Konkurranse: sommer, sol & hud.

Photobucket

Da var det tid for konkurranse igjen, og denne gangen er temaet sommer, sol & hud. Denne konkurransen pågår i fire dager, og hver dag mens den pågår vil Dr. Sian Morris komme med nyttige sommerhudtips på bloggen min. (Første tips kommer i morgen, så følg med!) Dr. Sian Morris er Senior R&D forsker og kommunikasjonsansvarlig for Olay i Vest-Europa, og hun har vært ansatt ved Olays forskningssenter i Reading hvor hun har jobbet med Olay i 17 år. 12 av disse har vært med produktutvikling, så denne dama vet hva hun snakker om. Jeg er derfor veldig glad for å få tips av henne her på bloggen!

Denne gangen vil 10 heldige vinnere få Olay Regenerist 3 Point Daily Treatment Cream til en verdi av kr 299. Dette er en en supergod anti-aldringskrem som former synlig områder i huden som har en tendens til å endres med årene- øye område, kjeveparti, og nakke, reduserer rynker og dype linjer i huden samtidig som den bevarer elastisiteten og friskheten. Jeg har den selv, og bruker den hver dag, og jeg har omtrent aldri verken tørr hud eller kviser. Yay!

Så, hva må man gjøre for å delta? Svar på dette spørsmålet i kommentarfeltet under: Hva gjør du for å beskytte huden din mot solskader og UV-stråler? Link gjerne til dette innlegget på bloggen din også, men det er altså ingen tvang.

Hvis du føler for å lese litt nyttige tips på egenhånd kan du ta turen innom Kvinneguiden, hvor det foregikk en lignende konkurranse for et par uker siden. Der kan du få svar på veldig mange gode spørsmål om hudpleie. Jeg håper så mange som mulig deltar, for hva har du å tape på det? Og om du ikke vinner har du i alle fall fått med deg veldig mange gode tips om hvordan du kan bevare god hud og forhindre aldring, så alt er aldri forgjeves. Hugs!

Del

Kommentarer

 1. Renate Ledel
  juli 14, 2010 / 09:24

  Jeg bruker solkrem, sunblock på noen plasser. Og jeg holder meg vekk fra formiddagssola(?) da den er farligst og sterkest :-)

 2. Hanne
  juli 14, 2010 / 09:33

  Jeg er ca super dårlig til å beskytte huden min mot sola… :-o Fysj – note to self – get better! ;)

 3. Maion
  juli 14, 2010 / 09:38

  Jeg smører meg i solfaktor hver dag i sommerhalvåret uansett om solen steker eller ikke (lavere faktor når det er overskyet) også smører jeg med faktor 20-30 når solen skinner. Unngår å sole meg mellom kl 12 og 15 da solen er på det sterkeste. Solen skader huden vår så mye mer enn vi tror, derfor er det utrolig viktig å smøre seg inn, farge får man likevel ;)

 4. juli 14, 2010 / 09:39

  Blir bra å lese tips! :)

  Hva gjør du for å beskytte huden din mot solskader og UV-stråler?
  – Vell…. Det eneste jeg gjør er solkrem. Jeg vet ingenting om kremer, verken body louton, eller andre ting jeg skal smøre meg i solen, eller etter dusjen eller noe som helst. Noe som irriterer meg litt. Jeg er stadig på jakt etter nye ting, som kan være bra. Men det ender alltid opp med at jeg gir opp, fordi jeg blir forvirret. Slikt er så veldig kjedelig! :/

 5. Merethe
  juli 14, 2010 / 09:58

  Jeg smører meg med solkrem av og til, men jeg er egentlig fryktelig dårlig til å beskytte huden min mot sola!

 6. Ida Kristin
  juli 14, 2010 / 10:02

  Jeg bruker alltid solkrem når jeg er ute i sola, samtidig som solbrillene er på plass. Jeg blir lett solbrent, og bruker derfor høy faktor hvis jeg legger meg ute for å få litt farge (faktor 30-50!).

 7. juli 14, 2010 / 10:04

  Hei, så bra konkurranse du har :)

  Mitt tips er å alltid bruke dagkrem med solfaktor, året rundt :) Og så smører jeg litt ekstra når jeg skal ligge på stranden ol. En hatt er også og anbefale, så ansiktet får litt ro.

 8. Ida
  juli 14, 2010 / 10:06

  Hm. Jeg blir ganske lett solbrent, men alikavell er jeg dårlig til å smøre meg. Heldigvis på en eller rar måte, blir jeg litt brun er jeg var solbrent etter en stund.

 9. juli 14, 2010 / 10:06

  Som regel bruker jeg solkrem på kroppen, lipbalm med faktor, sollbriller for å beskytte øynene, og caps for å beskytte håret.

