On the road again.

Et gammelt bilbilde. Vi har kjørt til Trondheim – igjen. Syns vi kjører til Trondheim ganske ofte, så det er ikke lenger like langt å kjøre som det var før. Veien blir kortere for hver gang. Nei, den blir jo ikke det, men det føles i alle fall slik. I morgen klokka tolv tar vi fly til Stavanger, og så er vi plutselig på Jæren. Der skal vi være i to netter, så drar vi tilbake til Stavanger og er der også i to netter. Jeg trenger forresten litt tips. Hvor bør vi dra, hva bør vi gjøre, hvor finnes det gode butikker? Restauranter? Anything? Jeg vurderte å ringe mammaen til Janove Ottesen (Kaizers, for de som ikke vet det), og invitere meg selv på boller og brus, men sånt kan man jo bare ikke gjøre, så da tar jeg heller i mot gode tips fra noen som vet hva de snakker om. Tips, tips, tips! Finnes det forresten en fotobutikk på Jæren…? Jaja. Ciao!

Del

Kommentarer

 1. juli 23, 2009 / 19:32

  Dere burde sjekke ut strendene! anbefaler Brusandstranda, som er en laaang sandstrand på brusand.. den er kjempefin! Dere bør også ta en tur ned til steinstrendene våre, det ligger en på kvalbein, og en rett nedenfor Varhaug :) den ved Varhaug har en flott tursti :)
  Hvis jeg skal anbefale en restaurant må det bli «det jærske kjøkken» som holder til på Jæren hotell på Bryne :) hvis de har åpent i ferien.. Pleide å servere der før, og fikk masse herlig overtidsmat :) ellers har de jo både peppes og dolly på bryne, og en del koselige café-er i gågatene :)vil dere ha knallgod junkfood bør dere stikke innom «bøen» på Varhaug :p Fotobutikk finner du også på Bryne på M44-senteret :)

  God tur forresten! hilsen ei varhaugsjenta :)

 2. juli 23, 2009 / 19:33

  Aww, jeg vil snakke med mammaen til Janove!!

 3. juli 23, 2009 / 19:35

  Eg vil òg snakka med mammaen til Janove!

 4. juli 23, 2009 / 19:36

  Det er en veldig god kinarestaurant nede i byen i Stavanger som heter Mikado. Nam-nam! Det er og veldig koselig å mate duene i parken vedsiden av domkirka i Stavanger. Kjøp gule erter på coopen nede i gata. Duene elsker det :-)

 5. juli 23, 2009 / 19:38

  Choco Boco i Stavanger, ved Sølvberget har veldig god kaffe/kakao og sånn. Koselig kafé og! :)

 6. juli 23, 2009 / 19:39

  i blogshoppen din har du bilde av en blå og hvit kjole(?), og jeg lurer på om du kunne skaffet flere bilder av den? :)

 7. juli 23, 2009 / 19:39

  For det første, hvor på jæren er det dere skal?
  (Bryne, Klepp, Varhaug, Vigrestad, Nærbø??)

  For det andre, dere burde stikke innom Stavanger i morgen eller lørdag. Det er gladmat festivalen og MASSE liv i byen! Helt syke tilstander. Masse masse boder som selger herlig mat og et utrolig folkeliv! Anbefalles!!!

  Utenom det så er jærstrendene et must! Bore, Orre eller Sola. Eventuelt Hellestø hvis du har bil tilgjengelig.

  Restaurant tips er jeg litt dårligere på med tanke på jeg ca aldri spiser ute! hehe.. Men Mexico i Stavanger er bra, det samme er hall toll! Bra mat (og litt dyr) er det også på phileas fogg. I sandnes anbefaller jeg pastabakeriet og charles&de…

  I Stavanger bør dere ta en rusletur i Gamle Stavanger, NYDELIG. Og kan tenke meg du kan ta en del bra bilder der.

  Fotobutikker på jæren er det, men som sagt, kommer an på hvor du skal! :)

  Tja, var det jeg kom på i farten. Send meg gjerne en melding/mail hvis det er noe mer du lurer på!

  Kos deg masse i fine byen min! (Er oppvokst på jæren (klepp) og bor i stavanger)

 8. juli 23, 2009 / 19:44

  Men du kan kanskje stjele en liten blomst fra hagen til mammaen til Janove? Bare sånn uten at hun ser det? Og ta gjerne med en til meg også ;) God tur!

 9. Tonje
  juli 23, 2009 / 20:55

  Dra til Kongeparken! :D

  Jeg vet om 2 fotobutikker i Stavanger… Japan Photo og Alexanders Foto, begge med masse utstyr! Ligger i samme gate, faktisk. :)

 10. silje
  juli 23, 2009 / 21:02

  Definitivt ikke gå på resturant, gladmaten er igang, som er en matfestival i sentrum nede ved kaien, gå på forskjellige boder og smak på alt. Når det gjelder shoppingmuligheter er det bare å gå i sentrum, alt som er verdt å se ligger der, og gjerne gå inn i smågater, der ligger det koslige butikker, oooog ta turen innom øvre holmegata, «fargegatå» på folkemunne, det er definitivt noe å se på, og der er det koslige cafeer som bøker og børst, sjokoladepikene og bacchus, og syvende himmel er en klesbutikk som i tillegg har byens beste smoothie.

