ønsker noe, hjelper det ikke å folde hendene, lukke øynene og holde hodet opp mot himmelen sånn at gud kan lese tankene mine. Det funker ikke sånn. Hvordan kan noe som ikke finnes ha så stor innvirkning på folk? Hvordan kan jeg «snakke» til noe jeg ikke tror på i det hele tatt? Ikke for å være utrolig frekk og blasfemisk her nå, men kan faktisk denne måten mennesket skaper troen sin til noe på sammenlignes med måten Hitler fikk så mange med på sin side? Ikke misforstå meg. Jeg sier ikke at gud er like ille å tro på som Hitler. Jeg sier bare at vi mennesker er lettpåvirkelige, uansett om det er til en god og sunn (til en viss grad) tro som kristendommen, eller til en ond og grufull tro som troen til Hitler.

Jeg forstår selvfølgelig at mange er kristne. Jeg skjønner at mange tror på det, men samtidig er det helt uforståelig.. «Alle» andre tror, så hvorfor skulle de ta feil? «Alle» andre sa at jorda var flat også. Husk det.

For meg er gud blitt et uttrykk. Det er på en måte bare noe man billedlig tyr til for å få sine egoistiske ønsker oppfyllt. Kanskje føler jeg at det bringer lykke. Kanskje føler jeg at det er større sjanse for å få det som jeg vil om jeg spør denne «gud» om hjelp. Likevel skjemmes jeg over å prøve. Jeg skjemmes over å prøve gud. Jeg skjemmes over å prøve noe jeg ikke tror på. Det blir helt, helt, helt feil.
Så, fra nå av skal jeg love meg selv å aldri be til gud igjen. Jeg skal prøve å aldri gå i mot noe jeg tror på. Gud er faktisk i mot alt jeg tror på. Nei, jeg tror kanskje enda mindre på Bush, faktisk.

Hvilket forhold har du til religion? Tror du på gud? (Jeg vil bare presisere at jeg bevisst har skrevet gud med liten g. gud er ikke Gud for meg.)>

Del

6 Kommentarer

 1. Tor
  februar 4, 2011 / 00:31

  Du er sikker i din ateistiske sak, og «vet» at Gud ikke har skapt mennesket. Hva er det som gjør deg så sikker? Vitenskapen? Historiske beviser? :)

  «Has science buried God» Dawkins vs Lennox:
  http://www.youtube.com/watch?v=n42VwNTaEDk
  (hele debatten kan du finne på pirate bay)

  Du har inntrykket at Gud har noe å gjøre med «egoistiske ønsker».. har jeg forstått deg rett? I så fall kan jeg opplyse deg om at du tar fullstendig feil :) Det har ikke noe å gjøre med personlige ønsker, men med sannhet… og den Gud jeg kjenner, bryr seg i grunn fint lite om mine egoistiske ønsker(jeg har bedt noen av de bønnene jeg også), men når jeg ber om andre ting, noe som faktisk betyr noe, så hender det ofte jeg får bønnesvar – jeg har for eksempel opplevd umiddelbar helbredelse ved bønn når jeg i smerte har kalt på Guds navn, rakk ikke å be en gang, bare si navnet(altså kan det ikke være snakk om Placebo, placebo-effekten er noe som virker over tid – og når du har en forventning om at det skal bli bedre; jeg hadde ingen forventning, kun et håp).

  Du sier du skjønner at mange er kristne. Hva går du da ut i fra at kristne baserer troen sin på? Min tro baseres i hovedsak på historisk dokumentasjon: http://jesusnet.no/article.php?id=1614
  http://jesustheevidence.com/

  Og andre menneskers vitnesbyrd(i tillegg til mitt eget):
  http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=16492

  Hva er det som gjør at du klarer å tro at vi er blitt til som følge av en rekke mikroskopiske tilfeldigheter? I tillegg til at hele universet skal ha blitt til av at et par partikler kolliderte med hverandre for 13,7 milliarder år siden?(det er ikke vitenskapelig bevist at det var slik universet ble til – men det er en teori). Hvordan kan materien alltid ha vært til? Uten at noen først må ha skapt det?(på samme måte som at et maleri blir ikke til av seg selv – noen må male det). Nå stiller jo de aller fleste ateister seg spørsmålet «hvem skapte Gud» – men hele poenget med bibelens Gud er at han er evig, han står utenfor tiden – han trenger ikke være skapt, men han skapte tiden. For hvis absolutt alt måtte kommet fra et sted, så kunne naturlig nok ingenting ha eksistert(derfor er det egentlig ulogisk at noe som helst eksisterer i det hele tatt).

