Fokus på voldtekt

stoppvoldtekt

I det siste har det vært større fokus på voldtekt, og for en stund siden skreiv jeg dette blogginnlegget om min egen erfaring med voldtekt. I går ble jeg intervjuet av P4 om temaet (har dessverre ikke funnet intervjuet på podcast enda), og etterhvert kommer det en sak hos Kvinneguiden også. Jeg syns det er kjempebra at det fokuseres på voldtekt om dagen, og da spesielt vennevoldtekt på fest. Hvem skulle tro at de fleste voldtekter som skjer, faktisk er voldtekter på fest hvor offeret kjenner gjerningspersonen? Det er sjukt.

Jeg blir så sint. Jeg blir sint av at det finnes mennesker som gjør sånt. Og jeg blir sint av at det finnes mennesker som forsvarer det. Og jeg blir sint av at man skylder på offeret. Joda, jenter kan tenke seg litt om og være fornuftige, men uansett hva ei jente gjør, så er det aldri en invitasjon til voldtekt – som er en handling uten begge parters samtykke! Det må det prates om. Jeg tror at det å prate om det, kan øke anmeldelsesstatistikken. I dag anmeldes kun 1 av 10 voldtekter. Det er altfor få. Det må endres! STOPP VOLDTEKT. 

Del

4 Kommentarer

 1. april 24, 2015 / 19:17

  Syns det er fantastisk at det blir satt mer lys på, det er altfor mye som skjer rundt om i landet som ikke er greit.

  • april 24, 2015 / 21:41

   Helt enig, Marlene!

 2. Bjørg
  april 26, 2015 / 00:11

  Tok en kjapp titt på innlegget du henviste til. Der var det en del rare kommentarer, gitt!
  Fint at du setter fokus på temaet, Drea!

  • mai 12, 2015 / 17:50

   En del rare dyr som kom innom der, ja. Bra du er med å rette oppmerksomhet mot dette temaet, Drea. Som en foreleser om overgrep sa til meg en gang, «overgrep skal tales ihjel, ikke ties ihjel».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.