Litt layouthjelp for de som trenger det.>

Jeg får utrolig mange spørsmål om html, design og layout, og jeg syns det er like vanskelig å svare hver gang. Jeg vet liksom ikke helt hvordan jeg skal forklare ting, og jeg vet ikke hvilket utgangspunkt jeg skal begynne i. For det første; jeg er absolutt ikke flink til å forklare. Hver gang jeg prøver å forklare en veibeskrivelse ender menneskene opp omtrent fire mil unna der de skulle ha endt opp. Altså: dere kommer sikkert ikke til å skjønne halvparten av jeg mener i denne lille «guiden». («Guiden» er antagelig ganske villedende.) Men, siden jeg prøver å være et godt menneske så skal jeg prøve. For deres skyld. (Ikke for at dere har stygge layouter, altså, men for at dere ber om det, selvfølgelig.)

Vel, først og fremst er det viktig å vite hvilken mal dere bruker for å redigere layouten på bloggen deres. Selv bruker jeg det gamle stilsettet. For å få i bruk det må du først trykke på design, deretter rediger og gamle stilsettet (linken du kan se at jeg har ringet rundt på bildet.)

html

Når du trykker der kommer det masse koder opp i boksen under, og det er der hele cluet ligger. Disse kodene er HTML-kodene som du må redigere for å få bloggen til å se ut akkurat som du vil. Det er her det blir vanskelig. Jeg brukte lang tid på å finne ut hva alt var, men til slutt klarte jeg det faktisk. Det handler altså om å prøve, ikke gi seg, ikke gi seg og prøve litt mer. Men, for dere som ikke gidder det; hva trenger du hjelp til? Spør i kommentarfeltet, så skal jeg oppdatere innlegget med svar på de spørsmålene jeg får. Nå har dere sjansen. Jeg har ikke tid hele tiden, men nå har jeg tid.


Likevel kan jeg svare på et av de mest stilte spørsmålene jeg har fått hittil.

1. Hvordan få headeren større?
For å redigere headeren må du finne #header i stilsettet. Det lureste er om du trykker CTRL og F, og skriver inn #header der. Da kommer du automatisk dit. For å redigere størrelsen på headeren må du endre målene.
Eksempel:
height: 362px;
width: 400px;

Du må passe på at disse tallene stemmer med størrelsen på bildet som du skal ha der. Hjalp dette? Vel, som sagt. Jeg er dårlig på å forklare.

Lurer du på mer? Nå har du, som sagt, sjansen. : ) Spør i kommentarfeltet.


Svar på spørsmålene.

Elin lurte på hvordan man får lagt inn videoer fra Youtube på bloggen. For å gjøre det må du hente html-koden som ligger til høyre for filmen på You Tube-siden, og deretter trykker du på HTML-knappen som er ved siden av knappen du trykker på for å legge inn bilder. Vips, filmen er på plass i innlegget!

Martine Gisele lurte på hvordan man får headeren og innholdet midtplassert på bloggen. For å svare på det første først; for å få headeren på midten må du redigere de kodene som jeg nevnte tidligere. Let opp #header, og rediger litt der. Min kode ser sånn ut:

#header {
background: url(http://i185.photobucket.com/albums/x84/Kaizerdrea/thisistheone-1.jpg) no-repeat
center;
header-position: center;
padding-left: 0px;
padding-bottom:0px;
padding-top:px;
margin: 0px 0px 0px;
height: 362px;
}

Der ser du at det står header-position: center;. Det bestemmer hvordan headeren er plassert.

Så, over til hele innholdet. For å endre størrelsen på det må du redigere under BODY. Der endrer du width:700px;
For å endre størrelsen, endrer du tallet som står der. Altså, 700 kan gjøres om til 600. Da blir alt smalere.

Henrikke lurte på hvordan jeg får den svarte rammen rundt hele innholdet. For å få rammen må du bare sette inn en html-kode som ikke er der i utgangspunktet. Jeg stjal koden for rammer rundt bildene, og satte derfor inn denne koden: border: 13px solid #000000; inn under BODY. 000000 gjør rammen svart, FFFFFF gjør rammen hvit. Det finnes selvfølgelig også mange andre fargekoder. Disse kan du lett søke opp på google. 13px angir hvor tykk rammen skal være.

WAL lurte på hvordan man får bakgrunnsbildet til å «stå fast» hele tiden. Om du setter inn denne koden øverst i stilsettet vil bakgrunnen bli slik som du vil.
BODY {
background-image: url(«her skal URL'en til bildet stå«);
background-attachment: fixed;
background-position: right bottom;
background-repeat: repeat;
}

Marlene Angell og Tonje lurte på hvordan man får overskriftene større. Da må man først lete opp /** Entry headers **/ i stilsettet. Under der står det f.ek.s font-size: 20px; For å få den større må dere bare skrive inn et større tall enn 20. For å få mindre, mindre tall en 20.

Tonje lurte også på hvordan man endrer fargen i rammen rundt bloggen. Det har jeg nevnt før også, og det du må gjøre er bare å endre tallene i koden. Omtrent slik ser den ut: color: #d13a37. Fargekoder kan du bare søke opp på google. Der har de fargekart med html-koder.

May Lene lurte på hvordan man endrer fargene på linkene. Da må du lete opp .nav a { color: #000000; }
.nav a:hover { color: #d13a37; }
dette i stilsettet. For å endre fargene må du endre tallene. Søk opp html-farger på google, og velg koden derfra. : )

Line Susanne lurte på hvordan man finner url'en til bildene man skal bruke. Nå regner jeg med at du mener bildene du har lagret på pc'n din? Det som er greit er å laste opp bildene på et eget nettsted. Jeg bruker photobucket.com, og det fungerer kjempegreit. Der laster du bare opp bildene dine, og deretter trykker du der det står URL. Da kopieres koden automatisk.

STOPPET! Nå svarer jeg dessverre ikke på mer. >

Del

Kommentarer

  1. To prevent pregnancy while taking Kaletra, women who take birth control pills or use estrogen patch for birth control should either use a different type of birth control or an extra form of birth control. ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.