 10. Nathalie
  juli 14, 2010 / 10:09

  Hvis jeg har som hensikt å sole meg ser kroppen min gjerne ut som et norges kart i ulike faktorer.;) 20 på nesa, 6 på leggene, 10 i resten av ansiktet osv..:) Solkrem er kjempe viktig når man soler seg. Jeg har alltid blitt veldig brun helt frem til jeg var på jentetur som 18 åring og var sløv med solkrem. Jeg ble KJEMPE brent og først nå (6 år etter) har huden begynt å bli normal igjen, har hatt store problemer med å bli brun etter den hendelsen, noe jeg tror har en sammenheng med at huden ble helt ødelagt.

  Men en annen ting jeg gjør er å smøre meg med ansiktskrem med faktor (15) i hver dag. For man må huske at solen slipper til, selv om man ikke planlegger det :)

 11. Anne
  juli 14, 2010 / 10:17

  Jeg sørger for å bruke sminke med solfaktor, og går aldri ut i solen uten solkrem med spf 25, solbriller og hatt :-)

 12. juli 14, 2010 / 10:25

  Jeg bor i Australia og her er det hull i ozonlaget og stråling opp til ca 14 på uv skalaen… (tror ca 0-6 er vanlig i norge). 1 av 3 australienere får hudkreft! Det er ganske mange… Så jeg bruker stort sett alltid krem med solfaktor 15-30, spesielt på stranden om sommeren. Ellers blir man bare uansett en rød hummer etter 10 minutter her nede hehe… Bruker også lipbalm med solfaktor 20 og solbriller nesten hver dag! :)

 13. Bente
  juli 14, 2010 / 10:26

  Jeg bruker alltid solkrem i ansiktet, evt. dagkrem med sf.
  Solkrem ellers på kroppen hvis jeg er lettkledd :)
  Tørkle eller hatt på hodet for å beskytte håret.
  God sommer :)

 14. Helene
  juli 14, 2010 / 10:26

  Jeg bruker alltid ansiktskrem med solfaktor om sommeren, i tillegg til mineralsminke med solfaktor 15. Ellers er FUKTIGHET hovedstikkordet, jeg smører inn kroppen minimum et par ganger om dagen.

 15. juli 14, 2010 / 10:40

  Jeg pleier å smøre meg inn med solkrem (faktor 15), når jeg er ute i solen, også har jeg en dagkrem med litt solbeskyttelse i :)

  En super ting er lipsyl med solfaktor ! Da slipper du at leppene blir tørre å ekle av sola. Den bruker jeg flere ganger daglig !!

  Et must hver kveld er å smøre seg inn med body lotion. Selv bruker jeg å ta en lite dæsj body lotion, og en dæsj aftersun, blande det, å smøre det på hele kroppen. Da blir man super myk, og det kjølner viss du er solbrent !

  AloeVera kan også brukes som bodylotion, det hjelpe fantastisk godt vis du er litt solbrent !

  Solbriller, og solhatt/caps er også lurt. Selv bruker jeg solbriller, men er ikke fan av hodeplagg…

  Håper noen av tipsa min hjalp !

  – Hanne

 16. juli 14, 2010 / 10:55

  Jeg bruker dagkrem med solfaktor hele året, i tilegg til at jeg bruker ekstra solkrem om sommeren på de fineste soldagene.
  Solbriller er selvfølgelig en del av beskyttelsen i sommerhalvåret.
  Beskytter huden rundt øynene, leppene, halsen og hendene ekstra godt –

  Ha en fortsatt GOD SOMMER !!!!

 17. Ingvild
  juli 14, 2010 / 10:55

  Jeg bruker solkrem om jeg er i solen, som oftest høy faktor, siden jeg blir lett brent. I tillegg bruker jeg en mineral-foundation til vanlig som har solfaktor 15. Syns det er veldig smart fordi det er lett å glemme solkrem om en ikke skal sole seg, men bare gå ut eller lignende og har klær på resten av kroppen.

  Ellers passer jeg på å ikke ligge å sole meg midt på dagen, når solen er sterkest og å ikke sole meg for lenge om gangen.

 18. INH
  juli 14, 2010 / 11:06

  Jeg bruker en foundation med solfaktor, noe som anbefales! Hvis jeg går uten sminke bruker jeg solkrem, særlig på nesen, og andre steder som «stikker frem» og som har stor risiko for å bli brent. Prøver også å være flink til å bruke solbriller, både for å beskytte øynene mot solen og for å unngå myserynker. :-)

 19. juli 14, 2010 / 11:08

  Hva jeg gjør.. jeg bruker jo solkrem, men jeg er av den typen som kan ligge ute i stekende sol i ti timer og ikke få et hint av skille engang, så jeg vil si at mitt eget DNA beskytter meg og huden min.
  Dessuten er sommerjobben bak et kasseapparat også en god beskyttelse fra sol!