  Når jeg ser din himmel, et verk av dine finger, hva er da et menneske, siden du kommer det i hu? (salmene 8,4)

  Sakarja 2,12b; «Den som rører dere, rører ved min øyesten.» Så verdifulle er vi for Gud, den minste ting som blir gjort mot hver enkelt av oss ser Gud på som om noen skulle ha rørt borti øyet hans – Det er Ham som er den sterkest berørte part når vi mennesker gjør vonde ting mot hverandre. Likevel velger Gud å tilgi oss, og Han viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere(Rom 5,8).

  Jeg anbefaler deg forresten og lese boken «Se det i øynene» av den tidligere ateisten C.S. Lewis. I den boken kommer de frem de argumentene som overbeviste han om å bli en kristen(dette er en av de mest anerkjente kristne bøkene som eksisterer).

  Et par sitater fra Lewis(ikke fra den boken):
  – «I fancy that most people who think at all have done a great deal of their thinking in the first fourteen years.»
  – «I believe in Christianity as I believe that the sun has risen. Not only because I see it, but because by it I see everything else…»

  Oppfordrer deg også til å lese et notat jeg har lagt ut offentlig på facebook: http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=10150121048061998 (men du må selvsagt logge inn for å lese det)

  Gud kaller deg – Ta i mot, og begynn å følge Jesus og vit at du er frelst fra fortapelsen, til et evig og fullkomment liv. Oppsøk kristne kretser, og bli kjent med nye fantastiske mennesker – og vit at livet handler om noe mer! :)

  Nå spørs det hvor lang tid det tar før du leser dette, men anbefaler også en tur på UL2011(www.ul.no), kun en flyreise unna ;)

  God bless – TD
  (send meg helst melding på face om du vil gi noe svar – enten negativt/positivt, eller om du har spørsmål)

 2. Tor
  februar 4, 2011 / 00:34

  Prøver å kommentere igjen… et eller gikk skeis :P

  Du er sikker i din ateistiske sak, og «vet» at Gud ikke har skapt mennesket. Hva er det som gjør deg så sikker? Vitenskapen? Historiske beviser? :)

  «Has science buried God» Dawkins vs Lennox:
  http://www.youtube.com/watch?v=n42VwNTaEDk
  (hele debatten kan du finne på pirate bay)

  Du har inntrykket at Gud har noe å gjøre med «egoistiske ønsker».. har jeg forstått deg rett? I så fall kan jeg opplyse deg om at du tar fullstendig feil :) Det har ikke noe å gjøre med personlige ønsker, men med sannhet… og den Gud jeg kjenner, bryr seg i grunn fint lite om mine egoistiske ønsker(jeg har bedt noen av de bønnene jeg også), men når jeg ber om andre ting, noe som faktisk betyr noe, så hender det ofte jeg får bønnesvar – jeg har for eksempel opplevd umiddelbar helbredelse ved bønn når jeg i smerte har kalt på Guds navn, rakk ikke å be en gang, bare si navnet(altså kan det ikke være snakk om Placebo, placebo-effekten er noe som virker over tid – og når du har en forventning om at det skal bli bedre; jeg hadde ingen forventning, kun et håp).

