Anders Jektvik og dialektprat

Du har sikkert hørt om han. Anders fra Norske Talenter. Anders Jektvik. Siden han er en fantastisk flink musiker, og dessuten er fra Hitra (som er naboøya til Frøya), så vil jeg dele denne videoen jeg laget på FrøyAwards i forrige uke. Ikke sikkert du helt skjønner alt som blir sagt – om du ikke er trønder selvfølgelig – men da er det bare å spørre. Jeg kan sikkert oversette. Det meste i alle fall. Nå er ikke jeg den som snakker bredest trønderdialekt akkurat. Jeg snakker jo litt penere, jeg. Blitt påvirka av sunnmøringer og… Ja. I grunn bare det, antagelig. Det er gøy det der med dialekt. Jeg er ikke så fan av trøndersk. Eller, ikke… Jeg vet ikke. Jeg bare digger det ikke. Rogalandsk derimot – og oslosk! («oslosk» dekker alle østlandsdialekter. Og nei, jeg slutter ikke å kalle det oslosk, så det kan du bare gi opp med en eneste gang.) Kristiansand er ikke akkurat sexy, kanskje, og bergensk kan bli litt… masete. Av og til. Nordnorsk blir for harry (og litt for mye bannskap for min smak, så prippen som jeg er.) Alta f.eks. Er det overhodet mulig å konsentrere seg om hva de faktisk sier når de snakker? Jeg får bare lyst til å herme, jeg. Ohwell. Dialekter. Det enkle er ofte det beste; oslosk er min favoritt. Med rogalendingene hakk i hæl. Men hvem bryr seg – det er jo ikke som at jeg får velge.

Del

3 Kommentarer

 1. desember 26, 2012 / 21:20

  haha, jeg bor på østlandet og sier «ho» og har a-endinger på alt. Jeg vil ikke si at det minner spesielt om «oslosk» altså :p

 2. desember 27, 2012 / 01:30

  Bergensdialekten har alltid vært min favoritt, men de færreste er enige med meg. Selv snakker jeg pen «oslosk» med innslag av det beste fra Bergen. Alt er tillagt, siden jeg opprinnelig kommer fra Drammen. Dialekten der er ikke blant mine favoritter…
  Trøndere høres alltid så koselige og joviale ut, umulig å ikke like dem.

 3. desember 30, 2012 / 04:43

  Åhh. Han liker jeg! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.