Jeg skriver en bok

Å skrive bok tar tid. Mye tid. Det har allerede gått…. Telle, telle, telle…. Tja. En uke (?) siden jeg sa jeg skulle skrive en bok, og at nyttårsforsettet mitt for i år er å fullføre. Hvor mange ganger har jeg ikke begynt før, liksom. Hvor mange ganger har jeg ikke entusiastisk og ivrig satt meg ned for å skrive noen avsnitt, for så å glemme hele greia og aldri åpne worddokumentet igjen. Svaret er; Mange. Alt for mange. Så nå har jeg bestemt meg for at denne ideen er den ene jeg faktisk skal følge, om jeg noen gang skal fullføre en roman! Jeg tror ikke ideen er så dum, skjønner du. Så gjenstår det å se om den tanken holder seg, eller om dette er nok et start-og-forkast-prosjekt.

Uansett. Det tar tid. Det har som sagt gått cirka en uke siden jeg først begynte på det her, og jeg har til nå fått skrevet ned ni word-sider. Det er ikke så mye fordelt på syv dager. Men så har jeg jo fulltidsjobb, deltidsunge og andre hobbyer å ta vare på og. Og venner. Og… ja. Du skjønner. Jeg har mange, mange unnskyldninger til hvorfor jeg ikke har kommet lenger.

Også er det jo det faktum at å skrive bok faktisk er ganske vanskelig. Å skrive noveller er lett. Da trenger man ikke tenke så veldig mye på rød tråd over laaaaang tid, å drøye ut sidene med overdrevne adjektivfortellinger og å skulle beskrive og gi så enormt mye liv til karakterene. I ei novelle trenger man ikke bli kjent med folka på samme måte. De er flyktige. Man trenger ikke holde leserens fokus og konsentrasjon over så veldig lang tid. I en bok derimot – der må man holde på alt.

Oh, well. Jeg er i alle fall i gang, og jeg akter ikke å gi meg. Jeg føler jeg får mer og mer oversikt over plottet for hver eneste side som kommer, og jeg har allerede alliert meg med fler som skal få lese lenge før det bør leses. Dette skal det faktisk bli noe av. Merk mine ord! Om det blir bra eller ikke, det er egentlig ikke så veldig viktig i første omgang. Å fullføre er målet. Så får det bli en jævla fin bonus om det faktisk blir brukbart. I´ll keep you posted! (Om noen er interesserte, that is. Eller… Jeg skal holde dere oppdatert uansett.)  Over og ut – for nå.

Del

5 Kommentarer

 1. januar 24, 2015 / 19:21

  Et tips er også å joine NaNoWriMo (National Novel Writing Month) som er i November, hvor målet er å skrive 50 000 ord!

  Det er et veldig fint og hyggelig community i hele Norge, hvor man chatter, møtes over en kaffe for å skrive hvis man vil, spør om idéer og motiverer hverandre videre til å nå 50 000 ord-målet i løpet av november! :)

  Jeg var med i fjor og skrev faktisk 90 000 ord i november (Ja, nitti tusen. Jeg er fulltidsstudent og hadde da 3 jobber). Det var sånn ca 185 wordsider.

  Såå, målet er helt klart å redigere romanutkastet i løpet av 2015, men enn så lenge går det tregt.
  Lykke til med skriving!

  • Drea
   januar 24, 2015 / 19:57

   Wow! Det får´n si! Imponerende. Det skal jeg helt klart sjekke ut! Kanskje jeg setter meg noen sånne mål hver måned. Om ikke SÅ hårete mål, så i alle fall noe. :)

   • januar 26, 2015 / 08:52

    Hehe, takk! :) Sjekk det ut – absolutt fått noen nye, hyggelige vennskap i løpet av november!

    Hvis du vil være supernerd og strukturert anbefaler jeg å sette det opp i et Exeldokument hvor du noterer ned hvor mange ord du skriver hver dag, så du får en sånn fin og fancy graf – NaNoWriMo har det, og det var i hvert fall veldig motiverende for min del (,som er styrt mye av ytre motivasjon)! :)

 2. Spennende! Skriver faktisk bok selv nå, og begynte for omtrent en uke siden. Min bok er en selvbiografi da. Jeg har fått til 18 sider hittil, men merker at det er uvant å skulle skrive så mye. Jeg er vant med blogging der jeg helst skal skrive det kortest mulig for at folk skal gidde å lese det, mens en bok skal jo være ganske lang!

  • Drea
   januar 24, 2015 / 20:56

   Ja, sant!
   Så spennende – da skal jeg følge deg litt, så jeg får med meg hvordan det går. Kanskje vi kan motivere hverandre litt! Haha! :)
   Og ja, det er annerledes å skulle skrive masse!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.