 20. marte
  juli 14, 2010 / 11:44

  hei.
  Jeg bruker ansikskrem med solfaktor 15 og så bruker jeg id. foundation med også solfaktor 15.
  all sminken til id. har solfaktor, genialt!
  så bruker jeg alltid brukbare solbriller, slik bevarer du øynene og huden rundt øynene også.

 21. juli 14, 2010 / 11:45

  Jeg bruker solfaktor 30 i fjeset og går med min tøffe hatt når solen virkelig står på :)

 22. juli 14, 2010 / 11:46

  Jeg bruker alltid høy solfaktor når jeg er ute i solen, minimum 20, og gjerne 30 når jeg fortsatt er vinterblek.
  Fokuset til «dagens ungdom» er å bli brunest mulig, og jeg leser om så utrolig mange som steker seg i solarium flere ganger i uken i tillegg til å smøre seg med babyolje før de skal ut i solen. De har dessverre ikke lært seg å tenke langsiktig, og er gjerne ikke klar over at de har størst risiko for å få hudkreft, i tillegg til at de kommer til å se gammel ut når de er 30.
  Jeg er naturlig hvit og blir aldri ordentlig brun, men pga. at jeg har beskyttet huden min såpass godt og aldri har gått inn for å steke meg, har jeg fortsatt helt ren og fin hud, og jeg har aldri hatt hudproblemer. Jeg får stadig kommentarer på at det gjør ingenting at jeg er så hvit, fordi jeg har så fin hud.

  Det viktigste er ikke å bli brunest mulig, men å leve lengst mulig som frisk og rask.

 23. Betzy
  juli 14, 2010 / 12:01

  Jeg er alt for dårlig til å beskytte huden min. Min «hovedbeskyttelse» i ansiktet er i grunn sminken min som har faktor 15. Utenom det bruker jeg en slags sololje med faktor 6 når jeg soler meg i norge. Er jeg i utlandet derimot går det i masse solkrem med den styrken som trengs, gjerne 15-20.

 24. Henriette
  juli 14, 2010 / 12:30

  Jeg bruker dagkrem med solfaktor 15 hele året, og om sommeren bruker jeg faktor 50+. Om sola er sterk har jeg ofte en tynn skjorte eller lignende over tynne klær, slik at huden ikke er naken. Det tar litt av strålingen, men gjør meg ikke varmere.

  Har veldig lys hud, så om jeg ønsker farge er spraytan genialt!

  :)

 25. juli 14, 2010 / 12:48

  Jeg har helt utrolig lys hud, så hvis jeg skal beskytte meg så tar jeg på solfaktor 15 her i norge og i syden og sånt så blor det vel noe med 30 og vær kveld smører jeg meg med body butter for at den lille brunfargen jeg får ikke flasser av :-)

 26. juli 14, 2010 / 13:02

  Jeg bruker ansikts solkrem med faktor 10 gjennom hele sommeren. Kan ikke si jeg er så veldig flink til å ta vare på ansiktet når det kommer til sol. Og om kvelden smører jeg med fuktighetskrem, A-krem. Men hvis det har vært mye sol, smører jeg med after-sun.

 27. Ronny Andersen
  juli 14, 2010 / 13:43

  Vil gjerne vinne denne til min kjære.
  Selv så har eg bodd halve mitt liv i spania, og har faktisk ikke brukt noen form for beskyttelse på en god stund.

  men vet min kjære samboer ville likt denne premien til vi skal til barcelona ilag:D

 28. juli 14, 2010 / 13:44

  Jeg er kjempedårlig til å ta vare på huden min jeg, kleiser på lit solkrem av og til. Offa.

 29. Hilde Bakken
  juli 14, 2010 / 13:46

  Jeg er glad i sommer og sol, brun hud og alt som hører med, men fikk for noen år siden som 19-åring en skummel føflekk og de fant ut at det var hudkreft. Etter dette har jeg lært at man kan ikke være for forsiktig, selv om man er ung, og prøver derfor å holde meg unna solen da den er aller sterkest (mellom 12-15).
  Smører meg alltid med solfaktor 30 hvis jeg skal sole meg, eller 20 om det er nærmere kveldstid og solen ikke er så sterk. Også viktig med solkrem under sminken hvis man skal ut på ting, men kommer til å være under solen.