 11. juli 23, 2009 / 21:28

  Aldri vært der, men håper du storkoser deg, og tar masse bilder. :)

 12. juli 23, 2009 / 21:58

  Anbefaler den Indiske restauranten som ligger ved De Røde Sjøhus i Stavanger. De har god service, og fantastisk god mat. Hvis du liker å gå på museum (og det er stygt vær) har de barnemuseum på Sølvberget, og Barbie-utstilling ettersom Barbie fyller 50 år. Oljemuseet er også et must, hørres kjedelig ut, men er faktisk utrolig gøy. Gamle Stavanger er verdt å få med seg, hvor du kan rusle rundt å kikke på gamle bygninger og hvordan Stavanger så ut før i tiden.

  Hvis det skulle bli fint vær så bør dere tar turen ut til Bore-stranden, og eller Sola stranden. For å komme ut til Bore Stranden bør du helst ha bil for å komme deg bort siden det er litt langt, vet ikke helt hvilken buss som går dit. Men det går buss til solastranden ihvertfall=) De tre sverdene som står i Hafrsfjord (til minne om Harald Hårfagre og hans kamp) pleier å være veldig populær blandt utenlandske turister. Der er det også strand som er fin å bade på når det er sol. Da er det bare å ta buss nr 29 fra sentrum og spør sjåføren om han kan stoppe der ;)

  Håper dere får en fin tur!

 13. juli 23, 2009 / 22:02

  Shopping så anbefaler jeg Kvadrat. Veldig stort handlesenter, men de har kanskje ikke noe der som de ikke har der du bor, men det kan jo hende. Tror det er Norges største.

 14. juli 23, 2009 / 22:09

  Hei Drea! Jeg har lest bloggen din en good stund nå, men egentlig vært svært dårlig på å legge igjen kommentarer! Elsker bildene dine, stilen din, hårfargen din(den vet jeg jeg har nevnt før når det var bytte av header!) familien din og bloggen din! :)
  Synes det er kjempekoselig å høre at du skal feriere i min hjemby. Er født og oppvokst i Stavanger og som overnevnte sier burde dere tilbringe helgen i Stavanger med tanke på Gla mat festivalen http://karoline365.wordpress.com/2009/07/22/29365-22-07-09-glamat/
  I det siste har jeg vært en del ute på Ogna på Jæren iom at min samboer har foreldre som ferierer der, her er noen av mine bildeinnlegg fra Ogna: http://karoline365.wordpress.com/2009/07/23/silver/
  http://karoline365.wordpress.com/2009/07/22/28365-21-07-09-ogna-tur-og-bursdager/
  http://karoline365.wordpress.com/2009/07/09/14365-07-07-09-tur-og-overnatting-pa-ogna/
  og det nederste bildet her: http://karoline365.wordpress.com/2009/07/22/bidrag-til-fotokonkurranse/
  Håper du liker deg! Det er en vanvittig nydelig plass! Bare sleng en kommentar på bloggen eller send meg en email om det er noe du lurer på! :)

 15. juli 23, 2009 / 23:05

  Jæren er jo stort da. Mange steder. Men, ta deg en tur ut på strendene ja. og shopping på kvadrat :) ta deg også en tur innom sandnes.. hihi!

 16. juli 23, 2009 / 23:32

  Det er en nydelig sandstrand på jærne, og det er visst meldt fint vær til helgen;)

  ellers vet jeg ikke så masse om Stavanger og steder og se egentlig.

 17. juli 23, 2009 / 23:47

  Godt tur:)
  Jeg har dessverre ikke vært hverken på Jæren eller i Stavanger, men jeg rekner med dere får en fin tur uansett. Kos dere masse:D

 18. Trine
  juli 24, 2009 / 00:10

  For det første skal duer ha grønne erter, gule kan være farlige for de!
  For det andre sier jeg som mange andre at du bør komme deg inn i byen iløpet av fredagen eller lørdagen, da gladmat-festivalen forgår nå! Det er helt sinnsyk stemning i byen! Hele kaien er dekket av boder og utstillinger som diverse restauranter står for. Her kan du kjøpe småretter og finne ut som du liker smaken for senere å gå på restauranten å spise:)

  Unngå solastranden, den er skitten og støyen fra trafikken og flyene ødelegger stemningen. Kom dere ut til hellestø istedet! Utrolog mange bra motiver å ta bilde av og det er ikke langt fra flyplassen.

  Hvor skal dere bo på Jæren? Sola strandhotell?

  God tur!

 19. juli 24, 2009 / 00:35

  Solastranden utenfor Stavanger er nydelig! Hvis det er pent vær burde dere ta turen dit :-)

 20. juli 24, 2009 / 01:50

  Hvilket program bruker du til Portfolioet ditt? Eller hvordan fikk du til den visningen som du har? Jeg holder på å lage et portfolio og synes ditt var veldig fint.

