The war against terror.

Etter å ha sett den fenomenale tv-serien Homeland (som forresten anbefales på det sterkeste), så har det ikke vært mulig å unngått å tenke på «the war against terror.» Det er egentlig ganske så sinnsykt hvor ekstremt påvirket vi er av USA på alle mulige måter. Hører man ordet terrorist har man (i alle fall helt frem til i fjorsommer med Utøya og Breivik) alltid lett sett for seg hvor denne terroristen er fra. Hvordan han ser ut. Hvor ond han er. Hvor hjerteløs han er. Hvor hardt han slår kona si og hvor redde barna hans er for ham. Ikke ofte har det falt oss inn at disse terroristene ikke er noe mer terrorister enn mange andre som velger å tro at angrep er det beste forsvar.

Tenk på alle uskyldige barn i Irak og Afghanistan som har blitt drept av amerikanske soldater, bomber og såkalte angrep mot terror. Det er ikke få, og det er minst like fælt å tenke på disse barnas skjebne som å høre om barna som ble drept i terroraksjonen i USA for over ti år siden. Eller på Utøya i sommer for den del. Jeg mener ikke at Al-Qaeda ikke er noen terroristgruppe, eller at det ikke finnes terrorister fra Irak, Saudi-Arabia, Afghanistan eller hvor det nå enn skulle være, men man blir ikke mindre terrorist så fort man bærer en stram uniform med et amerikansk flagg på brystet. Å bombe hele landsbyer fulle av uskyldige barn som er på vei til skolen er ikke noe mindre en terroraksjon enn det som skjedde i USA. Det er krig. Begge veier. Det er krig, og uskyldige mennesker er de som taper mest.

Så hører man plutselig om en ettåring bli disiplinert til døde av sin mor ved å bli holdt opp ned i ei bøtte med vann. I Oslo. Det er ondskap, det. Pur ondskap. Og det gjør meg så kvalm at jeg… ikke har ord.

Del

9 Kommentarer

 1. januar 6, 2012 / 08:52

  «man blir ikke mindre terrorist så fort man bærer en stram uniform med et amerikansk flagg på brystet» Det er helt sant. Måten de driver krigføring på er helt galskap. Heldigvis har vi ikke blitt påvirket i deres måte å styre militæret på!

 2. januar 6, 2012 / 10:37

  Akkurat det har jeg tenkt kjempelenge. Jeg kunne aldri blitt med i militæret i frykt for å måtte drepe et annet menneske. Jeg synes ikke det er rett.

 3. januar 6, 2012 / 14:10

  «man blir ikke mindre terrorist så fort man bærer en stram uniform med et amerikansk flagg på brystet.»
  Den setningen er så sinnsykt viktig og sier så utrolig mye.

 4. januar 6, 2012 / 14:49

  Jeg er egentlig enig, men… Vanskelig å formulere seg riktig her for ikke å plutselig bli tolket til å stå på den andre siden. En terrorist er en som utfører en handling for å spre frykt. (SNL: terrorist, person som (ofte av politiske grunner) utfører redselsgjerninger (mord, attentater o.l.). Jeg er fullstendig enig i at det er mye som er galt med amerikanernes (og absolutt alle andres) form for krigføring, men jeg tror ikke den kan klassifiseres som terror. Du har rett i at uniformen ikke gir dem noe mer rett til å gjøre det de gjør, dessverre virker det som om de tror det selv. Mange ihvertfall.

  Og det siste eksempelet er vel mer tortur enn terror? Forferdelig sak.

 5. januar 6, 2012 / 15:22

  Helt enig.

 6. Drea
  januar 6, 2012 / 15:44

  Synne: ja, det siste er vel mer tortur, men det er allikevel helt fryktelig. Men angående amerikanske soldater; er ikke det politiks? Sprer ikke de frykt og utfører redselsgjerninger? I aller høyeste grad.

 7. januar 6, 2012 / 17:21

  Helt enig ed deg ang terror. Og den historien om ett-åringen er så grusom at jeg får lyst til skrike høyt. Eller kaste opp. Stakkars, stakkars lille barn. Tenk for et liv det må ha hatt.
  Ellen

 8. Bjørg
  januar 7, 2012 / 02:11

  Enig jeg også. Historien om ettåringen var grufull. Dessverre vet vi (som oftest når det er for seint) at mange barn lever med daglig mishandling. Søk på «Christoffer-saken». Den har ristet meg inn i hjerterota og sjela.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.