Ukens oppfordring: Vær en påkledd luremus!

Det er ny uke i dag, det er mandag og hva passer vel bedre enn en ny kategori ved navn «Ukens oppfordring»? Ikke mye. Derfor slår jeg til, og i dag skal det altså komme en liten oppfordring, en liten pep-talk, en liten tale eller hva du enn måtte ville kalle det, fra meg. Du har vel kanskje allerede skjønt litt av temaet, eller i alle fall så tror du at du har skjønt det. Etter min mening har ordet «luremus» fått helt feil betydning. De første tankene som svirrer rundt i hodet mitt når noen sier luremus er bimbo, teit, sex (eller rettere sagt; ikke-sex), oppmerksomhetssyk, lettkledd og så videre, og så videre. Men så slår det meg. Det er helt feil.

La oss spole litt tilbake, oppklare litt. Menn liker å se. De liker å se pupper, de liker å se rumpe, de liker å se you-know-what, de liker å se kropp. Men jeg tror også at menn liker å ikke-se. De vil ikke ha alt servert på et sølvfat, de vil jakte, de vil ha litt mystikk, de vil få et nei de ikke kan ta for et nei og de vil absolutt ikke vite alt om deg. Allikevel er det mange som ikke har forstått dette, og tolker det dithen at de må gå ut på byen i noe som ligner mer på enn bikini enn en kjole, at de må kaste på håret, få frem the sexy eyes og te seg som et villdyr på dansegulvet for å kapre drømmemannen. Enhver person med litt iq inntakt skjønner at dette skaper motstridende følelser i mannens rådville hjerne. Han får jo se, så hvordan i all verden skal han la være å se? Muligheten er der, rett foran ham. Muligheten smyger seg halvnaken på dansegulvet og det ser jammen ut som at hun er kåt også. At det sitter en mystisk, pen og sexy jente med en ikke-fullt-så-synlig sexappeal rett vedsiden av ham er forlengst glemt, og mannen satser lett på en one night stand i stedet for å bygge opp den spenningen han egentlig er ute etter.

Nå skal jeg prøve og nærme meg poenget. Jeg oppfordrer ikke til å være en luremus i den betydningen vi kjenner til, men jeg oppfordrer til at jenter skal te seg litt mer verdig. Ordet luremus er et negativt ladet ord som de fleste jenter helst vil unngå. Gutter sier de hater luremus, men de sier også at de ikke vil ha ting servert på et sølvfat. Du skal ikke være billig, men du skal ikke være luremus heller. Motstridelser, motstridelser, motstridelser. Om du er denne halvnakne jenta på dansegulvet så blir du i alle fall lagt merke til tenker du kanskje. De ser deg, og du blir påspandert øl og vin og får invitasjoner og telefonnumre. Du tror alle vil ha deg. Du tror de forguder deg. Du tror du er finest og mest populær på hele festen. Hva med å heller droppe skuespillet, dropp sexdansen langs lyktestolpene, dropp den korte kjolen med utringning ned til navlen og dropp attituden, og heller være en påkledd luremus? Pynt deg og flørt ivei, si A, men ikke nødvendigvis B, ikke spill med åpne kort og ikke hint til sex bare for å få oppmerksomhet. Ikke bli med gud og hverman hjem og forvent at han tenker du er hans livs store kjærlighet siden du ikke er en luremus. Ikke føl deg presset til å si B siden du først begynte på A heller. I blant kan faktisk ikke-sex være mer virkningsfullt og sexy enn å faktisk ha sex. Det jeg enkelt og greit prøver å si her er; vær verdig. Ikke gjør alt du kan for å få oppmerksomhet. Ikke søk den i så stor grad som jeg har nevnt over. Er det ikke litt bedre for selvtilliten når oppmerksomheten kommer til deg for at du er den verdig? Er det ikke bedre å få respekt sammen med den oppmerksomheten? I think so. Men så er det selvfølgelig lov til å bare more seg litt også, hvis det er det du er ute etter, men det er allikevel ingen grunn til å ikke gjøre det med verdigheten i behold.

Del

Kommentarer

 1. Tina
  mai 10, 2010 / 11:10

  (Y)

 2. mai 10, 2010 / 11:16

  Bra skrevet. Hvis du får oppmerksomhet da, så vet du at den er ekte iallefall. Hvis ikke kan man jo sitte og se på de som danser halvnaken på dansegulvet og le litt.