 21. juli 24, 2009 / 05:24

  Ååå, så koselig at dere kommer hit! Stavanger er en kjempelivlig by akkurat nå, under gladmatfestivalen:) Å, det finne ssååå masse å se, og mange plasser å dra. Ser de fleste er nevnt over her!

  Hva skal dere egentlig her? Familie? eller bare for artig?:P hehe..

 22. Elin
  juli 24, 2009 / 14:05

  Kjøpesenteret Kvadrat i Sandnes. :)

 23. Rebecca
  juli 24, 2009 / 16:00

  Hvis dere gidder, så kan dere dra på tur inn til Lysefjorden, går båter fra Stavanger, eller dere kan kjøre med bil..og ta turen opp Prekestolen eller Kjerag! De hopper fra kjerag :P

  Hvis dere ikke gidder å dra så langt for å gå tur, så er det mange småfjell i Sandnes, bl.a Dalsnuten.

  Som de andre har nevnt er strendene fine, Gla Mat festivalen i byen, shopping på Kvaddå(Vågen 33 i Sandnes er også ganske koselig..hvis du drar dit så finnes det god mat på DBS:P rett over gata fra Vågen..ved kulturhuset).

 24. juli 24, 2009 / 16:48

  Jeg synes du skal satse på boller og brus! Uheldigvis for deg ,men heldigvis for meg så skal Janove og resten av gjengen til Fredrikstad i morgen. (Les dette litt humoristisk ;P) Kos dere forøvrig!

 25. juli 24, 2009 / 17:27

  Hei, blir litt mye tips fra meg nå, men har fått med meg at du er kaizers-fan. Vet ikke om du husker det, men i en av musikkvideoene deres er de utenfor et lite hvit kapell på jæren, rett ved sjøen. Husker ikke hva sangen heter men.. Der er det kjempefint og jeg tror du kan få mange fine bilder. steinstrendene jeg har nevnt tidligere er også rett borti der. Har dere bil tiljengelig forresten.. ?

  fant på nettet :
  Varhaug kapell
  ligg på Varhaug gamle kyrkjegard ved sjøen på garden Varhaug. Det er skilta frå rv. 44 (Gml. krk. gard)
  Kapellet vil få adressen Sør-Varhaug 41, Varhaug

 26. juli 24, 2009 / 18:45

  Hei!

  Nå i helga er det matfestival i Stavanger, den bør dere sjekke ut imorra/ søndag hvertfall. Ellers kan bør dere sjekke ut byen Bryne, som er veldig koselig :-) Anbefalrer kjøkkenet som spisested, som ligger i Bryne (i enden av gågata, rett ved M44 senteret hvor Elite Foto ligger. Vi har masse gøyale kampanjer på objektiver nå forresten, jeg jobber der selv.) Ellers bør dere kanskje sjekke ut strendene, byen Sandnes, Kongeparken fornøyelsepark. vI har også mange forskjellige tursteder. Et tips: en veldig fin plass og ta bilder er på hå gamle kirke (ikke kirkegård), en liten koselig kirke som ligger på en valmueeng rett ved sjøen, nyddddeeeeliiig til max :) send meg email viss du trenger veidir.! God tur :-)

 27. juli 24, 2009 / 21:58

  Eg BEEER deg om mange fine bileter frå Jæren!

 28. juli 25, 2009 / 13:33

  Jeg var på Kaizerskonsert i Lakselv for to uker siden, og da inviterte Janove alle på fest hos han i Jæren. Lyv, og si at du var der! ;-)

 29. una
  juli 27, 2009 / 22:30

  Hei. Du som eeelsker å shoppe burde jo dra på Norges største shoppingsenter; Kvadrat. Det går direkte busser fra alle steder så og si! Ellers er det koselig å gå rundt i Stavanger. Konge Parken bør dere som familie besøke, kanskje Vilja er litt vell ung for det enda, men en koselig park det er det. Jeg ville dratt på borestranda, ellers er det slettes ikke vanskelig å finne frem til Solastranden, isteden for 2 avkjørsel i rundkjøringen mot sola flyplass avreise, tar du 1 avkjørsel, mot sola strandhotell (tror det står skilt) Litt dumt at dere ikke har tilgang til bil, for byrkjedalstunet er et utrolig koooselig sted, hvor man kan spise kjempe god middag, i tillegg til å dyppe lys bl.a. Sandnes by og begynner å bli koselig; stikk på kino, eller gå i langgata, stikk innom pastabakeriet for verdens beste mat, ligger i en sidegate av langgata (gata heter flintergata og går ned til bussplassen)

 30. Stine Nyheim
  august 17, 2010 / 14:06

  Bra spisesteder i Stavanger er iallfall IKKE Mexico som noen hevder her..det er en av de dårligste i Stavanger..snakker vi Mexicansk mat så skal du gå på Harry Pepper, hvor de også har byens beste drinker…hall toll er forøvrig bra, som også ble nevnt…Ellers ville jeg prøvd Allegro, en kul italiensk restaurant…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.