Bokeh og to nye irritasjonsmomenter.

EF 24mm f/1.4. –  f/1.4 – 1/50 sek – ISO 2000.

Jeg fikk høre at det var veldig morsomt å lese om mine små (og store) irritasjonsmomenter, og i dag skal jeg fortelle om to til. Skravlete venninner (i femtiåra) på flyet som ikke har sett hverandre på evigheter. Det satt tilfeldigvis to slike på setene bak meg på flyturen fra Bergen til Trondheim. En flytur som egentlig bare tar rundt femti-seksti minutter føltes i går som mer enn en hel evighet. Hodet mitt vippet fra side til side og jaktet på søvn, men irritasjonen hindret meg i å slappe helt av. Det var ikke den overdøvende, overhyggelige, klissete mimresamtalen som skjøt kula ut av pistolen, men det var i aller høyeste grad den som fikk fingeren til å komme seg til avtrekkeren. Om du skjønner hva jeg mener. Jeg kan ikke si at det hjalp at kneskålene til en av dem ble trykt inn i ryggraden min med jevne mellomrom heller. Dessuten fikk jeg ikke plass ved vinduet.

Så har vi selvfølgelig klassikeren. Pene jenter på bussen som skravler i vei om gutter, kjærester, drittsekker og «horer», og som tidvis slenger inn en latter som er i overkant pen å høre på. Kontrollert. Balansert. Plagsom. Jenter du kanskje antar å være rundt tjue, men en kommentar som «å, har de gjort det? Næææh…» (etterfulgt av overdøvende fnising) får deg til å skjønne at bak all sminken, høye hæler og moteriktige klær så gjemmer det seg faktisk et barn. Jeg klør meg i hodet og begynner å tenke på hva jeg gjorde som fjortenåring. Svaret får meg til å føle meg gammel. Du vet… Når jeg var ung…

Del

Kommentarer

 1. januar 28, 2010 / 18:51

  Helt enig! Slike jenter er så utrolig teit! Men de vokser det forhåpentligvis av seg! Det som slår meg med dagens ungdom er at ALLE er like, HELT like! Jeg var ikke lik alle andre da jeg var yngre. Jeg så muligens rar ut noen ganger, men jeg hadde min egen stil. Og jeg kunne oppføre meg :P

 2. januar 28, 2010 / 18:56

  Jeg synes min generasjon er tragisk. Folk har jo ikke sin egen identitet en gang. Alle er helt like. Er direkte kjedelig.

 3. januar 28, 2010 / 18:56

  Jeg kan være sånn til tider. Fnisete og ha en helt syk humor. Hehehh..

  Men jeg tror vi alle har vært sånn, men vi er ikke klar over det selv. Jeg har faktisk tenkt veldig mye over måten jeg oppførte meg på da jeg var 14 og har kommet frem til konklusjonen at jeg også var ganske fjortis av meg, men ikke på samme måten som de jentene du beskriver. Tror måten å oppføre seg som fjortiser endrer seg like mye som motetrendene. Men sladring vil vel alltid foregå på samme måte ;p

 4. januar 28, 2010 / 19:10

  Hehe… I agree! Syns kanskje de eldste er værst! :p

 5. januar 28, 2010 / 20:16

  Hehehe du er så søt, Drea:-) Det er alltid morsomt å lese bloggen din, for du skriver så bra!

 6. januar 28, 2010 / 21:55

  Kan du komme med en bokeh-tutorial? Har prøvd å finne, men skjønner ingenting. Hva jeg kan stille kameraet inn på osv. Har en Canon EOS 1000D. Er det mulig å få det til?

 7. januar 28, 2010 / 22:14

  Enig. Da jeg var ung (konfirmant) var en joggedress fra adidas mitt yndlingsplagg og jeg brukte mascara, kun mascara. Og, nei jeg er ikke gammel, 26 bare:)

 8. Maya
  januar 28, 2010 / 22:46

  Hahaha. Misunner deg ikke den flyturen, for å si det sånn. Har hatt noen sånne, så jeg skjønner så meget godt hva du mener. *Urk* Baksnakkende fnisefjortiser på bussen er umåtelig irriterende, men også smått fascinerende. Jeg vet med sikkerhet at jeg ikke var sånn da jeg var fjorten, for jeg var av den sjenerte sorten som nesten aldri sa noenting. Glad for at du irriterer deg litt igjen, Drea! Det blir gode tekster av sånt ;)

 9. Drea
  januar 28, 2010 / 22:50

  Monica Mikkelsen: for å få bokeh må du ha et objektiv med stor blender. Det vil si minst mulig tall bak den f-en. Eks. f/1.4 som jeg har brukt her. :)

  Trine: jeg brukte ikke sminke før jeg gikk på vgs. Høhø! ;) Joggedress var også klær jeg gikk i! ;D

 10. Drea
  januar 28, 2010 / 23:32

  Maya: jeg syns heller ikke fnisende fjortenåringer er så VELDIG irriterende, men utrolig fascinerende. Hehe! :D

 11. Sjokoladefrosken
  januar 29, 2010 / 00:09

  Hei

  Jeg lurte på om du kunne hjulpet meg litt. Jeg skal kjøpe nytt objektiv til mitt 450D, og jeg lurer på hva du tror jeg får mest bruk for av Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM II, eller Canon 50mm, 1,4.

  Jeg vet du har eid begge, hvilket var din favoritt?

  Jeg tar mest familiebilder hjemme, men også litt av andre når dem spør.

  Tusen takk!

 12. januar 29, 2010 / 00:40

  Blir litt facinert av disse «fjortiss»jentene på bussen jeg også, og tenker tilbake og lurer på om jeg også var slik, men det var jeg ikke så ler jeg bare litt mer av dem og tenker mitt :)

 13. Drea
  januar 29, 2010 / 08:21

  Sjokoladefrosken: Det spørs selvfølgelig litt på hvor komfortabel du er med fastoptikk? Jeg brukte helt klart 50mm f/1.4 mest, for jeg elsker fastopptikk med stor blender. Men altså, begge objektivene er kjempebra! :)

 14. mamman
  januar 29, 2010 / 10:02

  Det er vel bare å innse – vi damer er skravlete og latterfulle gjennom heile livet! …og takk for det! :) Hva ville du foretrukket: sure, gneldrete, masete damer i 50-årene? he-he….

 15. Drea
  januar 29, 2010 / 10:08

  mamman: hihi, nei, jeg foretrekker glade, skravlete damer! ;D Jeg er egentlig ikke SÅ irritert skjønner du – men overdrive må man jo! :D

 16. januar 29, 2010 / 10:56

  Hei Drea, jeg ville bare si tuuusen takk for tipset om MCP eye doctor – helt genialt! Kjøpte og lastet det ned i går og satt hele kvelden med det – klarte ikke gå å legge meg, for jeg var så oppspilt! Fy søren så genialt altså! :) (er visst i ekstase enda – tihi!)

  Ha en finfin dag søta!

  klem

 17. januar 29, 2010 / 12:04

  Skjønner akkurat hva du mener, heheh…. Det kan irritere meg grønn også! :p

 18. kamilla
  januar 30, 2010 / 17:05

  utrolig bra skrevet!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.