  Mange tror man ikke blir brun med en såpass høy faktor, men det er jo bare tull :)

 30. juli 14, 2010 / 13:56

  Jeg har rar hud. Den blir verken rød eller brun. Eller, etter ei stund blir den begge deler, men den er ikke så veldig følsom. Uansett er jeg alt for dårlig til å ta vare på den, men jeg pleier å bli tvunget til å ta på meg solkrem av folk rundt. Bra er det! Men – jeg har gjort noe ganske dumt – man skal ikke bruke samme solkrem i ansiktet som på kroppen, så jeg skal gå til innkjøp av en lipsyl med solfaktor og en solkrem til ansiktet. Altså smører jeg meg med solkrem når jeg blir tvunget til det og solbriller når jeg husker det. FLINKA! Not.

 31. Hilde Anita
  juli 14, 2010 / 14:04

  Jeg bruker sminke med solfaktor. Når jeg er ute for å sole meg bruker jeg en krem solfaktor 6 over hele kroppen. Når jeg er ferdig med solingen dusjer jeg av solkremen og smører meg med en bodylotion med mye aloe vera:)

 32. Jsk
  juli 14, 2010 / 14:29

  Jeg bruker god solkrem med riktig solfaktor. Jeg passer også på å oppbevare solkremen kjølig for å holde på holdbarheten!

 33. Michelle
  juli 14, 2010 / 14:46

  Jeg bruker solkrem når jeg skal sole meg eller være i sola, men hele året bruker jeg dagkrem med solfaktor! er tross alt ikke bare i syden man kan skade huden!

 34. Eva Ruud
  juli 14, 2010 / 14:57

  Sunblock på nesa og caps på hodet,
  på stranda gjelder en egen kode,
  stadig å smøre etter bading,
  om man liker å ligge i sola til lading.
  og husk, selv i skyggen kan man bli brun,
  så finn deg en plass litt sval og lun,
  midt i solsteken hele tiden
  kan gi skader og tidlig aldring siden.

 35. Silje
  juli 14, 2010 / 15:04

  Jeg bruker solkrem med en faktor(15) som passer til bruk i norden, også passer jeg på så jeg holder meg unna sola mellom 12.00 til 15.00 da sola sies å være veldig sterk.

  Jeg passer på å fjerne sminke når jeg skal sole meg.

 36. juli 14, 2010 / 15:09

  Jeg bruker, som de fleste med litt vett, en del solkrem. Om morgenen er det på med solfaktor 30 på hele kroppen og solfaktor 50 på utvalgte steder i annsiktet, brystet og på skuldrene (da det er her jeg får mest sol og blir raskest brent). I tillegg så prøver jeg å ikke være direkte i sola mer enn det som er nødvendig (på skogstur er det nødvendig, på stranden er det nødvendig, men det er ikke nødvendig å sole seg dag ut og dag inn), jeg har veldig lys hud og den blir veldig fort rød og sår -på tross av at solkremen sitter på plass og blir regelmessig fornyet. Sukk, men slik er da livet! I det minste kan jeg godte meg med at den tvinger meg til å passe bedre på (:

 37. juli 14, 2010 / 15:36

  Jeg smører meg alltid inn med en solkrem på hele kroppen, en egen solkrem til ansiktet som ikke er så fet for å forebygge kviser. Om kvelden smører jeg meg inn med en aftersun lotion.

 38. juli 14, 2010 / 15:52

  jeg sitter kun i mørke huler og skyggefulle plasser, samtidig som jeg smører meg med sunblock faktor 102 for å unngå solstråler som kan snike seg ned… Det er best å være så hvit at man gir andre mennesker snøblindhet!

 39. juli 14, 2010 / 15:57

  Jeg er nøye med å smøre meg ofte med solkrem, og når solen står på sitt sterkeste tar jeg ofte pauser i skyggen. Etter en dag i solen smører jeg meg med aftersun. Jeg bruker også skrubb et par ganger i uken for å bli kvitt død hud, slik at fargen setter seg bedre på kroppen.

 40. juli 14, 2010 / 16:00

  Okei, jeg joiner, for har ingen fuktighetskrem atm :(

  Jeg bruker foundation med SPF15 til hverdag (ikke mye beskyttelse, men litt til ihvertfall). Og er det mye sol smører jeg meg alltid med solkrem. Vist jeg ikke har smurt meg, og det er sterk sol, prøver jeg å ikke være mye ute i sola :)

  Og har jeg vært lenge ute en dag i sola smører jeg alltid fuktighetskrem og/eller aloe vera/aftersun, så huden ikke tørker.

  Supert med konkurranse! Viktig å ta vare på huden i sommersola :)

 41. Amanda
  juli 14, 2010 / 16:10

  Jeg bruker alltid solkrem, holder meg unna sola fra 12-15 og bruker nesten alltid en diger solhatt.

