Three in black and white.

To søte små jeg hadde her på fotografering for en liten stund siden.

Tjuhu. Da er Vilja i seng, og jeg kan svare litt på de spørsmålene jeg fikk i innlegget under. Kan ikke du ta noen bilder av området du bor, tenker mer natur og sånn? Det kan jeg helt sikkert gjøre, skal prøve å huske det neste gang jeg går ut døra. Hva vil du si er ditt største vekstpunkt som fotograf? Hm. Vekstpunkt? Jeg syns jeg lærer noe hele tiden, jeg! Men det siste halvåret har jeg jo lært utrolig mye. Det var da jeg begynte å jobbe med det at jeg kom skikkelig i gang. Lyst til å si noe om hvilket kamera og objektiv du vanligvis bruker? Jeg bruker som regel Canon EOS 5D mark ii (men de aller fleste bildene på dreaphotography.com er tatt med 40D) og 50mm f/1.4. Kan du starte med outfit igjen? Det kan jeg, men jeg har jo ikke kjøpt mye klær og sko på… evigheter! Jeg føler jeg går i det samme omtrent hver dag nå. I need money! Hva er planene for sommeren? Jobbe (som fotograf, selvfølgelig), slappe av, kose meg, spise grillmat. Bade. Og om vi ikke har flyttet før da, så blir det flytting i sommer! Har du lyst til å ta en utdannelse innen foto, eller trives du best med å lære ting i ditt eget tempo, og bare satse på å bygge deg opp tyngde via godt omdømme? Jeg hadde jo ikke hatt noe i mot å gå fotoskole, men jeg regnet litt på det økonomisk og fant ut at det ikke var noe alternativ. Siden jeg er samboer med felles barn så regnes studielånet mitt ut fra hvor mye Kaj tjener, og dermed sitter jeg igjen med 9000 kr i løpet av et helt år etter at skolen har fått sin del. NI TUSEN på et år!? Det går jo bare ikke. Hvordan er det å være mamma i så ung alder? Det er helt supert! Jeg aner jo ikke hvordan det er å være eldre mor, men jeg føler det her passer meg altså. Jeg storkoser meg hver dag! Selv om jeg må innrømme at jeg gleder meg til å få Vilja i barnehagen også, så jeg får jobbe litt mer uforstyrret. Fnis! Kan du ordne sånn at man får se klokkeslett på blogginnleggene dine? Du skriver ofte “jeg vet at det er tidlig/seint”, og jeg lurer alltid på hva klokka er da. Ja, det der har irritert meg litt også, så det skal jeg prøve å fikse! Jeg får høre med han som har fikset hele bloggen. Han får det helt sikkert til! Hva var det som gjorde at du fikk øynene opp for kaizers? Er det en bra historie bak der du kan skrive om? :) Jeg elsker selv Kaizers. Vet du, det husker jeg ikke. Jeg har likt dem kjempelenge! Jeg husker jo Ompa til du dør fra den kom ut, men det var ikke før litt seinere at jeg ble skikkelig fan. Jeg begynte jo å høre litt mer på dem, og fant jo ikke en eneste sang jeg ikke likte! Hvor er du om et år? Bosted, yrke/arbeid osv. Jeg aner ikke. Men en ting er sikkert; jeg jobber som fotograf! Det skal jeg jo ikke slutte med. No way back nå altså! Har skikkelig lyst på forklaring med hva du gjør med øynene (når du ikke bruker actions). Selv om det er en tutorial da! Også savner jeg bilder av andre ting enn mennesker :) Jeg gjør igrunn ikke så veldig mye altså. Jeg skarper opp litt ved hjelp av unsharp mask og layer mask, og av og til lysner jeg refleksjonene ved hjelp av dodge tool med LAV opacity. Veldig lav. For å få fine øyne på bilder må man bruke lyset godt! Bruker du raw-filer eller jpg-filer når du tar bilder? Alltid raw. Hvordan klarer du å redigere så fint? Bruker du photoshop? Jepp,  jeg bruker Photoshop CS4, og takk for at du syns jeg er flink! Man må bare prøve seg frem! Hva er det pinligste/værste du har gjort under en fotografering? Gud, huff. Alt gikk galt en gang! (Selv om bildene ble ganske fine, da.) Strømmen gikk så familien ble sittende i mørket i fem minutter, blitzene fungerte bare en gang i blant og.. ja, det var forferdelig flaut. Hva betyr Vilja og Kaj for deg? De er jo de to nærmeste menneskene i livet mitt, og jeg har vanskeligheter for å se for meg et liv uten dem. Hva ELSKER du å gjøre bortsett fra å ta bilder? Shoppe! Hva er den beste maten du vet om? Mat vi ikke har laget selv. Altså, ikke for at vi lager fæl mat, men mat andre har laget smaker alltid bedre enn om man lager det selv! Liker du kebab? Ja, jeg liker det godt, men spiser det sjelden. Var Vilja planlagt? Ja, det var hun. Hvor er du om 10 år? Aner ikke, men jeg begynner å bli gammel! Iiiik! Hva liker du å se på på tv? Greys, Frustrerte Fruer, Sopranos, Nip/Tuck, Black Books. Pluss en hel del drittprogram som egentlig ikke er spesielt bra. Jeg lurer på om du har opprettet enkeltmannsforetak siden du driver “for deg selv”? Jepp, det har jeg! Har du noen nettider eller bøker du vil anbefale som har hjulpet deg? I grunn ikke, men du kan nok sjekke ut Glabladet.noHar du tatt noen kurs? Niks. Er Bjørn Oppsahl like kjekk i virkeligheten…? hehe… jeg mener jeg leste et sted at du har truffet han. Hehe, siden Bjørn Opsahl antagelig googler seg selv med jevne mellomrom (hvem gjør ikke det liksom?) så velger jeg å ikke svare på det. Høhø. Neida. Han er en kjekk mann.

