Tough love.

PhotobucketPhotobucket

Alt fra H&M.

Her kommer noen bilder av Julie igjen. Dette er bare en liten del av dyreprintserien jeg tok, så det kommer fler etterhvert. Både av Julie og Silje. Og av begge to sammen. Meeen, retusj tar tid, og når jeg tror jeg er ferdig (og poster bildene på facebook) så oppdager jeg plutselig nye ting som må fikses på. Det er liksom alltid noe. Jeg deler opp bildet i biter bare for å ikke bli distrahert av selve bildet, og leter etter ting som ikke ser så bra ut som de kan gjøre. Midt i denne prosessen tenker jeg alltid «hvilke feil ville Bjørn Opsahl så kreativt spydig kommentert?» Gotta love tough love, spesielt når ord som «kjøttkakehals» blir endel av tilbakemeldingene. Det gjør det jo desto mer interessant. Jeg mener… det er sånt man husker. Jeg kommer i alle fall ikke til å glemme å tusje en hals igjen, for da popper det ekstremt morsomme ordet kjøttkakehals opp i hodet mitt med en eneste gang, og jeg kan ikke gjøre annet enn å le og takke Opsahl for at han sier ting som de faktisk er – rett ut, uten å nøle.

Jeg digger jo at folk peker ut feilene for meg, for det er jammen ikke lett å se alle småting selv. Spesielt ikke når man stirrer på det samme bildet på den samme skjermen i timer i strekk. Det samme gjelder egentlig litt mer generelt også. Litt mer… dypt. Du vet, selvinnsikt og sånne greier. Når man tilbringer tjuefire timer i døgnet oppi sitt eget hode er det jammen ikke lett å se sine egne feil og mangler til enhver tid, og derfor er det fint at det finnes mennesker som tørr å ta sjansen på å fornærme andre, i håp om at det kan ringe en bjelle eller to. Det er bare ett eneste stort men; fåtallet av menneskeheten tar imot slik hjelp med åpne armer. Jeg har aldri helt forstått hvorfor. Det kan virke som at folk flest heller vil drite seg ut enn å faktisk få en sjans til å forbedre seg, uansett hva det gjelder. Underlig.

Det er en hyklersk verden. Ærlighet varer lengst sies det. «Ærlighet varer lengst så lenge sannehten er den jeg vil høre» passer bedre. Vi foretrekker løgn fremfor vanskelig sannhet, selv om det aldri innrømmes. Vi tåler aldri å høre noe som kan såre oss. Da vil vi mye heller lukke øynene og la ting passere. Vel, merk mine ord; blind mann kan også se. Så det så. (Høhø.) Men nå har jeg altså fått et innlegg om retusj til å handle om brutal (men nødvendig) ærlighet, så da er det vel på tide å gi seg. Nå.

Del

21 Kommentarer

 1. april 12, 2011 / 21:43

  Tenk at slike vakre og fantastiske modeller kan ha kjøttkakehals??? Kult ord, men godt modellen slipper å høre…

 2. Drea
  april 12, 2011 / 22:05

  Maren: haha, det var ikke disse to som hadde kjøttkakehals altså, det var meg det! ;) Og jeg har ingenting imot å høre det, for halsen så skikkelig rar ut på det bildet. :b

 3. Hilde
  april 12, 2011 / 22:21

  Kjempeflotte bilder! Jeg lurte på én liten ting, du vet ikke hvor fantastisk kule skone hennes er ifra? :)

 4. Drea
  april 12, 2011 / 22:32

  Hilde: alt er fra H&M! :)

 5. Hilde
  april 12, 2011 / 22:39

  Tusen takk for svar! De var så stilig :))

 6. april 12, 2011 / 23:14

  Drea! Jeg blir så imponert! Disse bildene er FANTASTISK nydelige! Nydelig blikk, dyktig modell!

 7. april 13, 2011 / 00:00

  Først hadde eg tenkt å skrive wow til bilda, men no må eg faktisk skrive wow til sjølve innlegget òg :) Utrulig bra! Og ja, det er kun fåtallet om er åpne for å forbedre seg. Og eg kan nok vere en av dei, men det kjem heilt ann på settingen og kem det er som er ærlig og fornærmande.

 8. april 13, 2011 / 01:10

  Fantastiske bilder, altså! Du, jeg lurer på en ting. Dersom man booker time i studioet deres, blir man stylet? :)

 9. april 13, 2011 / 01:41

  elsker det :D

 10. april 13, 2011 / 07:44

  Hehe…ja Opsahl har det med å være dirkete. Var på kurs med han en gang go der var det mange av fotografene som fikk så «hatten passet». Tror aldri jeg har lært så mye på så kort tid noen gang.

  Flotte bilder av jentene. Gleder meg til å se fler .)

 11. Ida
  april 13, 2011 / 10:10

  Fantastiske bilder! Kan jeg spørr om hvilke type småfeil du finner?? Og som du pirker på?

 12. Drea
  april 13, 2011 / 10:59

  Ida: det går mest på hudretusj, i grunn! Og lys og skygge. :)

 13. april 13, 2011 / 16:55

  hehe, min hals hadde blitt forevig en kjøttkakehals.. eller evt en tredobbelthakehals! ;)

  Fine bilder!!!!!

 14. april 13, 2011 / 21:03

  Wow! Det øverste bildet er «outstanding», som dem sier på utenlandsk. Perfekt lyssetting/skygger – og posering og etterbehandling like så :)

 15. Trude
  april 13, 2011 / 21:36

  Kan du ikke legge ut en video eller et innlegg der du forklarer/viser hvordan du redigerer bilder?
  Sånn generell redigering? Slik som retusj og sånt? :)

 16. april 14, 2011 / 12:05

  Elsker det øverste bildet!
  Blikket, kontrastene, alt stemmer liksom :)

 17. Heidi
  april 14, 2011 / 16:48

  Hvorfor legger du ut bare av Julie og ikke av Silje også? :b

 18. Drea
  april 15, 2011 / 00:23

  Heidi: fordi retusj tar tid, og jeg hadde retusjert tre av Julie og to av Silje. Fler av Silje kommer etterhvert! :)

 19. Heidi
  april 15, 2011 / 17:59

  okei :)

 20. april 17, 2011 / 11:33

  For ikke å snakke om «sokkemerker» på diverse steder på kroppen, det kan jo være så mangt. Bh-merker, klokkemerker osv. Elsker utsnittet på det øverset bildet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.