 42. SIRI
  juli 14, 2010 / 16:29

  Når jeg er i sydligere strøk bruker jeg solkrem, solbriller (vet ikke om det har noe med dette å gjøre) og noen ganger bruker jeg en shampoo som har UV-filter i seg :D men når jeg er her hjemme i Norge bruker jeg stortsett ingenting, ikke bra.
  Kjempefin blogg!

 43. Marte
  juli 14, 2010 / 16:32

  Et hett tips er å jobbe hele sommeren innendørs, og i tillegg bo i Nordland, hvor det er regn og overskyet hele sommeren. Bleik og ingen solbrenthet eller solskader, perfect! Og hvis det blir sol; solkrem. Of Course.

 44. Elise
  juli 14, 2010 / 16:33

  jeg bruker solkrem rett og slett :)

 45. juli 14, 2010 / 16:44

  For å beskytte huden min mot solskader og Uv-stråler bruker jeg dagkrem med spf 15. Jeg bor på en plass der det ikke er så veldig varmt på sommeren eller så mye sol. Men når jeg drar til syden; Noe mange nordmenn gjør, kommer jeg til å bruke solkrem på hele kroppen, og en som er beregnet til ansiktet. Et godt tips er å ikke ligge for lenge i solen, (hatt, parasoll) som gir skygge er en god avlastning. Det er godt for både huden og håret! Bortsett fra det er det viktig å bruke gode produkter som rens/peeling/toner/dag og nattkrem for å pleie huden. Altså ha en god hudpleierutine.

 46. juli 14, 2010 / 18:00

  Jeg passer på å smøre meg inn med solkrem HVER gang jeg skal ut i mye sol. Jeg bruker også litt foundatin med solfaktor og lebepomade. Jeg vil ikke få hudskader på grunn av alt for mye sol i tryne… Jeg passer også på å være i skyggen eller å rett og slett holde meg inne hvis det er for mye sol!

 47. Andrea
  juli 14, 2010 / 18:07

  Når jeg er hjemme i Norge gjør jeg ikke annet enn å smøre meg med bodylotion, fordi jeg blir ikke solbrent uansett hvor sterk sola er. Mens i Syden, bruker jeg solkrem faktor 15 de to første dagene, så kan jeg droppe solkrem og bruke olje. Hoho :-)

 48. juli 14, 2010 / 18:08

  eg blir sjelden solbrent, men smøre meg likavel med solkrem. hvis eg e nærme sjøen smøre eg med med høgare solfaktor enn ellers!

 49. juli 14, 2010 / 18:09

  Jeg pleier ikke bruke solkrem. Men jeg er igrunnen ikke så mye ute i sola.

 50. Tonje
  juli 14, 2010 / 18:25

  Jeg unngår å være ute i sola når den er som sterkest, ca. mellom klokka 12 og 3.

 51. juli 14, 2010 / 18:34

  Naar jeg er ute i solen bruker jeg solkrem, 15 til 25 i solfaktor, og paa leppene bruker jeg lipsyl med solfaktor. Etter jeg har vaert ute i solen smoerer jeg kroppen min med aftersun lotion og bruker mye fuktighetskrem. Ellers saa tar jeg betakaroten. Solhilsen fra varme Kreta :)

 52. Anette
  juli 14, 2010 / 18:41

  Jeg bruker kun solkrem, men burde kanskje gå litt mer drastisk til verks…? hehe
  Fin konkurranse :)

 53. Monica
  juli 14, 2010 / 19:46

  Jeg bruker solkrem i sprayform, ikke for høy faktor, men passer på å smøre tykt nok. Etter soling bruker jeg alltid after-sun for å roe ned huden. Bruker i tillegg høy faktor i ansiktet og sunblock på leppene. :)

 54. Line
  juli 14, 2010 / 20:02

  Hei!
  Jeg bruker solfaktor 30 i ansiktet og solfaktur 20 på resten av kroppen. Blir fort solbrent, så solkrem MÅ jeg bruke:)

 55. Cathrine
  juli 14, 2010 / 20:42

  Dagkrem med solfaktor til daglig, når jeg skal være ut mye tilfører jeg en god solkrem med høy faktor :)

 56. ann iren Wadel
  juli 14, 2010 / 20:44

  Jeg smører meg med solaktor 30 og tålmodighet. :)

 57. Johanna
  juli 14, 2010 / 21:10

  JEg s,ører ansiktet med clinique spf 30 uva uvb solkrem og nivea spf 30 for resten av kroppen.
  Jeg klarer av en eller annen grunn også å bli solbrent i hodebunnen, så jeg bruker en form for hatt eller tørkle på spesiellt varme dager. :)

 58. Johanna
  juli 14, 2010 / 21:11

  * Jeg
  * smører

 59. Camilla
  juli 14, 2010 / 21:11

  Hei!
  Eg er ein racer på å smøre meg med solkrem. Farga solkrem med faktor 50+( som eg virkelig anbefalar) i ansiktet og faktor 20 – 30 på kroppen.

