Frøkner som knuller som menn er horer.

Det forbauser meg i blant hvor gammeldagse vi fremdeles er, på tross av likestillingskamp og brente bh´er i lang tid nå. Likelønn kan forhandles frem. Like arbeidsforhold kan forhandles frem. De fleste forskjellsbehandlinger mellom menn og kvinner kan endres. Men, synet vårt er ikke like enkelt å endre. Idealene er printet fast i oss som brennmerking på kyr, og er ikke lett å fjerne. Jeg tror faktisk de styrer hva vi tenker om folk oftere enn hva vi selv tørr å innrømme.

Tenk på dette med sjekking. Når to mennesker, i dette tilfellet en mann og en kvinne, kommer så langt at de har det kos i senga uten at det blir noe forhold ut av det, så får de fleste en viss oppfatning av greia. Ofte tror man automatisk at det er mannen som har vært en luring, som har lurt denne kvinnen til å bli med på morsommheter hun egentlig burde være litt grådig på. At han har spydd ut lovnader om livet og fremtiden i hytt og pine for å få det han ville, og deretter bare kastet henne vekk. Det er så og si alltid kvinnen som blir sett på som offeret. Mannen er jegeren. Kvinnen er byttet. Mannen er dritsekken, kvinnen er… vel, bare dum og godtroende. Men er det sånn? Eller er det bare lettest for alle parter at det tilsynelatende er sånn? Menn skaper en eller annen form for status for seg selv, og jenter unngår et dårlig rykte. Det er jo tross alt bedre å være naiv, dum og godtroende enn å være en frøken som knuller som en mann.

Mora til ei venninne av meg sa en gang til henne at «jeg tror du blir litt lett sjarmert av disse mannfolka, jeg.» Hun kunne liksågodt sagt «du er naiv som tror han virkelig liker deg. Dumme, uvitende jente…» For det er synet vi har på jenter fremdeles. «Sjarmert» blir brukt negativt, og burde egentlig stått sammen med «lettlurt» i synonymordboka. I folks oppfatninger av andre mennesker finnes det sjelden noe midt i mellom. Spesielt ikke om man hever stemmen og sier at man faktisk ikke var verken dum, godtroende eller et offer i en situasjon. Da går man fra Sydpolen til Nordpolen på et blunk. Ingen ser ut til å tenke over at man ikke nødvedigvis er billig, løssluppen og lett å få i senga om man ikke tar offerrollen. For folk flest er det enten eller. Billig eller dum er valget vi får, og da er det ikke rart at vi jenter senker blikket, sparker i en stein, holder kjeft og velger dum, men takk for at det faktisk finnes jenter som løfter blikket stolt og velger å ikke velge mellom to så idiotiske alternativer. Noen lar rett og slett steinen ligge akkurat der den er, selv om alle rundt løper som tullinger og sparker den så langt vekk fra sannheten som overhodet mulig.

Del

18 Kommentarer

 1. Kai
  juni 11, 2011 / 00:22

  Den oppfatningen av at mannen oftest er «drittsekken» og jenta blir offeret kommer vel kanskje av det vi alle vet, at mannen er som oftest er den kyniske av den enkle grunn at han ikke nødvendigvis bruker all ledig mental kapasitet til å overanalysere og se for langt frem i tid? Kall oss gjerne enkle=P

  Jenter har uten tvil en helt annen måte å vurdere situasjoner på enn oss menn. Dere tenker nok en del mer rundt alle temaer enn oss, og dette fører vel kanskje til at det fort blir lagt det lille ekstra i slike tilsynelatende uproblematiske forhold som er nok til at de ender opp som offeret? Poenget er uansett at stereotypen er ikke tilfeldig i denne sammenheng.
  Blæh, masse vissvass på en gang fra meg her=P

 2. juni 11, 2011 / 00:24

  Du kan få sagt det du! Og tittelen ikke minst. En mann som ligger med flere er kul og beundret, mens ei jente som ligger med akkurat like mange er horete og billig. Veldig leit at generaliseringen og forhåndsdømmingen er såpass tilstede. I 2011.
  Igjen, flott innlegg :)

 3. Drea
  juni 11, 2011 / 00:25

  Kai: det ligger noe sannhet i det du sier, men HVORFOR har du oppfatningen om at de fleste jenter overanalyserer og ser langt frem i tid? Er ikke det litt gammeldags? Selv om ja, mange jenter kan legge litt for mye i litt for lite (det har jeg jo allerede skrevet om), så tror jeg allikevel at de fleste jenter også kan være kyniske og «enkle». Forskjellen er at om vi jenter er kyniske og «enkle» så blir det sett på som billig.

  Jeg tror forresten at både menn og kvinner bare blir mer og mer kyniske. Med grunn.

 4. juni 11, 2011 / 01:01

  Kan være enig i at jenter oftere blir stemplet som horer, enn det menn blir. Bortsettifra det, så har jeg ikke samme syn på dette temaet. Jenter kan da være «luremus» de også. Det er helt opptil hver enkelt person, både gutter og jenter, hvordan de oppfører seg.

 5. juni 11, 2011 / 01:27

  Utrolig interessant tema du tar opp. Dette er noe av det jeg og vennegjengen snakker høyest om når vi møtes. Hvordan gutter kan knulle gud og hverman mens jenter blir stemplet som horer.

  Det er morsomt hvordan trenden er i ferd med å snu. En gutt jeg kjenner er verdens herligste gutt. Han var forelsket i en jente og fikk en natt med henne – så forsvant hun. Borte vekk. Han var lei seg selvfølgelig, men gikk videre. Akk, tenk hvor mange jenter som har hatt det sånn gjennom historien…

  Lettlurtheten. Jeg tror dette mest er noe vi jenter skjuler oss bak. Min egen erfaring fra dette er Hovefestivalen. EGENTLIG ville jeg faktisk ha sex med han. Men til alle vennene mine sa jeg at han lurte meg – fordi jeg ikke vill bli stemplet som hora. For det hadde jeg blitt!

