Hat over gamle, sure gubber.

Vetduhva? I går (for i dag tok jeg ikke buss nemlig, men that´s another story!) møtte jeg på en mann som antagelig er verdens kjipeste bussjåfør. Han er med høy sikkerhet en av Norges mest bitre menn, og jeg fatter ikke at han får lov til å jobbe som bussjåfør, som i bunn og grunn er et serviceyrke. Og om du har plukket opp at jeg er bittelittelitt opprørt så betyr ikke nødvendigvis det at du er så veldig observant, men kudos til deg allikevel.

Men tilbake til storyen. Jeg står på Heimdal Stasjon og venter på bussen. Bussen kommer, men stopper litt tidlig i stoppet. Mannen bak rattet på bussen åpner vinduet og kjefter på en taxi som har parkert ved siden av stoppet. Greit nok, jeg tenker ikke noe særlig over det, han ba jo bare taxien om å flytte seg. Sånt skjer. Bussen kommer, jeg går på, slenger ut et høflig og engasjert «hei» som blir besvart med et lite grynt. Jeg trekker på skuldrene, og setter meg ganske så langt fremme. Slik jeg alltid gjør. I det jeg setter meg ser jeg en kvinne komme løpende et par meter unna bussen. Bussjåføren lukker dørene og begynner å kjøre, selv om dama allerede står fortvilt utenfor døra. Her snakker vi tidelssekunder altså. Det er ingen tvil om at bussjåføren ser henne heller. Men han kjører. Fire, fem, seks meter. Syv. Så stopper han. Åpner døra, og slipper den stakkars dama inn, mens han lirer av seg den ene bannesetningen etter den andre. Jeg, som ikke akkurat er kjent med alskens banneord, oppfatter ikke mye av det, men «…det er faen ingen selvfølgelighet det der lenger skjønner du! Bussen skal gå «sett inn et tidspunkt her», og da går den» blir i alle fall ropt ut i sinne.

Herregud da, mann. Det lille stuntet ditt tok deg faktisk mer tid enn det hadde gjort om du hadde ventet på dama i utgangspunktet. Jeg driter i om du nettopp har fått vite at du har kreft og skal dø (da kan du kanskje holde deg hjemme fra jobb?) eller om hunden din ble skutt og drept av drittunger. Du er på jobb. Skjerp deg, mann. Grow up. Smil litt. Le litt. Vær høflig. Drit i å vær en smålig, gretten gubbe som alle ler høyt av (og forbanner seg over) inni seg. Puh. Det var godt å få det ut. Takk. Over og ut.

Del

14 Kommentarer

 1. martine
  mars 25, 2011 / 23:51

  kjenner meg igjen! hater sinte, sure, uhøflige busssjåfører. æsj og fysj.

 2. mars 26, 2011 / 00:02

  minner meg om en sutrebass til bussjåfør jeg har møtt på bussen i trheim flere ganger … noen fortjener ikke å jobbe i serviceyrket .. -.-

 3. mars 26, 2011 / 00:05

  Desverre er det mange bussjåfører som er sånn.. :/

 4. mars 26, 2011 / 00:08

  Karma is a bitch får vi bare håpe og dersom det er rettferdig har han heftig renneræve i en uke framover! :D

 5. Drea
  mars 26, 2011 / 00:13

  Linn Jones: hahahahahah! :D Knall!

 6. mars 26, 2011 / 00:16

  Kjenner meg igjen. Tar buss i en time til sammen hver dag. en halv time til og en halv time fra skolen. Buss-sjåførene bytter på å kjøre ruta vår, og noen av dem er potte sure hele tiden. Når de er i serviceyrket så kan de gjerne gi litt positivt av seg selv.

 7. mars 26, 2011 / 00:43

  Åååh,han virka faktisk «litt» grei, har nemlig opplevd at bussen har kjørt, selv om jeg står rett utenom bussdøra! Sjåføren bare peker bakover, for det kommer jo en buss om en halvtime! Noen folk altså….

 8. mars 26, 2011 / 08:58

  Alle slags menesker skal man nå støte på også. Enig med deg forøvrig, hva som skjer på privaten skal aldri påvirke deg på jobb, basta!

 9. mars 26, 2011 / 11:05

  Tænke sig, at arbejde på samme evindelige rute igennem et utal af år. Og så måske oven i købet have haft et kontrovers med konen selvsamme morgen, som denne episode. Skal ikke så meget til egentlig. Men igen, det bør ikke gå ud over passagererne, som han kører med. Negativitet mødt med endnu mere negativitet, giver dog alligevel ikke positivitet. Måske man skulle udligne det lidt? Kom ham i forkøbet og overrask din buschauffør med noget han så absolut ikke regner med? Her skal der igen, heller ikke så meget til. ;)

 10. mars 26, 2011 / 11:48

  Husker vi ikke fikk komme på bussen en gang, etter å ha vært på graven til kjæresten til venninna mi med henne, og en annen venninne, på lille julaften, i 25 minusgrader. Dette fordi vi prøvde å komme på med et utgått busskort, noe han tok som å prøve å lure han. Det gikk to dager i for veien, vi var ikke klar over det. Vi tilbød oss å betale, men han nektet. Aldri frøset så mye før. Bussjåfører eier virkelig ikke serviceegenskaper.

 11. mars 26, 2011 / 11:58

  Sånne bussjåfører finnes over hele landet! Det er altfor mange som ikke kan ha fått med seg at de jobber innenfor et serviceyrke, for det er veldig lite vi kundene ser av det. Det er selvfølgelig noen som er kjempehyggelige og, her i Drammen har vi for eksempel en som inisterer på å si hei til alle når de går på, og roper ha det når de går av igjen også. Smiler hele dagen gjennom, også midt i villeste rush-tiden. Dessverre er det få av hans type…

 12. mars 26, 2011 / 14:07

  Kanskje det va person nummer 150 som kom springende etter bussen den dagen? Kanskje han va blid dæm 149 første gangan? Alle kan ha en dårlig dag vettu, Andrea :D Men, skjønt. Man bør klar å hold sæ profesjonell uansett.

 13. mars 26, 2011 / 20:25

  Huff, ja. Jeg har vært borti verre. En ung, svett dame, som med et glis kjørte vekk fra en jente som kom løpende i sprutende regn. Jeg var målløs!

 14. Maren
  mars 27, 2011 / 01:06

  Få det ut, og send en mail til AtB med kopi av innlegget ditt, samt bussnr og tidspunkt. Denne sjåføren bør få en klage. På jobb eller ikke, man kjefter uansett ikke på fremmede mennesker sånn uten videre. Tror ikke AtB vil ha sjåfører uten respekt for pasasjerene eller mennesker generelt! Så det så! Min oppfprdring: KLAG!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.