Jenter som inspirerer meg

Plutselig slo det meg at mennesker som inspirerer meg ikke får nok kred for akkurat det. Så da er det bare å skrive et lite innlegg om hvem disse er, og hvorfor de inspirerer meg. Her kommer et lite utvalg, og de er tilfeldig rangert.

Ingeborg Senneset

Ingeborg er ei jente jeg ikke kjenner annet enn gjennom Facebook, men som jeg allikevel har fått et veldig sterkt inntrykk av. Hun har blogget en god stund, hvor hennes kamp… Nei, æsj, det er så teit å si det sånn. Hennes spiseforstyrrelser og hvordan hun har klart å overvinne den og komme tilbake til et liv som kan dreie seg om andre ting enn mat, innleggelser og sykdom. Hun er journalist for Aftenposten (uten å ha journalistutdanning), hun har skrevet bok som antagelig snart er i bokhyllene (jeg gleder meg til å lese!), hun er samfunnsengasjert og tar opp viktige spørsmål på hennes Facebook-side. Hun er svært reflektert, hun er suksessfull, hun er veldig «likable» (på godt norsk), og hun er et godt forbilde for de aller fleste av oss. Dette er ei jente jeg har veldig lyst til å sette meg ned med, ta en kaffe/tekopp og ha en samtale hvor jeg faktisk kan vokse av å lytte og diskutere. Jeg tror vi hadde hatt mye å prate om.

Lene Alexandra Øien

Det er umulig å ikke ha fått med seg denne tilsynelatende dumme, blonde jenta som gikk fra å være glamourmodell og silikonpuppeartist til å bli Fitness-Lene. Ut med silikon, inn med brokkoli! Jenta har klart å bryte helt med dum & deilig-stempelet hun hadde i årevis, og har ikke bare blitt en idrettsutøver, men også forfatter. Jeg har egentlig aldri hatt noen mening om Lene før jeg fikk bli kjent med henne nå i helga, annet enn at jeg har syntes det har vært veldig spennende å se forandringen. Å se noen skifte image så totalt. Det som inspirerer meg mest med Lene Alexandra, er at hun er så utrolig god! Hun sprer glede og positivitet rundt seg. Hun løfter andre jenter opp, i stedet for å trampe ned jenter man kanskje lett ser på som konkurranse. Hun skryter hemningsløst når hun mener det, og er utrolig bevisst på hvordan man fremstår og hvordan det påvirker andre mennesker. Det er virkelig beundringsverdig. Jeg beundrer også pågangsmotet. Viljen. Troen på at alt man vil, kan man få til. Det kan jeg relatere meg til. Jeg fant raskt ut at vi faktisk har ganske mye til felles. Hun har vokst opp med trening som en viktig del av livet. Hun spilte fotball og håndball hun og, akkurat som meg. Hun har opplevd mye, både på godt og vondt. Hun har lært av både egne og andres feil. Hun er reflektert og en god menneskekjenner. Hun tror på det hun gjør. Hun tror på at hun kan klare det hun vil. Hun vet hun kan klare det hun vil.lene

Sophie Elise Isaksen

Jeg syns det er imponerende at denne jenta har klart å stå i alt som har vært den siste tiden, og fremdeles ha verdighet og integritet igjen. Jeg mener… Hvor mange av oss hadde klart å holde oss saklige mot så mye drittslenging og latterlige argumenter for det ene og det andre? Ikke mange. Mange ser ut til å mene at å skylde på ei jente er løsningen på kroppspress og det perfekte ideal. Mange ser ut til å mene at å legge alt på hennes skuldre, er rett og rimelig. Vel. Hvem var det som var skyld i at Sophie Elise som femten-sekstenåring hadde lyst til å operere nesa si..? Hvem skal vi skylde på der? Anyways. Jeg syns jenta så absolutt ikke får den kred-en som hun fortjener. Ei høyst oppegående jente med god humor og smittende humør. Ikke tråkker hun på andre mennesker, heller – men er stadig den som blir tråkka på. Jeg syns hun er utrolig tøff, jeg. Hurra for deg, Sophie Elise!

 Siri Nilsen

For at hun skriver fantastisk nydelige tekster og låter. Så enkelt. Dama virker utrolig intelligent og kreativ. Det er inspirerende. Mer vet jeg jo egentlig ikke om henne, men… Det er nok til å inspirere.

Fitness-Nora (Nora Sivertsen)

Dette er jenta jeg har kjent lengst av alle mine venninner. Det finnes ingen som Nora. I alle år har vi hatt et fantastisk godt vennskap som jeg har satt utrolig høyt. Vi treffes ikke like ofte lenger, og ikke ringer vi hverandre og prater i mange timer per dag heller, slik vi gjorde som barn. Men hun er fremdeles der. Og jeg er her for henne. Nora har alltid vært enormt målbevisst. Hun har vært flink i absolutt alt hun har holdt på med, og hun har nådd akkurat de målene hun har satt seg. Også må hun være det mennesket jeg kjenner med det mest smittsomme humøret. Nora virker veldig rosaglad på bloggen sin, og sånn er det faktisk og! Hun er så sprudlende og så snill og god! Nå skal hun bli mamma også, og jeg er sikker på at hun kommer til å bli en av de beste.
fitnessnora