 60. juli 14, 2010 / 21:29

  Bruker solkrèm! :-) Og vist jeg har sminke på mens jeg er i solen (noe jeg ofte har) har jeg solfaktor 15 i foundationen min!

 61. Jenny Marie
  juli 14, 2010 / 21:55

  Jeg bruker som oftest solkrem når det er sol, uansett om jeg soler meg eller ikke. Av erfaring har jeg også lært at man må smøre seg med solkrem flere ganger om dagen, spesielt hvis man bader, hvis ikke ender det med yoghurt naturell innsmørt på de solbrente områdene. Jeg tenker også over hvilke solbrente jeg bruker, for mange av de som selges i butikken er fulle av allergiframkallende og hormonforstyrrende stoffer, noe jeg helst vil unngå. Det er det kanskje ikke så mange som tenker over :) ?

 62. juli 14, 2010 / 21:59

  Jeg smører meg ofte med solfaktor i solen og så bruker jeg dagkrem og foundation med solfaktor.
  Er kjemperedd for å få hudkreft og brenner meg ganske lett så jeg prøver å smøre meg ofte når jeg er ute i solen.

 63. marianne storvik
  juli 14, 2010 / 22:01

  jeg bruker høy solfaktor i ansiktet for å beskytte huden min mest mulig,og jeg smør meg godt med fuktighetskrem morgen og kveld :-)

 64. Lizzief
  juli 14, 2010 / 22:16

  Jeg bruker solkrem de dagene det faktisk er sol, men bor så langt nord at det er ganske sjeldent… Vet at man burde bruke det hver dag uansett, så må nok skjerpe meg på det! ;)

 65. Bente Hagen
  juli 14, 2010 / 22:51

  Her kommer en rødt hår og fregner, og da er man kanskje mer enn gjennomsnittlig utsatt?! Heldigvis er jeg ikke sååå glad i å sole meg, men jeg liker å være ute i solen, så da smører jeg meg inn med høy faktor, krem før olje, det siste blir for mye kliss, smil! Og bruker solhatt ofte. Er jo også litt obs på ikke å være for mange timer ute i solen når den står høyest, men nå som det faktisk begynner å ropes obs fordi barn ikke får noe! bart område eller minutt til å være ute i solen uten beskyttelse, kan det visstnok bli D-vitaminmangel! Alt i alt, smør deg, kanskje med høyere faktor enn du tror, og vær litt forsiktig, men intet hysteri…smil!

 66. INH
  juli 14, 2010 / 22:56

  For å beskytte huden, så kan du dra ned til Bergen og tilbringe sommeren der. Her regner det hele året og det er ingen fare for å bli solbrent!

 67. juli 14, 2010 / 23:11

  Jeg bruker et rensesett fra Dermologica som kalles Clean start. I dagkremen til denne serien er det solfaktor 15. I tillegg bruker jeg mineralpudder(ID) hvor solfaktoren er på det samme. På resten av kroppen bruker jeg solkrem fra Cliniderm på dagtid (faktor 25, høyere om nødvendig), og på kvelden bruker jeg Body Butter fra The Body Shop for å gi huden litt hvile, samt fuktighet. Og om jeg er så uheldig å brenne meg så har jeg en aloe vera plante stående som jeg skjærer opp, og smører på området, og når det har trukket inn i huden bruker jeg en salve fra Propolife som skal fungere på hudirritasjoner (solbrenthet, eksem, acne, sår, betennelser osv). Og det var det :)

 68. juli 14, 2010 / 23:29

  Jeg har veldig sart hud(om man kan si det sånn), og blir veldig lett solrbrent. Jeg passer på å smøre meg med relativ høy solfaktor når jeg er ute i sola. Bedre å bli sakte brun, enn veldig solbrent:) Jeg bruker også god aftersun og fuktighetskrem etter at jeg har solt meg. Da tørker ikke huden ut, og man unngår i alle fall å gjøre skaden større enn den er, dersom man først har blitt solbrent:)

 69. Lisa
  juli 14, 2010 / 23:41

  Jeg er rett og slett superdårlig på å beskytte huden min. Innimellom hender det at jeg smører meg med solkrem, men ellers er det dårlig, bruker bare vanlig hudkrem til vanlig. :-)

 70. juli 14, 2010 / 23:42

  Jeg bruker solkrem :D <3

 71. juli 15, 2010 / 00:29

  Jeg er egentlig ganske vanlig når det gjelder å beskytte huden tenker jeg. Tar stort sett den solkremen jeg finner og smører på, men da er det kun 1 gang for dag. Her vet jeg jo at jeg burde brukt høy solfaktor og smurt flere ganger for dag. Jeg vet også at man helst skal holde seg unna sola på tidlig ettermiddag, men det er da jeg liker best å være ute. For å generelt få en fin hud vet jeg at masse vann er bra, omega-3 og rensing og generell pleie burde være på timeplanen. Dette er forholdsvis sjeldent jeg gjør…
  Hvorfor vet jeg at alt dette er bra også gjør jeg det ikke? Med små steg i riktig retning skal jeg nok få krysset ut alle disse punktene og ha det i min daglige rutine etter hvert :)

 72. mona
  juli 15, 2010 / 01:51

  Jeg smører og smører.
  Men ligner en peon allikevel!

