Å ligge på gulvet og se i taket

tofleroghund
Jeg ligger mye på ryggen på gulvet her på rommet på DPS-en for tiden. Det er noe med å ligge på gulvet og se i taket, altså. Det er undervurdert, og jeg mener bestemt at de aller fleste hadde hatt godt av å bruke minst fem minutter hver dag på den måten. Det er merkelig hvordan noe så konkret kan ha en veldig metaforisk effekt. At det å faktisk gi seg selv nye synsvinkler – sånn bokstavlig talt – kan få frem tanker, refleksjoner og følelser som ellers hadde blitt oversett. Nå skal jeg legge meg ned på gulvet (igjen, det er ikke første gang jeg ligger der i dag) og tenke ut tre ting fra i dag som jeg er fornøyd med. Det er en slags hjemmelekse – om vi kan kalle det dét – som jeg fikk av psykologen min, og selv om jeg syns den er helteit og irriterende, så skal jeg gjennomføre. For en ting er sikkert; det kan ikke skade. Og om jeg ikke klarer å overtale meg selv til å være fornøyd med disse tre tingene, så skal jeg i alle fall late som.

Del

4 Kommentarer

 1. november 2, 2016 / 21:49

  Jeg synes det er fint jeg, med sånne hjemmelekser. Der man rett og slett må gå inn i seg selv og «tvinge» seg selv til å se på ting i nytt lys, eventuelt et positivt et. Det her med å ligge på gulvet og se i taket må jeg faktisk teste en av dagene. Garantert en av de tingene jeg er dårligst på, bare sitte og tenke. Uten en skjerm, uten musikk, uten… noen distraksjoner.

  • november 2, 2016 / 21:54

   Da anbefaler jeg virkelig å ta deg et lite øyeblikk liggende på gulvet, altså! Det er megadigg. Jeg har gjort det der siden jeg var lita, haha. :)
   Og ja. Det er nok en mening med sånne hjemmelekser. Jeg er nok bare ikke helt… Mottagelig akkurat nå. Jeg er litt kjip sånn sett. Men hei, jeg gjennomfører det i alle all, på tross av at jeg er kjip! :P (Det kan være en av tingene jeg er fornøyd med i dag, kan det ikke..?)

   • november 3, 2016 / 10:46

    Det kan absolutt være en av tingene du kan være fornøyd med: at du prøver! <3

 2. november 3, 2016 / 14:48

  Jeg hadde en egen bok en gang i tiden som jeg fikk av en psykolog, hvor jeg skulle skrive ned minst 3 positive ting fra dagen. Det kunne være alt fra at det snør i dag til at jeg greide å gå i kantina alene uten 5kg angst, eller at jeg hadde tatt fram kameraet.
  Det funka egentlig ganske bra faktisk. Kanskje jeg skal lete opp den boka igjen ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.