Livredd.

Photobucket

Photobucket

Thirteen Senses – Into the fire

Iiiiiiik. Det er ikke trygt i gatene på nattestid i Trondheim. Jeg har helt seriøst helt mistet lysten til å bevege meg utenfor dørene på kveldstid etter gårsdagens action. Jeg ble faktisk så redd at jeg tror jeg har litt angst for å bevege meg ut i dagslys til og med. Jeg kommer til å bli en av dem som  får pusteproblemer med ett døra åpnes, og som klamrer seg fast i dørkarmen i frykt for at noe fælt skal skje om man slipper. Jeg blir en av dem som får matvarer levert hjem til seg, som legger frem betalingen og gjemmer seg på sikker avstand for å se at alt går som det skal, uten at det oppstår truende situasjoner. Etter gårsdagens skremmende wake up call kommer jeg til å ende opp som et asosialt innevesen med sosial angst som bare kommuniserer med omverdenen via telefon, det er jeg sikker på.

Nå er det kanskje på tide å komme til poenget, for jeg er sikker på at dere dør av nysgjerrighet. I gårkveld var jeg på bursdagsfest, og hadde det kjempegøy og var i finfin form. Glad og småfull ruslet jeg hjemover (til søstersen), og det var da ting snudde. Jeg gikk forbi tre utlendinger som med ett begynte å rope etter meg. Greit nok, det skjer alltid, så det var jo ikke noe å bry seg om. Ikke før de tre herremennene av utenlandsk opprinnelse bestemte seg for å følge etter meg i et tempo som røpte at de ikke bare hadde tenkt å skremme meg. Jeg begynte selvfølgelig å løpe, og de løp etter mens de lo og ropte ord som minnet veldig om «sexy» og «pule». Men det skal jeg ikke si med sikkerhet, for norsken deres var mer gebrokken enn den man ofte kan høre i flaue stand up-shows. Jeg løp og løp og løp og løp, og for hvert hjørne jeg rundet så håpte jeg å se mennesker. En eller annen. Et vitne. En helt. Anyone!

Så skjedde det som selvfølgelig måtte skje. Det skjer jo alltid i sånne situasjoner. Jeg tryna. Jeg falt ned på alle fire, slo hull i tightsen, fikk blåknær og blødende skrubbsår. Ti meter unna ruslet en gjeng som sendte hånende blikk i retning av meg der jeg lå langflat i dammen. Jeg snudde meg for å se etter de tre som hadde fulgt etter meg, men de var borte. Puh. Lettelsen over å ha kommet meg unna gjengvoldekt og det som verre er var ubeskrivelig. Det er lenge siden jeg har vært redd. Jeg var genuint livredd, og da jeg så dette oppslaget på Adressa i dag så føler jeg meg veldig heldig som slapp unna det hele med et par forslåtte knær og en ødelagt iPhone. For skjermen ble knust i fallet, nemlig. Litt surt, men alt i alt så driter jeg faktisk i det. En iPhone kan repareres. Jeg tror ikke jeg hadde vært like lett å reparere etter hva som kunne ha skjedd om jeg ikke hadde kommet meg unna. Jeg har i alle fall lært at Trondheim faktisk er en by, på tross av at det til tider kan føles så ufarlig, lite og «hjemme». Wake up call indeed.

Del

34 Kommentarer

 1. april 3, 2011 / 13:53

  Åherregud.. Nå trodde jeg det var du som hadde blitt overfalt jeg, leste jo den artikkelen i går. Takk og lov for at du kom deg unna!!

  Det er så jævla skummelt, og jeg blir FORBANNA over at man faen ikke kan gå alene i lille Trondheim uten å være livredd for å bli overfalt. SYKT!!!

 2. Drea
  april 3, 2011 / 13:57

  rodstilk: kanskje det var den samme gjengen! Var i alle fall tre stykk, og var jo i samme område også! Litt nærmere Solsiden, da. But still. Iiiik. Ja, jeg blir også forbanna! Tenker liksom ikke over at det er farlig å gå alene i TRONDHEIM. Lille byen!

 3. Renate
  april 3, 2011 / 14:20

  Nå ligger jo solsiden i grenseland til Buran, og på Buran ville ikke jeg bodd for å si det sånn… :p Bra at det gikk bra med deg da!

 4. Tanja
  april 3, 2011 / 14:21

  Wow! Skremmende! Bodde i Trondheim i mange år og har utallige ganger gått på kryss og tvers av byen midt på natta, men har aldri opplevd noe sånt. Bor i Oslo nå, men her tar jeg bestandig taxi hjem når jeg har vært på byen. Det jeg hittil har savnet mest med Trondheim, er nettopp den trygghetsfølelsen. But still, som du sier, det er jo en by og ting kan skje. Heldigvis gikk det så bra som det gjorde!