 73. juli 15, 2010 / 05:57

  Jeg bruker en ansiktskrem med spf15 året rundt, og om sommeren bruker jeg også solkrem og lipbalm med solfaktor.. :) og solbriller, så klart.

 74. Camilla
  juli 15, 2010 / 08:14

  Takk for en fin blogg!

  Jeg bruker rikelig med fuktighetsgivende kremer, gjenoppbyggende nattkrem, «Askepottampuller» og når jeg skal ut i solen: solkrem, men eksponerer sjelden ansiktet lenge for sterk sol. Skal jeg på båtttur, bruker jeg gjerne en hatt eller solsskygge.

  Også rikelig med vitaminer og mineraler er viktig for å gjenoppbygge huden innenfra. I Sverige kan man få kjøpt Mivi total kosttilskkudd i pilleform (her i landet fører de kun den flytende varianten, som ikke smaker særlig godt). Dette kosttilskuddet booster virkelig opp energien – det har høyere konsentrater enn noe tilsvarende som selges som vitamintilskudd i Norge.

  Minst like viktig er det ikke å røyke eller utsette seg for passiv røyking. En passe sunn livsstil, hvor man rører litt på seg i frisk luft, er bra. Og innimellom er det godt å peele ansiktet og å bruke en rensende eller nærende maske.

  Hilsen
  Camilla

 75. caroline k
  juli 15, 2010 / 09:40

  Min hud er lys og tander, så 30 passer bra,
  for spray-tan vil jeg rope et rungende hurra,
  det sparer meg for skader som sola lett kan gi,
  og med høy og riktig faktor får jeg solas energi,
  da kan jeg fortsatt nyte disse oppkvikkende stråler,
  og ei være bekymret for hva huden faktisk tåler.

 76. juli 15, 2010 / 11:20

  Til vanlig bruker jeg fuktighetskrem med solfaktor 15, og solkrem med sterke faktor om jeg skal være mye ute i solsteiken. :) Jeg har lys fregnehud, så jeg blir fort brent om jeg ikke bruker gode produkter ute i sola.

 77. Mia
  juli 15, 2010 / 11:40

  Trenger som regel ikke solfaktor da jeg ikke har anledning til å være mye ute pga jobb :( Men smører nesetippen og skuldrene med «faktor mye» de dagene jeg endelig har fri :) Og avslutter dagen med en dusj og påfølgende aftersun.

 78. Janne
  juli 15, 2010 / 11:54

  JEg har veldig sensitiv og tørr hud. Før trodde jeg faktisk at huden min var fet, og behandlet den deretter. Ikke rart jeg aldri ble kvitt kvisene:P Men da jeg fant ut at jeg hadde tørr hud har jeg begynt med gode kremer som også er milde. Jeg er veldig sensitiv når det kommer til sol, så i tillegg til å ha solfaktor i dagkremem bruker jeg også Photo finish fondation primer med solfaktor :) Funker kjempebra! På denne måten slipper jeg å bruke solkrem, som gjør huden min veldig blank. Ellers på kroppen må jeg bruke solfaktor 30… Ikke mye brunfarge her, men heller bleik enn rynkete! Bodylotion er også et must.

 79. lisbeth nyborg
  juli 15, 2010 / 12:13

  jeg burde være flinkere enn det jeg er.. smører meg med faktor hvis jeg skal sitte i sola,men ikke når jeg farter rundt. burde ha brukt det hver gang jeg skal ut.. får bli flinkere

 80. juli 15, 2010 / 14:49

  Jeg ville brukt solkrem og forskjellige kremer med sol faktor i :-)

 81. juli 15, 2010 / 15:18

  Hvis jeg er ute i solen så smører jeg meg ofte med solkrem med nokså høy faktor. Hvis jeg tar solarium slår jeg av ansiktssolen. Og så er det viktig med mye fuktighet, morgen og kveld :)

 82. Ann-Helen
  juli 15, 2010 / 15:50

  Ca 10 – 15 minutter før jeg skal ut i solen smører jeg meg med solkrem. Jeg går aldri ut og soler meg uten solkrem. Som regel bruker jeg faktor 30, men er jeg i utlandet bruker jeg en enda høyere solfakor.

