Favorittlåter gjennom tidene

Jeg er jo et musikkmenneske. Jeg hører på musikk konstant, og om jeg hører musikk jeg liker på uventede steder, så blir jeg så glad langt inni meg at jeg bokstavlig talt hopper opp og ned av glede. Som for eksempel om jeg er på vors, og har forberedt meg selv på å tolerere dunk-dunk-musikk fra helvete, men plutselig hører Lana Del Rey over anlegget istedet. Da blir jeg bare… varm. Min musikk, tenker jeg da. De hører på min musikk! Og en gang satt jeg på toget og hørte Kaizers Orchestra fra headsettet til jenta foran meg. Da ble jeg nesten sint. Det var rimelig tidlig i Kaizerskarrieren, så at andre faktisk hørte på yndlingsbandet mitt, som på den tiden var et ganske sært og… vel, ikke-kommersielt band, det ble personlig. Mitt band. Hmf.

Men uansett. Musikk er altså viktig (det har vi nå konstatert), og jeg har lyst til å dele min topp 3-liste av låter gjennom tidene. Noen låter gir man liksom aldri slipp på. Man blir aldri lei. Her er min topp 3, uten at du skal legge altfor mye i selve plasseringen. Å skulle rangere låter er… Vanskelig.

1. Silversun Pickups – Growing old is getting old

Hørte denne første gang på foredrag med fotograf Bjørn Opsahl av alle ting, og ble forelska i låta med en gang. Beaten er bare… fantastisk. Jeg blir aldri lei av den. Den kan stå på repeat i timer i strekk. (True story. Timer. Det har blitt gjort.)

2. Nancy Sinatra – Bang bang 

Trenger jeg overhodet si noe? Elsk. Kill Bill er dessuten på filmtopplista og.

3. Moby – Why does my heart feel so bad?

Har vært en favoritt i mange, mange år.

 

Det var min topp tre. Låter jeg aldri blir lei av, og som bare… Gjør noe med meg. Hva er din topp tre?

Del

6 Kommentarer

 1. Pål
  desember 8, 2013 / 13:52

  1. Nothing Else Matters – Metallica
  2. In Loving Memory – Alter Bridge
  3. Watch Over You – Alter Bridge

  …i litt sånn usikker rekkefølge..

 2. Bjarne
  desember 8, 2013 / 13:57

  Unsatisfied. The Replacements
  John Coltrane Stereo Blues. The Dream Syndicate
  Hurdy Gurdy Man. Donovan

 3. desember 8, 2013 / 15:58

  Overrasker meg at Opsahl har satt på noe annet enn Blind Melon, haha!

  Ticks – Brad Paisley
  Mud On The Tires – Brad Paisley
  Everything – Michael Bublé

  Ro i sjelen, smil om munnen, minner i tusenvis!

 4. desember 8, 2013 / 19:31

  Jeg aner ikke! Men Kaizers kan du iallefall få ha for deg selv for min del. Husker når du posta musikken og den fortsatt var sær – lite den ikke da, og liker den fortsatt ikke spesielt godt. haha :)

  • Drea
   desember 8, 2013 / 22:19

   Hehe! Kaizers kommer alltid til å være verdens beste band i mine øyne! :D

 5. Dagfinn
  desember 26, 2013 / 12:50

  Jeg liker musikksmaken din!

  Growing old is getting old – passer som hånd i hanske for mitt vedkommende.

  Bang Bang, foretrekker jeg originalen med Cher (Sony & Cher).

  Også din 3. med Moby liker jeg godt!

  :-D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.