Jeg skal lese en bok.>

I dag gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på ganske lenge. I dag kjøpte jeg to bøker. To pocketbøker. Ei krim og ei…som inneholder noe annet. Jeg har alltid vært glad i å lese. Jeg har alltid elsket å drømme meg bort i eventyrland hvor hekser, troll og magiske dyr lever og gjør magiske ting. Jeg har alltid vært glad i å sett for meg spennende skapninger i hodet mitt. Jeg har alltid vært glad i å selv betemme omgivelsene. Jeg har egentlig alltid hatt god fantasi, så hodet mitt har vel kanskje sett de mest utrolige ting.

En gang satt jeg på biblioteket. Jørgen, min tvillingbror, hadde foreldresamtale gjennom skolen, og etterpå var det min tur. Jeg ville bruke ventetiden fornuftig, så jeg satt på biblioteket og leste i en utrolig spennende bok. Plutselig ble alt mørkt, og døra til biblioteket ble låst. Jeg satt helt stille, egentlig ganske så redd. Hva skjedde? Stengte biblioteket? Hvorfor? Om det var lås på innsiden av døra eller ikke husker jeg ikke, men uansett turte jeg ikke gå fra biblioteket ulåst. Da hadde det jo blitt mitt ansvar. Dermed satt jeg bare på en stol på biblioteket, helt alene. Jeg fortsatte å lese. På den tiden ble jeg altså så opphengt i bøker at jeg ble låst inne på biblioteket, egentlig uten å legge merke til det. Det måtte ha vært litt av en bok.
                           bokogvannmelon

Nå er det lenge siden jeg har lest en hel bok. Jeg har ikke fullført den jeg begynte på i fjor sommer engang. Menn som hater kvinner. Den skal visst være bra også, og likevel stoppet jeg halvveis i boka. Jeg skjønner det ikke. Er det skolebøkenes feil at jeg har mistet lysten på å lese? Vel, nå er skolen over. Nå har jeg ingen skolebøker som kan ødelegge lenger. Nå kan jeg lese ei hel bok uten å stoppe midt i. Jeg skal lese hele boka nå. Og nå har jeg kommet helt til side tredve.

>

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.