Del

Kommentarer

 1. februar 18, 2010 / 21:08

  Hihi, Drea <3 morsomt å lese svarene dine. Bildene er også helt nydelige. Du blir virkelig bare flinkere og flinkere :)

 2. februar 18, 2010 / 21:17

  Døh, rent bortsett i fra at det er über flotte bilder som alltid så reagerte jeg kraftig på den ene uttalelsen din her *ser strengt på*
  Kan du tenke deg hvilken det er???
  Gammel om 10 år lissom *snuuurt*

 3. februar 18, 2010 / 21:17

  Sopranos<3
  Ellsker bildene dine! Selv skjønner jeg ikke en lort av kameraet mitt ;p Bare trykket på auto og kjører på jeg ;)

 4. Drea
  februar 18, 2010 / 21:17

  Siw Aina: hihihih, fniiiis! Gamla! ;D Jeg sa BEGYNNER å bli gammel! Hihi! :D

 5. Frida
  februar 18, 2010 / 22:05

  Hvor skal dere flytte? :) Og hvorfor?

 6. februar 18, 2010 / 22:09

  Du verden så flotte bilder du tar…her fant jeg mange gode tips.
  Håper bare du fortsetter med tut, det er utrolig lærerikt.

 7. februar 18, 2010 / 22:29

  Åh, bildene var helt nydelige!
  Artig å se hvordan du har utviklet deg det siste året! :)

 8. KM
  februar 18, 2010 / 22:45

  Hadde vært morsomt å se noen bilder av oppsettet ditt under en shoot også :) Lærerikt for mange. Knall bra bilder!

 9. Drea
  februar 18, 2010 / 22:49

  KM: det var ingen dum idè! Kanskje jeg skal ta med Vilja i studio en dag, så kan jeg sette opp 5D mark´en på stativ og FILME litt! :D Så tar jeg bilder med 40D. Tihi! Det skal jeg gjøre!

 10. KM
  februar 18, 2010 / 23:04

  Filmfunksjonen på 5D er rett og slett en drøm, men vær obs på at det fort fyller minnekortet.

  Gjennomfør den ideen du så skal jeg stikke innom bloggen din litt oftere heretter! :)

 11. Drea
  februar 18, 2010 / 23:12

  KM: deal! ;) Jeg har ikke testet filmfunksjonen så veldig enda, så det blir spennende!

 12. februar 19, 2010 / 07:52

  Underbara kärleksfulla foton. Älskar ljuset o att fotona är svartvita.

  Ha en fin helg
  Kram Gunilla i Singapore

 13. februar 19, 2010 / 14:01

  du tar bare så utrulig fine bilder av alle ungane, Drea! eg blir heilt betatt her eg sitter og ser på bildene.. og bildene av lille Sander var bare heilt fantastisk fine!!!

 14. mamman til Lila
  februar 19, 2010 / 16:25

  Nydelige bilder:)

 15. februar 19, 2010 / 17:50

  Utrolig nydelige bilder som alltid og jeg likte godt den ideen over her… om at du skal filme når du fotograferer! Moro og gleder meg til filmen, hehe. :D

 16. februar 20, 2010 / 15:05

  Åh herregud vilka söta bilder!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.