  Du sier du skjønner at mange er kristne. Hva går du da ut i fra at kristne baserer troen sin på? Min tro baseres i hovedsak på historisk dokumentasjon: http://jesusnet.no/article.php?id=1614
  http://jesustheevidence.com/

  Og andre menneskers vitnesbyrd(i tillegg til mitt eget):
  http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=16492

  Hva er det som gjør at du klarer å tro at vi er blitt til som følge av en rekke mikroskopiske tilfeldigheter? I tillegg til at hele universet skal ha blitt til av at et par partikler kolliderte med hverandre for 13,7 milliarder år siden?(det er ikke vitenskapelig bevist at det var slik universet ble til – men det er en teori). Hvordan kan materien alltid ha vært til? Uten at noen først må ha skapt det?(på samme måte som at et maleri blir ikke til av seg selv – noen må male det). Nå stiller jo de aller fleste ateister seg spørsmålet «hvem skapte Gud» – men hele poenget med bibelens Gud er at han er evig, han står utenfor tiden – han trenger ikke være skapt, men han skapte tiden. For hvis absolutt alt måtte kommet fra et sted, så kunne naturlig nok ingenting ha eksistert(derfor er det egentlig ulogisk at noe som helst eksisterer i det hele tatt).

  Når jeg ser din himmel, et verk av dine finger, hva er da et menneske, siden du kommer det i hu? (salmene 8,4)

  Sakarja 2,12b; «Den som rører dere, rører ved min øyesten.» Så verdifulle er vi for Gud, den minste ting som blir gjort mot hver enkelt av oss ser Gud på som om noen skulle ha rørt borti øyet hans – Det er Ham som er den sterkest berørte part når vi mennesker gjør vonde ting mot hverandre. Likevel velger Gud å tilgi oss, og Han viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere(Rom 5,8).

  Jeg anbefaler deg forresten og lese boken «Se det i øynene» av den tidligere ateisten C.S. Lewis. I den boken kommer de frem de argumentene som overbeviste han om å bli en kristen(dette er en av de mest anerkjente kristne bøkene som eksisterer).

  Et par sitater fra Lewis(ikke fra den boken):
  – «I fancy that most people who think at all have done a great deal of their thinking in the first fourteen years.»
  – «I believe in Christianity as I believe that the sun has risen. Not only because I see it, but because by it I see everything else…»

  Oppfordrer deg også til å lese et notat jeg har lagt ut offentlig på facebook: http://www.facebook.com/note.php?saved&&note_id=10150121048061998 (men du må selvsagt logge inn for å lese det)

  Gud kaller deg – Ta i mot, og begynn å følge Jesus og vit at du er frelst fra fortapelsen, til et evig og fullkomment liv. Oppsøk kristne kretser, og bli kjent med nye fantastiske mennesker – og vit at livet handler om noe mer! :)

  Nå spørs det hvor lang tid det tar før du leser dette, men anbefaler også en tur på UL2011(www.ul.no), kun en flyreise unna ;)

  God bless – TD
  (send meg helst melding på face om du vil gi noe svar – enten negativt/positivt, eller om du har spørsmål)

 3. Tommy
  mars 18, 2011 / 17:08

  Tror du skal tenke litt…mer.
  Gud fins, det vet jeg. At du ikke vet det kan jeg godt forstå, for du har ikke erfart en Gud. Du har hørt alt annet en hva Gud har gjort. Du har hørt mange forskjellige vitenskapelige riktige påstander, du har hørt alle andre si det, du har hørt rykter, men du har ikke hør meg si det.

  Men har du sett det alle andre har erfart? Har du sett et menneske få livet tilbake etter depresjon ved hjelp av Gud? Har du sett brukne ben bli helbredet? Har du sett en person som har vært død og vert i himmelen sammen med Gud og der etter komme tilbake til live?

  Hva er forskjellen; Gud blir ikke skreket ut som propaganda, det finnes ingen studie uten om å bli en disippel for å erfare mer om Gud og det han gjør blant folk.

  Professorer skriker ut hva de har funnet ut gjennom bøker, skolen og rykter. Alle tror at det ikke fins en Gud. Hvis noen sier til meg at det ikke finnes en Gud, skriker jeg ikke tilbake: JO DET GJØR DET! Fordi det er noe du må erfare selv, men jeg kan si at det stemmer ikke. Fordi Gud er ikke propaganda, det er noe man har i hjertet, og hjertet ditt deler du ikke ut til hvem som helst.

  Jeg sier ikke at professorene tar feil, jeg sier at Gud ikke kan spores. Mirakler kan ikke spores. Fordi Gud bruker ikke bare mirakler han bruker mennesker.

