Matvaner

matvaner1

matvaner3

Hei, Hellstrøm. Nei, jeg spiser ikke Grandiosa. Nei, jeg bestiller ikke mat på nærmeste kebabsjappe heller. Jeg elsker champignon, grønnsaker, fersk sjømat og en ordentlig biff med en god rødvin til. Så langt så liker du meg nok godt, tenker jeg. Spesielt siden jeg har postet et bilde av frukt og… Vel, O´boy er du kanskje ingen stor fan av. Men vet du hva? Det er jeg. (Oh noes, nå skal jeg ødelegge det gode imaget jeg så vidt begynte å bygge opp.) Jeg kan endel om mat. Jeg kan endel om sunt kosthold. Jeg er ikke feit, og jeg har heller ikke noen sykdommer. Men dårlige matvaner – det har jeg virkelig allikevel. På tross av at jeg vet hva som er sunt og hva som er godt for kroppen og helsa. På tross av at jeg vet hva jeg bør gjøre. Og vet du hvorfor? Fordi det å lage mat helt alene til kun en person suger. Å kjøpe inn mat til en hel uke for å kun lage til seg selv – det er så lite gøy at jeg heller hadde konvertert til jødedommen.

Å bo alene er dårlig for kostholdet. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg heller lager meg et glass O´boy til middag enn å stå på kjøkkenet i en time for å lage mat jeg kan nyte helt alene. Misforstå meg ikke – jeg er fan av mat, jeg. Jeg syns det finnes utrolig mye god mat, og jeg elsker å spise på restaurant. Sjømatsrestaurant, det er liksom det ultimate. Men det er fler fordeler med å spise på restaurant. 1. Man slipper å lage maten selv. 2. Man er der høyst sannsynlig ikke alene. 3. Man slipper å rydde opp etter seg. Jeg burde hatt en stykk Hellstrøm stående i en krok på kjøkkenet, jeg.

Åh, vel. Jeg har i det minste kjøpt middag til i dag. Så får vi se om jeg faktisk lager den. Og spiser den. Det er mye som skal gå opp med tanke på middag, dere. Det skal være sunt. Det skal gå raskt å lage. Det skal helst ikke lage masse rot. Det bør være dritgodt. Så godt at jeg ikke tenker at det har vært waste å spise det, for jeg er ikke av typen som syns det er så digg å spise bare for at man trenger mat. Da går jeg heller uten. Så om noen har noen gode middagstips til meg (som er mer middag enn O´boy eller eple med sitron), så tar jeg veldig gjerne i mot. Gjerne med oppskrifter så nøye at det blir som å sette sammen duplolego. Jeg er ingen superkokk. Det må inn med teskje. Ho, ho.

Del

13 Kommentarer

 1. Silje
  april 24, 2013 / 16:23

  haha, kjenner til det. Jeg pleier som oftest bare å kjøpe frosne wok-grønnsaker, smeller de i panna med knust ingefær og hot chilisaus, slenger det i ei skål med en skje kesam eller cottage cheese, og gjerne ruccola eller noko. maaaaks 10 min

 2. april 24, 2013 / 16:55

  Kan hende dette er en dårlig ide, men jeg er glad i å lage mat, og ikke glad i å spise den, så jeg pleier lage supper, fryse ned i små bokser og fiks ferdig middag på 3 minutter: )

 3. april 24, 2013 / 18:19

  Haha kjenner meg så godt igjen. Har begynt å lage en vri av tunfisk salat.
  Ferdig Ruccola-blanding, mais, tunfisk, fylt pasta (ravioli, tortellini etc) og krydder. Enkelt, godt og tar 6 min + tiden det tar å koke opp vann :)

 4. april 24, 2013 / 19:05

  Jeg kjenner meg så igjen i det at det ikke en gang er gøy. Som oftest ender jeg opp med å spise brødskiver til middag, bare fordi det er raskt og enkelt og så altfor tilgjengelig. Brødskiver eller knekkebrød. Med speilegg eller makrell-i-tomat, litt annenhver gang.

 5. april 24, 2013 / 19:59

  Haha, så gøy å se at jeg ikke er alene! Trodde det var bare jeg som spiste rugsprø med leverpostei til middag, jeg. Eller drakk Oboy. Godt å høre at jeg ikke er alene!

 6. Sigrun
  april 24, 2013 / 20:00

  Kyllingfilet med wokgrønnsaker og woksaus, med f.eks nudler eller blomkålris :-) Kjemperaskt og veldig godt! :-)

  • april 24, 2013 / 20:13

   Er vel den middagen jeg har spist 70% av gangene jeg har orket å lage meg noe de tre siste årene… :b

 7. april 24, 2013 / 21:49

  Jeg flytta for meg selv i år… det går i rester fra bestemor og mamma (hvis ikke: pasta), så jeg har nok ingen spesielt gode tips på lager :p

 8. Oda
  april 25, 2013 / 13:51

  I dag laget jeg noe kjempegodt for første gang! Stekte en aubergine i små terninger lenge i panna, heiv oppi en potet i terninger og en pakke ferske aspargesbønner hakka i små biter. Helte en boks hakka tomater over og litt salt og pepper. Lot det koke/surre/steke i sikkert 15 minutter mens risen kokte seg ferdig. Serverte med soyasaus til risen! Smakte sååå godt!

 9. Annemarie
  april 26, 2013 / 14:12

  Kjenner meg godt igjen! Var sånn mitt første år jeg bodde hjemmefra, men har blitt mye bedre nå.
  Noen middagstips:
  Laks med pasta: Legg aluminiumsfolie i en ildfast form (sparer deg for oppvask) og legg fisken opp i (frossen laksefilet (typ Findus eller noe) eller annen fisk du liker), inn i ovnen på 225 grader i 20-25 min. Kok pasta/spaghetti/poteter. Lag evt en liten salat til. Tar ca 30 min totalt, men siden maten så å si lager seg selv kan du gjøre noe annet denne halvtimen.
  Pleier også å lage en kyllingkjøttdeig/pastarett. Stek kyllingkjøttdeig og kok pasta. Når kjøttdeigen er stekt tar du den opp i en kjele med pastasaus (den oransje fra Dolmio), og lar det koke opp og koke i noen min. Voila! Ekstra godt med revet ost på. Veldig lett å lage dobbel porsjon av denne, og fryse ned restene eller ha det til middag neste dag.

  Bon apetit! :)

 10. Anders W
  april 28, 2013 / 04:07

  Trist å høre at det står slikt til der ute i øyriket, der ferske råvarer og deililg sjømat er lett å få tak i. Jeg joiner gjerne en god middag ;)

  Og om du har lyst på en skikkelig biff-middag, så inviterer jeg deg herved på en bedre entrecôte ;)

 11. mai 12, 2013 / 19:02

  SPELTLOMPEPIZZA!!!!! Det er det letteste – og kanskje beste – som finnes å spise! Dessuten er det sunt og godt for kroppen. Det beste av alt er at du kan ha akkuratt det du vil som topping på pizzaen, dermed er det også lett å variere. http://cawoline.femelle.no/2013/02/09/speltlompe-pizza/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.