 5. april 3, 2011 / 14:22

  Uff, så utrolig ekkelt. Jeg flytter til Trheim snart jeg også. Har fått med meg utviklingen med gjengkriminalitet, og må si at jeg gruer meg litt til å ikke kunne bevege meg fritt utendørs når det er mørkt. I Lillehammer er det så lite, så her er det liksom så trygt..
  Bra du kom deg unna! Ta taxi eller slå følge med noen heretter:)

 6. april 3, 2011 / 14:27

  HUff…får frysniger av slike situasjoner, for jeg også føler meg jo ganske trygg i trondheim:)

  Pepperspray er vell ikke lov i norge, men det kan jo være lurt å gå til innkjøp av en sånn voldtektsalarm, som du kan ha i veska. Kan jo ikke holde seg inne resten av livet, men kan jo være lurt å gå fler sammen.

 7. april 3, 2011 / 14:29

  OH MY GOD. Har du tipsa politiet du?
  Det der må være en skrekkoppevelse. Det blir jo som når du drømmer at noen kommer etter deg å du bare løper og løper og ikke klarer å løpe. ENDA GODT du er ok!!!!!!
  Sykt at verden har blitt som den har blitt.

 8. april 3, 2011 / 14:50

  Fytti katta, stakkars deg! Håper det går bra med deg!

 9. april 3, 2011 / 15:10

  Så utrolig skummelt og ubehaglig! Håper at det står bra til med deg!

 10. Henriette
  april 3, 2011 / 15:19

  :-O

 11. april 3, 2011 / 15:28

  Huff så utrolig ekkelt! Kan tro du var redd ja, hadde vært dritredd selv jeg, herregud at det går ann å gjøre sånt. At det går ann å bare antyde det! Du er heldig som kom deg unna, er glad du gjorde det, men kan tro det fortsatt sitter skikkelig i deg :( Huff altså.

 12. april 3, 2011 / 15:28

  Ekkelt! Har selv opplevd lignende og det er grusomt!

 13. april 3, 2011 / 15:32

  Fy flate, så ekkelt! :( Takk og lov for at du kom deg unna! Jeg har aldri vært redd for å gå alene i Trondheim, men etter flere hendelser av dette slaget i det siste kommer jeg nok alltid til å alliere meg med noen på vei hjem fra byen. Håper det går bra med deg!

 14. april 3, 2011 / 16:21

  så forferdelig ekkelt og skummelt! det er sånn som drømmene jeg har innimellom der det kommer noen etter meg og jeg løper og løper. trodde virkelig ikke at verden hadde blitt sånn at det faktisk kan skje i virkeligheten. bra at du kom deg noen lunde uskadd fra det!

 15. april 3, 2011 / 16:30

  Slike situasjoner er så skremmende, og jeg ble også livredd da jeg leste innlegget (du nevner) i adressa. Jeg var temmelig beruset fredag kveld, og artikkelen viser huset mitt, ca en halv time før jeg sjanglet meg hjem samme kveld. Trondheim er, som du sier, faktisk en by, enda så lite og hjemmekjært det føles. Det gjelder bare å huske det «før det er for sent».

 16. april 3, 2011 / 16:46

  Shit, det må ha vært forferdelig. Godt du kom deg trygt hjem. Åhh, sånne folk skulle virkelig fått det.

 17. april 3, 2011 / 17:07

  Hjelpes!!! Enda bra det gikk bra med deg, selv om du falt og skadet deg og ødela iphonen.

  Trondheim er en liten by, men stor nok. Og selv om jeg mange ganger har gått småfull hjemover alene – så har jeg faktisk sluttet med det de senere årene. For grusomme ting skjer her også. Så gjelder det bare og ikke få angst for å være utendørs og nyte livet. Bare pass på å ha noen ved siden av deg når du går hjem. :)

 18. april 3, 2011 / 18:09

  Uffa meg, så ekkelt. kan tenke meg hvor redd du var. Håper ikke det som har skjedd frarøver deg trygghetsfølelsen din. Man må bare være forsiktig hvor man går og kanskje være to! Men bra du er like hel! :)

 19. april 3, 2011 / 18:19

  Jeg leste den artikkelen og søstra mi og pappa ringte meg og ba meg om å ikke gå hjem alene! Jeg ble dritredd selv. Stakkar deg, jeg hadde vært så traumatisert om det hadde skjedd med meg. Jeg er alt for naiv når det gjelder sånne ting. Går veldig ofte alene hjem og tror virkelig ikke noe sånt kommer til å skje meg. Dum.
  Veldig glad for at det gikk bra med deg, selv om det sikkert ikke kommer til å forsvinne fra minnet med det første.
  Ha en fin kveld :-)

