I fin flyt mot strømmen.

Photobucket

Modell: Susanna Grønbæk     Hår & Make Up: Monica Damli Arntzen

Faen, jeg vil så ekstremt! Jeg skal ikke engang prøve å forklare følelsen jeg aldri gir slipp på. Følelsen som alltid ligger i nærheten, alltid klar til å motivere, presse og utfordre meg. Den er alltid der, og selv hvor godt jeg kjenner den er det umulig å fortelle med ord hvor viktig og fantastisk den er. Du vet, følelsen man får av å holde på med noe man liker så godt at man glemmer alt annet. Man glemmer tid og sted. Man glemmer om man ikke føler seg helt bra eller har vondt, eller om man har dårlig tid og mye annet å gjøre eller om man ikke har spist på mange timer. Man glemmer virkelig alt annet, og er så fokusert at man antageligvis ikke hadde lagt merke til en galopperende elefant engang. Eller ti.

Jeg setter på vannkokeren, finner frem tekoppen, åpner et bilde i photoshop og vips! jeg er der. I flytsonen. Trestolen jeg sitter på foran iMacen som står på spisebordet er hard og vond, men det merkes ikke. Jeg ser på klokka. Snart tjueen. Musikken er på. Jeg ser… Nei, jeg stirrer på hver eneste piksel, på hver eneste strek, på hvert eneste korn. Et par tekopper senere er klokka plutselig blitt midt på natta, uten at jeg i det hele tatt har vært i nærheten av så lite som et gjesp engang. Tid – glemt. Det er sånn jeg vil ha det. Hver dag. Være så oppslukt at jeg ikke klarer å dra meg selv vekk fra det jeg holder på med før jeg er ferdig. At jeg våkner av meg selv lenge før alarmen går på morran, på tross av at jeg omtrent nettopp kom meg i seng, og allikevel hopper lettsindig opp av senga med et smil om munnen for at jeg vet jeg snart flyter igjen. Min egen vei, mot dit jeg vil. Mot dit jeg skal, uansett hva andre måtte tro eller mene. Uansett hvor vanskelig eller umulig det er. Uansett hva eller hvem som måtte komme i veien. Jeg bare smiler for at jeg veit at jeg snart får flyte videre, med tekoppen i den ene hånda og drømmekarrieren i den andre. Det er fin flyt, det. Det er fin flyt.
Photobucket

Del

11 Kommentarer

 1. september 20, 2011 / 18:00

  Jeg har fulgt deg mer eller mindre siden du begynte å blogge, og har alltid syntes at du var noe utenom det vanlige. Og det beviser du gang på gang at du er. Godt skrevet. Love it.

 2. Drea
  september 20, 2011 / 18:41

  Johnsine: åhw, utrolig koselig å høre, kjære du! :D

 3. Camilla
  september 21, 2011 / 00:50

  Du er superflink Drea, alltid inspirerende å kikke innom bloggen din!

 4. september 21, 2011 / 10:15

  Det er med stor beundring og respekt jeg nøye følger bloggen din. Ikke bare tar du mange flotte bilder, men du skriver godt og tydelig også. Du tar opp flere viktige tema som vi kan kjenne oss igjen i. Når jeg leser bloggen din, kan jeg mellom linjene tyde en enorm iver og en lidenskap til fotofaget. Jeg misunner deg å kunne drive med dette til daglig! Jeg kjenner meg igjen i mange av situasjonene og følelsene du beskriver. Jeg føler meg selv som en liten unge på juleaften når en fotoshoot står ved dørterskelen. Elsker følelsen av å skape, både når det gjelder eksponeringsvis og med etterbehandling. Når jeg er midt oppi dette, er det ingenting annet som gjelder, intet annet som betyr noe. Jeg lever da i min egen lille boble av entusiasme og glede for det jeg gjør.
  Din lidenskap til foto, bygger opp om min egen. Tusen takk for alle dine gode innlegg!

 5. september 21, 2011 / 10:17

  Forresten et flott Fashion-bilde du har postet. God s/h konvertering og nydelig lyssetting. Kinnbena er fremhevet slik de skal være, og poseringen er god :)

 6. september 21, 2011 / 19:42

  Dette bilete fekk meg til å tenke på Audrey Hepburn!

 7. Gry
  september 22, 2011 / 11:55

  Hei
  Jeg har fulgt bloggen din i snart 3 år! Mitt yngste barn er omtrent like gammel somn Vilja. Å jeg er dobbelt så gammel som du.. Jeg har mange ganger ønsket å kommentere innlegg som du har kommet med,men det har ikkje blitt sånn! Før nå.. Dette innlegget syns jeg var veldig bra,å for ett fantastisk bilde!
  Du er en dyktig fotograf,det er helt utrulig morsomt å se den flotte utviklinga du har hatt disse årene:-) Jeg er innom bloggen din hver dag,du er veldig inpirerende,selv for meg som kunne vært moren din. Min eldste datter er på din alder. Det var faktisk hun som anbefalte meg å sjekke ut bloggen din. Jeg elsker å ta bilder,så jeg lar meg inspirere av ditt flotte arbeid! Du er veldig reflektert…å Vilja er superskjønn! Ha en fin dag og lykke til videre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.