Blogg for livet – årets bloggaksjon!

PhotobucketVisste du at det er den internasjonale blodgiverdagen i dag? Vet du om du kan gi blod? Vet du hvordan du skal komme i gang for å gi blod? Vet du hvordan det foregår? Og ikke minst; har du noen gang tenkt på å gi blod?

Jeg stilte meg selv disse spørsmålene etter å ha fått en forespørsel om å være med på Norges første bloggaksjon, «Blogg for livet», og jeg skjønte jo raskt at jeg var rimelig amøbe på området. Gi blod? Hvorfor i all verden har jeg aldri tenkt over at jeg kan gi blod? Uniceffadder har jeg vært i flere år – men blodgiver har jeg aldri tenkt på engang. Da er det rimelig logisk at det er fler der ute som sitter som meg; veldig for å hjelpe til og veldig lysten på å redde liv, men totalt uvitende på hvor og hvordan.


Photobucket

Det er det vi sitter her og prøver å gjøre noe med i Oslo i dag. Derfor har jeg et lite ønske om å få litt hjelp fra så mange som mulig. Jeg har to oppfordringer, og håper selvfølgelig alle velger å gjøre begge, men i alle fall en av dem! 1. Trykk innom Blogg for livet og meld deg som blodgiver, rett og slett. Her er direktelink til skjemaet. Fyll ut og send ivei! 2. Del budskapet. På facebook, på blogg, på twitter. Hvorsomhelst. Skriv hva du vil, gjør hva du vil – men del det og (jeg skal si det på tross av hvor pompøst det høres ut) redd liv! Del gjerne link til blogginnlegg, twitterinnlegg, facebookinnlegg – hva det måtte være – som kommentar på innlegget her, så tar jeg mer enn gjerne turen innom og ser hva du gjør for å hjelpe.

I disse vampyrtider skulle man vel kanskje tro det var overflod av blodgivere i landet, men det er det faktisk ikke. Norge trenger 30 000 nye blodgivere innen 2015, og for å få til dette er det jo veldig greit om så mange som mulig hjelper til! Ikke alle kan bli blodgivere. Det er viktig å huske at det er svært syke og svake mennesker som som oftest trenger blod, og derfor er det også noen krav til hvem som kan bli blodgivere. En liten oversikt kan du se her. Om du ikke kan gi blod så kan du allikevel bidra. Da kan du informere andre som kanskje kan gi! Det er også med på å redde liv.
Photobucket

Denne damen, Tina, ble i 2008 plutselig veldig syk. Hun fikk akutt leukemi, og det førte til at hun var døden nær. Jeg mener… virkelig døden nær. Historien hennes var veldig sterk å høre, og fikk raskt frem tårene hos meg. Hadde det ikke vært for at folk gir blod så hadde hun ikke overlevd. Tenk det! Det er utrolig at en liten halvtime i ny og ne av en persons liv kan gi mange, mange år til en annen. Jeg gjentar; gi blod.

Photobucket

Del

16 Kommentarer

 1. juni 14, 2011 / 13:43

  Kjempe fin sak. Jeg ER blodgiver, ble det i oktober 2010. Gav for første gang i mars. Liker det følelsen av å være litt nyttig. Noen kan faktisk ha bruk for MITT blod :)

 2. juni 14, 2011 / 14:11

  Bra initiativ Drea! – og flotte bilder:)

 3. juni 14, 2011 / 14:24

  Jeg var faktisk og tok blodtester på sykehuset forrige uke jeg. Så iløpet av høsten får jeg mest sannsynlig innkalling til tappetime. Synes virkelig alle som kan burde melde seg som blodgivere.

 4. juni 14, 2011 / 16:25

  Flott at du er med på å sette fokus på blodgivning :D Jeg har prøvd og melde meg som blodgiver to ganger, men mangler jern og er derfor ikke egnet :/

 5. juni 14, 2011 / 19:17

  Så flott innlegg! Sikkert ikke dumt å informere om dette, tror det er mange som ikke tenker over muligheten. Selv har jeg vært inne på tanken, men feiget ut. Jeg er redd for nåler, spesielt store, og spesielt når de skal stikkes inn i «albuekroken» (eller hva det heter). Så det ville nok ikke gått så bra om jeg hadde forsøkt, selv om det jo er litt teit at DET skal stoppe meg…

 6. juni 14, 2011 / 20:05

  Dette er en flott sak! Kjæresten min gir blod :)

 7. juni 14, 2011 / 21:06

  Line: Jeg var også redd for nåler før, besvimte omtrent før nåla i det hele tatt var i nærheten av meg. Men så bare bestemte jeg meg for at søren heller, jeg VIL gi blod. Og jammen har det ikke kurert nåleskrekken min, nå kan jeg timogmed se på når sykepleieren stikker inn nåla…! De pleier å være kjempehyggelige i blodbanken, også får man kjeks og juice, og Mummikopp hvis man er heldig ;)

  Jeg kan desverre ikke gi blod nå, men jeg synes at alle som kan gi, burde gjøre det. Det er så lite, men det gjør så mye :)

 8. juni 14, 2011 / 22:46

  Jeg ble blodgiver i fjor, og har gitt blod tre-fire ganger. Hvis man er egnet som blodgiver ser jeg ingen grunn til å ikke gjøre det :) Karma. (Dessuten får man mummitroll-kopper!)

 9. juni 15, 2011 / 11:45

  Jeg er blodgiver! Det var noe av det første jeg gjorde når jeg ble 18.

 10. juni 15, 2011 / 11:46

  Jeg er blodgiver! Det var noe av det første jeg gjorde når jeg ble 18. :)

 11. juni 15, 2011 / 21:30

  Jeg kan ikke gi blod, men syns alle som gjør det gjør en god jobb! :)

 12. juni 16, 2011 / 12:20

  Flott sak! Skal gi blod så fort jeg får lov igjen.

  «Norges første bloggaksjon»? Æh. Geelmunden.Kieses første bloggaksjon, kanskje.

 13. Drea
  juni 16, 2011 / 21:16

  Thomas Misund: hehehe. True. Kanskje det var største, og ikke første? Høhøhø. :b Anyways, så lenge det høres proft ut er jeg fornøyd! Det er viktig å være viktig, vet du!

 14. juni 19, 2011 / 11:51

  Kjempe fin sak :) Er selv blodgiver og beinmargsdonor :D

 15. Isimagen
  juli 12, 2011 / 10:30

  Jeg har vært blodgiver i flere år, til tross for sprøyteskrekk. Det var min måte å komme over den verste skrekken på :)

  Nå har jeg pause på grunn av graviditet, men satser på å gi blod igjen når babyen er ute.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.