Tips fra Dr.Siân Morris, del 3.

Forebyggende pleie

Om sommeren drar vi på ferie og tilbringer mer tid utendørs. Vi drar på stranda på en vindfull dag og mister mye av fuktigheten i huden. Fuktigheten blir sugd ut av huden og etterlater den skadet og dehydrert.

Vi dusjer mer og svømmer i bassenger som tørker ut huden. Når vi væter ansiktet vårt er det mer fuktighet på huden enn i luften. Dette kaller vi på fagspråket en diffusjonsherding. Det er det som skjer når fuktigheten fordamper og etterlater huden enda tørrere.

En intensiv 24-timers fuktighetskrem som Olay Daily 3 Point Treatment Cream er derfor ideell hele året.

 • Under flyreiser og opphold i rom med aircondition der luften tørker ut huden er det nyttig å ta med seg en liten dose fuktighetskrem i håndvesken. Ved å påføre kremen regelmessig under flyturen kan man unngå at rynker oppstår som et resultat av tørr hud.

 • Når man drar på ferie og lar den vanlige fuktighetskremen være igjen hjemme, mister vi fordelene huden har av regelmessig tilførsel av vitaminer og peptider. Det er derfor anbefalt å opprettholde bruken av favorittkremen også under ferieperioder

 • Selv om sommerferien skal være en tid for avslapping kan nok de fleste av oss være enig i at selve reisen til feriedestinasjonen kan være stressende. Under stress blir fuktighetsbarrieren svekket og huden mister fuktighet. Fuktighetskremer som for eksempel Daily 3 Point Treatment Cream kan bidra til å forsterke fuktighetsbarrieren slik at den opprettholder fuktighetsnivået og kjemper imot stresseffekten

 • En ansiktsmassasje er også bra for stresset hud. Er man varm og klam kan man sette kremen inn i en mini-bar eller et kjøleskap for en periode. Ved påføring av den avkjølte kremen vil man få en svalende effekt som stresser ned huden

Det var dagens hudtips! Ikveld, etter at jeg har lagt Vilja, tar jeg meg en tur på Jorddunstfestivalen, så imorgen har jeg forhåpentligvis litt gøyale bilder å vise. Kameraet må jo selvfølgelig være med sammen med et par øl. Kanskje ikke verdens beste kombinasjon, men satser på at det går fint – det bruker jo å gjøre det de få gangene jeg tørr å prøve på det. Ha en fin lørdagskveld! Ciao.

Del

Kommentarer

 1. juli 17, 2010 / 17:59

  Fine tips!! :D

 2. Helene S
  juli 17, 2010 / 19:35

  De 2 siste innleggene ser ut som spam uheldigvis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.