In the dark.

Ikveld har jeg tatt bilder av min kjekke (og single!) tvillingbror, Jørgen. Jeg fikk lyst til å prøve å ta bilder med lommelykt og lang lukkertid, men tenkte ikke på at lang lukkertid er lik uklare bilder på tross av at man eier et kamerastativ. Er det noen som kan fortelle meg hvordan jeg kan ta slike bilder (spesielt det nederste) uten at alt blir uklart? Jeg syns det ble kult som det ble også jeg altså, men det hadde nok vært helt perfekt om det hadde vært klart. Ordentlig klart. Sukk. Jaja. Jeg får prøve å lære det til neste gang. Nå er jeg stupings, så videoen kommer i morgen. God natt.

Del

Kommentarer

 1. januar 11, 2010 / 23:29

  Mornja! Bare å sende han nummeret mitt liksom..

 2. januar 11, 2010 / 23:31

  Blitz kombinert med lang lukkertid er hemmeligheten. Blitzen fryser det som skal være i ro, mens med lang lukkertid kan du fortsatt leke med lys og bevegelse på andre ting. Har gjort noe tilsvarende på dette bildet, hvor blitzen som fyrer av fryser modellen der jeg ønsker: http://vikfoto.no/arkiv/high/

 3. Drea
  januar 11, 2010 / 23:33

  Jan Ivar Vik: aaah, takk for tips! Det må prøves. Men… Kan jeg peke blitzen litt i taket, eller mister jeg hele poenget da? For jeg vil ikke ha for mye lys på motivet heller. Blitz er så vanskelig! :b

 4. januar 11, 2010 / 23:37

  kjempefine bilder! :)

 5. januar 12, 2010 / 00:13

  Fantastiske bilder du tar Drea! Jeg har nettopp fått mitt første speilreflekskamera og driver og leser meg opp på ISO, lukkertid osv. Når jeg ser hva du har fått til og oppnådd med selvlæring, blir jeg skikkelig gira og vil bare lære mer og mer om foto. Du er virkelig en inspirasjon :)

  Si forresten hei til broren din fra meg ;)

 6. januar 12, 2010 / 00:47

  Hei Drea :)
  Jeg har fulgt bloggen din LENGE. Elsker bildene dine, den dagen jeg forhåpentligvis får barn skal jeg lett dra til deg så du får ta bilder :) Kommer fra Trondheim da, så blir ikke lange biten!
  Uansett, fortsett sånn! Du er rå!(Det er forresten broren din også! NAM ;) )

 7. januar 12, 2010 / 01:01

  Hvis du retter blitzen i taket blir vel antakeligvis litt for mye lyst opp, slik som bakgrunn og vegger? I dette tilfellet tror jeg det ville vært bedre å prøve å konsentrere blitzlyset og samtidig prøve å få et mykt lys – f.eks. ved å bruke en softbox men «strupe» lyset som kommer ut gjennom boxen. Avgrense lyset ved bruk av plater eller stoff eller andre ting du har for hånden. Slike bilder tror jeg uansett er mye enklere å ta ved hjelp av hotshoe-blitzer fordi de kommuniserer med kameraets lysmåler og kan justeres til å gi langt mindre styrke på lyset enn det studioblitzer normalt tillater.

 8. januar 12, 2010 / 01:05

  Heisann! Først må jeg si at det er flotte bilder (som vanlig..) og så:

  Mulig å få en date neste gang jeg tar turen til Frøya? :P

 9. januar 12, 2010 / 01:06

  Bildene var kjempe fine! Du er berre kjempe flink altså!
  var forresten ingen innvendingar mot bror din heller ;)

 10. januar 12, 2010 / 01:10

  råkule bilder!

 11. januar 12, 2010 / 02:51

  Heisann!

 12. januar 12, 2010 / 03:30

  Åååh, mann! Han er skikkelig MANN! Jeg er litt svak for barskinger med hår på brystet serru.

  Hvordan er det å ta «nakenbilder» av broren sin og få kommentarer på at han er så fin og flott egentlig? :p

 13. januar 12, 2010 / 03:52

  oh ja, han var nice! :p

 14. januar 12, 2010 / 04:28

  Du må ha blitz for å fryse hovedmotivet, og så kan du bare prøve å leke deg med lommelykten i rundt etterpå =)

 15. Drea
  januar 12, 2010 / 08:24

  Jan Ivar Vik og Cruelphotography: takk for tips, jeg må prøve på nytt og se om jeg får det til! :D

 16. januar 12, 2010 / 08:57

  Wow så fina foton, och vilken vacker bror du har:)

  Ha en fin dag
  Kram Gunilla i Singapore

 17. januar 12, 2010 / 10:04

  Synes verken bildene eller broren din var så verst jeg! ;) haha..

 18. januar 12, 2010 / 20:58

  Hei, hei det som gjør at det er uklart er nok at du har lyst han opp flere ganger. da blir det som om du har eksponert kroppen flere ganger og du får noe som ligner på bevegelsesuskarphet.

  Hvis du vil lyse ham opp uten å spre for mye lys rundt i rommet kan du prøve å bruke en speedlight(altså blits som de andre fåreslår) hvis lyset er for sterkt kain du dekke til speedlighten med tøy. det gjorde vi på skolen da vi tok dette bildet til maler med blitz

  oppgaven.http://acosamientodemomento.blogspot.com/2009/10/magisk-jeg-liker-litt-magiske-ting-jeg.html

  vet ikke om det hjelper, men det er bare å prøve seg frem. å male med bliz og lommelykt er morro.

 19. januar 12, 2010 / 20:58

  oj, det ble langt, sorry!

 20. januar 13, 2010 / 08:46

  Kjekk bror, men det har jeg vel sagt før ;-)

  Ang siste bildet. Det er nok blitzen som er tingen ja. Men da mener jeg vel ikke den blitzen som du setter fast i kameraet, men sånne frittstående svære softboxes… Ikke spør meg hvordan det funker detaljert teknisk da, for det har jeg aldri gjennomført selv!

  MEN: Det jeg VIRKELIG savner på disse to (kule) bildene, er litt backlight. Altså slik at silouetten blir lyst opp bakfra. Den vil definere kontur og gjøre bildene ENDA mer stemningsfulle. Det ville i alle fall jeg ha bestilt hos fotograf hvis jeg skulle bruke disse til et bladcover ;-)

 21. januar 14, 2010 / 01:19

  oooh. hot

 22. januar 14, 2010 / 03:12

  Mmmh, ikke verst ;)

 23. Mats
  februar 3, 2010 / 15:21

  Hey. Hvis du fyrer blitsen med en gang du tryker ned utløseren så vil alle bevegelser ETTER blitzen vises, Setter du kameraet på «rear synch» så syncer blitzen på bakerste lukkergardin og alle bevegelser FØR blitsen blir uklar siden blitzen fyres først etter at «bildet er tatt». Skjønte du noe av det? Kan gi mye kule effekter.

 24. Drea
  februar 3, 2010 / 15:43

  Mats: Takk for tips! Det skal prøves! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.