Inspirert og motivert

Etter en periode uten særlig motivasjon eller inspirasjon til å gjøre … vel, noe som helst, har jeg endelig «våknet» litt. Akkurat i dag, faktisk. Først på styrketreninga, da jeg gjennomførte den beste og mest organiserte treningsøkta mi på evig lenge. Jeg trente godt, hardt og strukturert, og noterte ned både øvelser og resultat. Jeg har bestemt meg for å trene styrke annenhver dag nå, for å virkelig komme i gang igjen, uten å bli slått ned i sofaen av dørstokkmila gang på gang, slik at både motivasjon og fremgang uteblir.

Motivasjonen og inspirasjonen har dukket opp på andre felt og. I går fikk jeg Jo Nesbøs siste Harry Hole-roman i postkassa, og jeg har selvfølgelig allerede kommet godt i gang. For noen dager siden meldte jeg meg på et gratis skrivekurs på nett over fem kvelder, og nå – etter å ha lest Nesbø, har både ideer, lyst og motivasjon til å skrive dukket opp igjen. Det er ikke lett å skrive, og jeg er langt fra god nok til å skrive en god krimroman, men jeg vet at hardt arbeid til slutt vil gi resultater. Kanskje ikke om to år, kanskje ikke om fem, men om jeg virkelig vil det nok, og er innstilt på å jobbe hardt nok for å bli god nok, så vet jeg at jeg har en akkurat like stor sjans som alle andre til å faktisk klare det. Jeg er ikke flink nok enda, og jeg aner ingenting om å skrive krim, men jeg elsker å lese krim! Fremover skal jeg lese og skrive mye igjen, slik jeg gjorde før, og jeg skal skrive en roman med en start og en slutt – så er det ikke så nøye om den ikke blir særlig god i første omgang. Da blir den neste forhåpentligvis bedre. For har man gjort det én gang, så kan man selvfølgelig gjøre det en gang til!

Og det er vel sånn man til slutt kommer i mål. Man jobber på, selv om det ikke ligger an til en bestselger. Man jobber på, man gir seg ikke, man fullfører, og så begynner man på nytt. Gjenta, til det blir bra nok. Og hvis jeg aldri kommer dit, så nei vel. Da har jeg brukt tid på noe jeg har likt å holde på med. Og da har jeg i det minste brukt tiden min godt.

Del

4 Kommentarer

 1. MTSS
  juni 8, 2019 / 18:44

  Hei. Så innlegget ditt i «Skriverne». Jeg skal være med på kurs hos Forfatterskolen, 5 dagers gratiskurs, begynner tirsdag (de fem dagene er ikke alle etter hverandre).

  Jeg har også tidligere kjøpt romankurs hos, veldig bra. Vil være med på dette kurset som en god boost til skrivingen, da jeg vet at det er seriøst og innholdsrikt. Hvis det er flere plasser, anbefaler deg gjerne å bli med.
  Rektor har akkurat gitt ut en bok, som brukes som grunnlag på kurset, som man får tilbud på ved påmelding. Jeg har ikke kjøpt den. Det er valgfritt, men sikkert kjekt å ha.

 2. MTSS
  juni 8, 2019 / 18:48

  HEi igjen. Leste bloggen etter at jeg skrev til deg om kurset, vi «sees» der… det blir fint

  • Drea
   Forfatter
   juni 8, 2019 / 18:59

   Ja, jeg har deltatt på noen slike webinar gjennom Forfatterskolen før, og det er allitid inspirasjon å få av det! Gleder meg til dette kurset og, det gir en boost! :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.