 3. mai 10, 2010 / 11:19

  Bra skrevet, Andrea :) Jeg så deg og familien din på Sandstad i det vi skulle på båten i går, men rakk ikke si hei i alt kaoset! Nydelig familie du har :)

 4. Drea
  mai 10, 2010 / 11:21

  Chri: awww, takk! :D Jeg så ikke deg, jeg. Jeg ser aldri noen når det er så mange folk! :b Var et par som sa hei til meg, men det tok litt tid før jeg så hvem det var. Hun ene så jeg forresten ikke hvem var i det hele tatt, høhø. :b

 5. mai 10, 2010 / 12:16

  Flott skrevet! Helt enig med at verdigheten må tilbake, nå flashes ALT midt i fleisen, det blir rett og slett for mye. Pluss at jeg skal være litt tantete og si at jeg tror jeg kan garantere at de jentene som lar seg avbilde på den måten, vil på ett eller annet tidspunkt komme til å angre…

 6. Nora
  mai 10, 2010 / 12:31

  Jeg liker korte kjoler jeg :D Utrigning og lår i masseliv, og har det superkult på dansegulvet! Gutter spanderer øl og drinker på meg, så går jeg hjem med Ågemin på slutten av kvelden :) <3 And I love it :D

 7. mai 10, 2010 / 12:34

  Herlig skrevet og du tar opp mange flotte poeng! :-)

  Ha en super dag!
  Klem J

 8. mai 10, 2010 / 12:51

  Utrolig godt innlegg, Drea! Godt formulert – og jeg er dypt enig! :)

 9. Line
  mai 10, 2010 / 12:57

  Dette var et veldig bra innlegg Drea!! Jeg er meget enig i alt du sier, og jeg skal jammen vise dette innlegget til en venninne som er litt «slik». Stå på Drea! :)

 10. mai 10, 2010 / 13:09

  Dette skulle jeg lest da jeg var fjorten! Takk, Drea!

 11. May
  mai 10, 2010 / 13:38

  Kjempebra innlegg:) Er SÅ enig med deg!!

 12. mai 10, 2010 / 15:03

  Det var bra skrevet! Shit, det fikk frem et smil i meg også. Man føler seg så upopulær, om jeg kan kalle det det, eller udigg for den saks skyld, om man ikke blir sett på slik som hun der med kort kjole, store pupper og sexy lapdance.. Det er best å ta på seg det en selv vil, og ikke la guttene bestemme på den måten :)

 13. mai 10, 2010 / 15:22

  Eeeenig :D

  Svar: I knooow, har nesten ikke rukket å spare noe jeg. Tror ikke det blir så ekstremt masse shopping som jeg først hadde tenkt :P

 14. mai 10, 2010 / 16:10

  Veldig fint skrevet, Drea! Utrolig bra. Og jeg er helt enig med deg! :)

 15. mai 10, 2010 / 16:35

  Dette innlegget er nå på forsiden av Femelle.no!

  Takk for et kjempegodt bidrag! :)

 16. mai 10, 2010 / 17:00

  Mmmm du har så rett. Når jeg ser bildene av LAdy Gaga på byn i Stockholm i helga så får jeg jo lyst til å kle PÅ henne ikke av henne….

 17. mai 10, 2010 / 17:17

  Hmm, ikke en eneste gutt som har kommentert? :P
  Jeg får bli den første, dette var veldig godt skrevet, meget godt poeng du sitter med!

 18. mai 10, 2010 / 21:09

  Utrolig irriterende uttrykk! Bare for at man tar imot en øl og ikke sier ifra med en gang at man ikke vil ha sex med vedkommende som spanderte så er man liksom luremus. Og enig med deg, få på litt klær.

 19. mai 10, 2010 / 21:33

  Sv: Drea: Takk for det, Drea:) Ja, hun har forandret seg myyye siden hun var til deg på fotografering i desember ja:) Hun har spart ut panneluggen sin igjen nå, klipte den rett før fotograferingen, så hun er mest lik seg selv nå:)
  Men bildene var knallfine altså:) Men tror vi muligens må ta en runde til med fotografering igjen jeg:) Da med hele «familien» :)

 20. Maya
  mai 10, 2010 / 22:01

  Kudos! Som jeg skulle sagt det selv ;)

 21. mai 16, 2010 / 17:37

  Så det er greit å være «luremus» og la fyrer betale for seg så lenge man er påkledd og verdig altså….

  Ja. ja. takk for informasjonen.

 22. mai 21, 2010 / 22:51

  AWESOME INNLEGG, DREA!!! Åh, du veit verkeleg å setje ord på det! :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.