  Det er lettere med en hvit løgn for å redde seg selv, enn å møte sannheten for å redde alle andre!

  Må slenge til at jeg ELSKER disse innleggene. Har sagt det før og sier det gjerne igjen. Du er reflektert – det trengs i en bloggosfære bestående av produktomtale og falske kommentarer. Åh jeg liker deg så godt, Drea. Du er et frisk vindpust i ørkenen!

 6. Drea
  juni 11, 2011 / 08:19

  Ingvild: luremus? Hva har det med saken å gjøre? Og ja, selvfølgelig er det opp til hver enkelt, det er det jo når det gjelder det meste, men vi har allikevel stereotyper og allmenne oppfatninger som kanskje ikke sies ut høy så veldig ofte.

  Thea Margrethe: Takk! :D Veldig godt å høre!

 7. juni 11, 2011 / 13:20

  HALLELUJA!!!!

  HERLIG!

  FANTASTISK!

  KUNNE IKKE VÆRT MER ENIG.

 8. juni 11, 2011 / 17:49

  Hei! Ville bare fortelle deg at jeg syns disse nye «skriveri»-innleggene dine er kjempefine! :)

 9. juni 11, 2011 / 22:02

  Kjønnsroller ass. Det er så teit. Man er «liksom» feminin fordi man liker rosa. Det er jo helt høl i hue

 10. juni 12, 2011 / 01:02

  Jeg knuller som en mann, punktum. I mine tilfeller er det jeg som har «lurt» mannen til å gi meg hva jeg vil ha :) Jeg er ganske overbevist om at jeg har hatt mer nytte av knulling enn hva en mann noen gang kommer til å få også :)))))

 11. Kai
  juni 12, 2011 / 08:55

  Jeg skal ikke påberope meg noen fasit her, men jeg vil tørre påstå at på generelt grunnlag så er jenter mye mer analyserende enn gutter, det gjelder ikke bare dette scenarioet du skisserer men på alle plan.

  Er helt enig at det er gammeldags å mene at det alltid er slik i denne sammenheng, men uansett hvor følelsesløst dette prosjektet måtte bli, tror jeg nok det oftest er jenta som blir skadelidende til syvende og sist – i den grad det måtte utpekes et offer. Men jeg snakker jo fra en manns ståsted. Vi foretrekker å leve i den tro at vi er sterkere enn dere på akkurat dette=P

  Historisk sett har jo kvinnen alltid vært underlagt mannen på alle sett og vis, og derfor er det vel naturlig å anta at dette er årsaken til at de fleste av oss har forestillingen om at jenta er den «svake» part i denne settingen. Og igjen naturlig å anta at jenter blir sett på som billige av den grunn at de ikke «motsetter seg mannens ønsker» if you catch my drift.

  Men, lenge leve 2011! Om 10 år er vel de fleste av følelser lagt bort til fordel for disse steinalderbehovene våre.
  Klubbe –> Hule –> P*le

 12. Viel
  juni 12, 2011 / 23:07

  Jeg er så enig med deg!

  Støtter også Kai til dels, vi jenter har nok for vane å analysere mer. Men, jeg ser ikke det som et hinder for vårt seksualliv, uten følelser.
  For min egen del har jeg ingen problemer med å si at «Ja, jeg lå med han, so what? Det var ikke noe mer, og det var akkurat det jeg ville ha.» Og jeg vil ikke være flau over det!

  Ved å ta til takke med «dum» eller «billig» gjør vi bare situasjonen verre for oss selv. Hvordan skal verden (med sine holdninger) gå framover, om vi ikke selv gjør noe for det? Tenk om alle jenter/kvinner kunne gå med hodet høyt hevet, og si at «Ja, jeg knuller. Jeg knuller den jeg vil, når jeg vil, hvor jeg vil. Jeg legger akkurat så mye/lite følelser i det som jeg vil, og jeg er stolt av det!» *Sukk* Snakker vi en idealverden?

 13. juni 13, 2011 / 13:50

  Fantastisk, Drea. Fantastisk!!

 14. Kristine
  juni 13, 2011 / 20:39

  Så bra!! Du er flink til å skrive, virkelig! :D

 15. juni 15, 2011 / 12:21

  Du har ordene på riktig plass, ja. Jeg er helt enig, og må si jeg er stolt av de vennene av meg som faktisk tør å ja, rett og slett knulle som en mann. Knulle fordi de vil knulle, for å si det på den enkle måten.

  Jeg kommer selv aldri til å være der, selvom jeg skulle ønske det. Jenter har da sine behov de og? Jenter blir også kåte, jenter tenner også på menn selv om de ikke ønsker å lage barn med dem.

  Noen sier det kommer av darwinismen, at jenter har som innstinkt å finne sexpartner som de føler seg trygge på, fordi vi en gang i tiden var avhengige av å ha en som kan hjelpe med å oppdra et eventuelt barn. Som du skriver, det er noe som ligger dypt i oss, og som absolutt ikke burde være der.

 16. juli 4, 2011 / 21:34

  Godt skrevet, indeed! Har tenkt på det der mange ganger. Det er lite vi kan gjøre for å forandre på den oppfatningen. Vi jenter skal være dydige, flinke, lydige, og helst stå på kjøkkenet med sleiven. Vel vel.. Det er ikke alles syn, men noen henger igjen.

 17. juli 10, 2011 / 22:23

  Herlig innlegg! Kunne ikke ha sagt det bedre selv ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.