  Det finnes en Gud, en Gud som er der for deg, han vet ditt beste. Gud vet du har det bra, og han kommer ikke til unnsetning for å frelse deg med mindre du ønsker det. Gud har gitt alle mennesker på jorden fri vilje. Slik at du kan gjøre akkurat hva du vil, og tro hva du vil.

  Jeg vet at Gud alltid er sammen med meg, og passer på meg, egentlig trenger jeg det ikke. For jeg lever i et perfekt samfunn der jeg ikke trenger å uroe meg, men jeg vet at det er mange som ikke har det like godt som meg. Jeg kan hjelpe dem, jeg kan hjelpe den som Gud har pekt ut for meg.

  Du trenger ikke reise langt for å finne Gud han er rett bak deg!

  Hvis du aldri vil tro/be igjen ønsker jeg at din siste bønn skal lyde som følger: Gud dette er min siste bønn, hvis du finnes må du vise meg det. AMEN

 4. Edgardo
  juni 18, 2011 / 16:25

  Hei . jeg kan fortelle deg at alt det du sier er sant,fordi du snakker ut ifra sanheten, her er det en som sier » Du trenger ikke reise langt for å finne Gud han er rett bak deg» hva slags svar er det ?snakker han om en fata morgana som mennesket har skapt?snakker han om en følelse?snakker han om magnetisme kraft som ligger bak deg eller repeterer han bare det andre har sagt?skulle du ikke være av gud for at du ikke tror på han? så feil.
  hva med muslimene og jødene ovs. alle sier deres gud er den riktige, så vis gud har sagt det først og han var jøde og så ble muslim og så ble jehovas vitne ,mormon ovs.så ville han vært en så forvirret person i en så forrvirret tilstand at han ville vært uberegnelig ustabil med tanke på hva som har skjed de siste århundrene.jeg har studert bibelen i snart 40 år og diskuterer ikke her, så ikke misforstå jeg spør hele tiden hva de mener men da forventes et svar og ikke et fatamorgana.saken er egentlig hvor lenge vil denne ustabile selvmordskanditaten overleve før den sletter seg selv,
  mennesket er skapt for å bli født og dø dermed har de skap en ilusjun som skal være evig, problemet er at i lengden så utvikler vi oss og dermed dør det vi skaper uansett hvor mye vi prøver å holde det i live.foresten så det er sagt ,jesus sier selv til jødene «har dere ikke lest lærefortellingene fra skapelsen» jeg kunne holde det gående , ville bare si at det du sier er sant ,

 5. Ida
  desember 18, 2011 / 22:18

  Tror ikke jeg kunne sagt det bedre selv, er 100% enig med deg. Gud fins ikke og det VEIT jeg.

 6. Edgardo
  januar 3, 2012 / 19:23

  Mennesket trudde før på noe som vi i dag kaller mytologi,noe somvar vanlig blandt Grekere,Romenere,Indere,indianere,Vikinger. og går man enda litt lengere tilbake i tid så var det vanlig at man satt rund bålet og fortalte historier- når Jødene var i fangeskap for egypterne ville egypterne vite hvordan og hvorfår de var mere utholdene enn de. Og det er der Jødene kriver og viser frem hvordan Livet var i hvirkeligheten , de drar fram ekssempler og lærefortellinger hvordan livet var,er og ville bli, dette er selvfølgelig og egentlig en revolusjon som skjer over flere generasjoner,Historie-Ordet Gud Ext. har egentlig betydelsen -Jeg er- og det er der egentlig alle fanatiske tilhengere mister begrepet og tror på at gud er en som sitter på en trone – Begrepet -Jeg er- er kjent i alle individer som lever uansett form i dette universe Dette var jo fjernt for Egypterne selfølgeli i å med at Mytologi var deres levesett – noe som Jødene selv slet med etter utvasking av generasjoner generasjoner og det er der Jesus kommer inn i bildet å prøver å forklare Jødene – veldig kort foklart- Så gud finnes i den tro at -jeg er- men desverre er det mange kristne,muslimer,Jøder,Hinduismer,mormoner ovs.som ikke respekterer seg selv som eget individ -Jeg er- men tror at alt tilhører gud uten å vite hva selve bregrepet Gud betyr.
  Kankje noe av den gamle mytologiske tankegangen henger igjen
  :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.