 20. line
  april 3, 2011 / 19:34

  å herregud, så bra du kom deg unna! selv i bittelille steinkjer synes jeg det er skummelt å gå på kveldstid. da må jeg alltid ha med meg noen. bra det gikk så bra som det gikk, selv om iphonen ble knust. håper det går bra med deg nå og at du ikke får helt angst for å gå ute i gatene i trondheim alene i ettertid :)

 21. april 3, 2011 / 21:33

  HUFF!! Skikkelig ekkelt og skummelt! Blir så sint når slike ting skjer!
  Håper du aldri opplever noe sånt igjen!
  Klem fra Kristin

 22. april 3, 2011 / 22:50

  Å herlighet så ekkelt:-( Jeg fikk skikkelig vond magefølelse på at det var de samme tre mennene:-(

  Håper det går greit med deg! Stor klem

 23. Maren Melstveit
  april 3, 2011 / 23:54

  Uff herregud! Leste den artikkelen og fikk frysninger. Er student fra Stavanger som bor på Tyholdt, og pleier rusle hjem etter en bytur rett som det er. Men nå fikk jeg rett og slett klump i magen. Skal aldri gå alene igjen, ikke før jeg hører at «disse tre» er tatt.

 24. silje
  april 4, 2011 / 00:12

  nå føler jeg meg ganske naiv og smådum, som stadig vekk går hjem alene midt på natten i Oslo, men likevel, hvorfor skal man måtte være redd for å gå der man vil (og trenger,..)? Jeg tar mine forholdsregler, holder meg til trafikerte strekninger, og belyste gater, man har jo ikke særlig annet valg enn å gå hjem alene når man bor alene, og skal hjem fra jobb på kveldstid,.. Godt du slapp unna! Og creds til hun dama som sparket fra seg! Det er det vi bør gjøre, alle jenter på selvforsvars kurs asap! Hårspray er jo også et godt alternativ til den forbudte peppersprayen,..

 25. line
  april 4, 2011 / 09:33

  Trist å høre om din opplevelse… Håper det går ok med deg.
  Må alikevel spørre: Hvor viktig var det for deg å presisere to ganger i samme paragraf at mennene hadde utenlandsk opprinnelse?
  Hadde du blitt mindre redd om de var norske?
  Får litt FRP vibber her….

 26. Drea
  april 4, 2011 / 09:54

  Line: absolutt ingen frp-vibber her. Hadde de vært norske hadde jeg skrevet det. Men det var de jo ikke. Det er rett og slett bare en faktaopplysning, og ikke mer enn det. Jeg har aldri vært mer redd for utlendinger enn andre, og jeg hadde løpt akkurat like fort om de hadde vært norske.

 27. april 4, 2011 / 17:37

  Hei! Så ekkel opplevelse! Og det at de var utenlandske er absolutt på sin plass å nevne! Mange av dem har et helt annet syn på kvinner enn det vi er vokst opp med, og ikke alltid forenlig med norske holdninger. Er vokst opp i Oslo og hater at det er blitt så utrygt at man ikke kan bevege seg rundt uten å være litt redd… Godt det gikk bra med deg! Fin blogg du har:-) Klem klem

 28. Stine
  april 5, 2011 / 14:21

  Huff! Høres helt forferdelig ut. Du burde melde fra til politiet om din opplevelse, bare så de vet at den samme gjengen muligens hadde prøvd seg på flere. Selm om det ikke gjør noen forskjell fra eller til for deg nå. Og angående lines kommentar her over: jeg stemmer absolutt ikke frp, og anser overhodet ikke meg selv som rasistisk, men det er allikevel skremmede å tenke på at 100% av overfallsvoldtektene som har skjedd i Oslo de siste årene er utført av menn med utenlandsk opprinnelse. Jeg er overbevist om at kvinnesyn er en vikrig faktor her.

 29. Siw
  april 5, 2011 / 19:34

  Hørtes ut som en veldig ekkel opplevelse! Har du sagt i fra til politiet? Kan hende du husker ting om de tre som de ikke veit enda.. Er jo ikke sikkert det er de samme (mest sannsynlig er det det, men)

  Håper det går bra med deg :)

 30. april 6, 2011 / 00:32

  Grøss!!! Så utrolig godt at du kom deg unna! Kjenner jeg får angst av å lese/høre om slikt altså, så på nyhetene i kveld at det har vært 5 (?) overfallsvoldtekter i Oslo bare i løpet av noen dager!! Det er sykt og SKREMMENDE… :(

 31. april 7, 2011 / 22:54

  å herregud! så sykt… kjenner jeg blir helt kvalm! Glad du kom deg unna i alle fall.. Bor selv på Møllenberg og synes det er skremmende mye sånne historier å lese om i adressa for tiden. Håper du har delt historien din med politiet. :-)

 32. Pingback: MAGNETISM.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.