Reidun Beate Hagen

Gründeren! Hun som får til å skape sin egen arbeidsplass, som har det i seg å få til det hun begynner på. Det forblir ikke bare en drøm – hun gjennomfører. Reidun Beate mistet mannen sin til kreft for noen år siden, og er derfor alenemamma til fineste Miley. Det står det også stor respekt av! Det er inspirerende å se mennesker takle motgang – selv om det er kjempe, kjempe, kjempevanskelig. Jeg liker fightere. Jeg liker mennesker som går for det de vil her i livet, og som kjemper. Men det er ikke bare derfor hun inspirerer meg. Hun inspirerer meg for at hun er kreativ også! Thumbs up.

Sofie Frøysaa

Sofie har jeg kjent en god stund. Først gjennom blogging (da med navnet «Sofsen»), før vi møttes, hadde fotoshoot og ble bedre kjent. Dette var lenge før jeg egentlig var noe særlig god på å ta bilder, da… Men anyways! Sofie er en av de mest intelligente jentene jeg kjenner. No joke. Hun har hatt motgang i livet (hun og), men hun har absolutt brukt det til sin fordel. Med standup-showet «Ambisiøs og deprimert» gjør hun akkurat det. Som hun selv sier; «Showet handler om å vokse opp med en lesbisk mor i bibelbeltet på Sørlandet når man har tourettes syndrom.» Er det rart man blir inspirert!? Jeg ser jo nå at jeg burde ha postet dette innlegget et par dager tidligere, for hun hadde siste ekstraforestilling på showet sitt i går… Beklager, Sofie! Slapt av meg!

sofsen2

Så! Dette var altså noen jenter som virkelig inspirerer meg. Jeg kunne helt sikkert tatt med mange fler, men så må man jo begrense seg litt. Dessuten er det faktisk veldig vanskelig å komme på hvem som inspirerer en! Prøv selv. Hvem inspirerer deg?

Del

8 Kommentarer

 1. januar 15, 2016 / 11:00

  Åååh, neei Drea da, nå gjorde du meg så utrolig glad! Tusen hjertlig takk! :)

 2. januar 15, 2016 / 11:06

  Takk for så gode ord, Drea! Ser frem til den kaffekoppen.

  Skal jeg nevne én person som inspirerer meg, er det soleklart Kadra Yusuf – hun er som meg opptatt av samfunn, politikk, debatt, menneskerettigheter, ytringsfrihet, overgrep, kritisk tenkning og engasjement, og hun har en styrke som jeg bare tar hatten av for. Til alt overmål er hun også morsom.

  God helg!

  • januar 15, 2016 / 11:15

   Å ja, så absolutt! Sterk jente. Hun hadde så absolutt fortjent en plass på denne lista! God helg! :)

 3. januar 15, 2016 / 15:23

  Jeg som er så snever og kun fokuserer på foto har ett par legendariske forbilder som Anton Cobijn (blodfan av Depeche Mode tidligere), Joe McNally og Peter Turnley hvor er venn med de 2 sistnevnte på Facebook.

  Har også møtt Joe McNally på Høvikkodden for noen år siden, og selv om dette høres kun ut som en gutteklubb så er det jævla moro at det også finnes flere dyktige jenter og kvinner som tar kickassbilder – inkludert deg selvsagt.

  Selv om akkurat dette har du jo visst en stund nå ;-)

 4. januar 16, 2016 / 02:16

  Jeg har alltid hatt en slik minigreie for Lene Alexandra. Spesielt etter hun valgte å bryte ut av livet hun levde. Elsker det, bare elsker det.

  Sophie har jeg aldri tenkte så mye på, utenom de få innleggene som nådde mediene og ga meg et innblikk i at hun er mer oppegående enn det kommentarfeltene tillot henne å være (kommentarfelt, merker jeg vil kaste litt opp og slå noen)

  Reidun, evn blogger jeg nå og da har tittet igjennom. Men herregud, det å overleve tapet av det man elsker og fortsatt leve videre for å oppdra datteren. Respekt <3

  Sofie, eller Sofsen, som jeg husker henne. Ble kjent med henne når vi var i EO. Så kjent man kan bli ved å møte hverandre flere ganger og snakke om politikk. Elsker at hun har laget stand up show, hater meg selv for at jeg aldri fikk tid til å se det. Hvis det kommer opp en forestilling til så skulker jeg jobben om det er det som må til for at jeg ser det (shit, håper ikke sjefen leser dette)

  Drea: Fordi du alltid skriver så fantastisk bra, og bildene dine. Ikke selg deg selv kort, bildene dine er grunnen til at jeg og garantert mange andre tittet innom for lang, lang tid siden. Du er også en inspirasjon. Synes det er greit du også er klar over det :)

 5. januar 10, 2017 / 01:32

  Sofsen, Kristianne Solli og Ida Jackson er inspirerende damer.

  • Drea
   Forfatter
   januar 10, 2017 / 14:28

   Kristianne Solli vet jeg ikke hvem er, men Ida burde definitivt være med på denne listen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.