  Skal jeg ut på byen, og jeg går med litt lite klær så smører jeg meg da også. Det er best å være på den sikre siden. Moren min har nemlig fått mange føflekker etter å ha solt seg mye, noe jeg aller helst vil unngå.

  Selvfølgelig bruker jeg også hudrem til ansikt med solfaktor til vanlig :] Og jeg holder meg unna solen når den er som varmest. Bedre å være blek og urynkete enn gyllen og rynkete – synes jeg ;)

 83. Ida Karoline
  juli 15, 2010 / 19:19

  Jeg begynner i april/mai med aa ta betakaroten for aa bygge opp melaninlagrene i huden, og bruker alltid faktor 15 i ansiktet, aaret rundt. Siden jeg er skikkelig bleik 90 % av aaret, er hoey faktor et must i starten av solsesongen. Og blir jeg solbrent er A-creme fra apoteket det beste som fins! PS, jeg er i London, saa mangler de siste bokstavene i alfabetet ;)

  God sommer!

 84. TOVE EDVARDSEN MELHU
  juli 15, 2010 / 22:49

  Solfaktor 30 i ansiktet, 15 på kroppen, tar også Betakaroten :-)

 85. juli 15, 2010 / 23:24

  Jeg bruker bare solkrem egentlig.. Også smører jeg med fuktighetskrem og aloevera om det trengs på kvelden :-)

 86. juli 15, 2010 / 23:50

  Jeg bruker solkrem! :-D så smører jeg meg inn med foktighetskrem

 87. Anett
  juli 16, 2010 / 09:15

  Er flink med solkremen og røyker ikke.
  Fuktighetskrem er jeg også glsd i.

 88. Katrine
  juli 16, 2010 / 10:28

  Eg bruker i.d. mineral pudder med solfaktor 15 heile året. I sydligere strøk eller på varme sommerdager i Norges land smører eg med solkrem (Garnier Ambre Solaire Light & silky er god og klister ikkje). Eg passer på å smøre meg ekstra ofte på utsatte områder (nese/ører etc). Er solen skikkelig sterk trenger både kropp og sjel ein pause fra den midt på dagen. Smører meg alltid med after-sun etter eg har fått farge. Det er godt! :)

 89. Antonette
  juli 16, 2010 / 13:45

  Jeg har veldig ømfintlig hud, og blir veldig lett brent. Bruker derfor til daglig solfaktor 50 i ansiktet. (Ingen liker vel og se ut som en tomat til alle døgnets tider. Dessuten er det jo aldeles ikke bra for huden og bli brent. )
  Ellers hvis jeg er ute i solen uten at huden er dekt til er jeg nøye med solkrem. Som oftest faktor 30. Mange sier jeg er gal som smører så ofte med solkrem, og at jeg aldri kommer til å bli brun. MEn jeg er heller forsiktig og blir sakte men sikkert brunere, enn å bli brent med en gang for at så huden skal flasse bort. Så altså. Solkrem flere ganger for dagen, og masse aftersun med vitamin e og a hver kveld hvis jeg har vært mye i solen.

 90. juli 17, 2010 / 20:22

  Jeg bruker solkrem med høyfaktor, spesielt på skulderne, brystet og ansiktet. Så holder jeg meg unna solen når den er på sitt «verste» :)

 91. Eva
  juli 18, 2010 / 00:12

  Jeg lar være å bruke mye foundation og lignende i sola, og dersom jeg vil dekke over urenheter eller noe på dagtid bruker jeg en dagkrem med litt farge og solfaktor (http://coverbrands.no/no/shop/the-balm/the-balm—balm-shelter-tinted-moisturizer-spf-18 <– denne er veldig god!). Ellers er jeg flink til å smøre inn ansiktet (og resten av kroppen) med solkrem med forholdsvis høy faktor når jeg beveger meg utendørs i sola og renser godt av ansiktet og bruker fuktighetskrem, eventuelt after sun, på kveldene. Har jeg fått et snev av rødfarge er jeg ekstra påpasselig med å smøre meg med en god after sun, ren aloe vera er også veldig bra! Er det veldig sterk sol kan jeg bruke en hatt, dekke til utsatte områder på kroppen med feks et sjal, eller rett og slett holde meg litt unna når den er på sitt sterkeste. Dessuten: Hawaiian Tropic sine solkremer lukter kokos, og da trenger man egentlig ikke noe mer godlukt heller. Kokos er sommer for meg <3

 92. Ingvill
  juli 18, 2010 / 13:08

  Jeg bruker solfaktor og er tolmodig med å bli brun – derfor blir jeg aldri brent. Også bruker jeg en superkul hatt! Håper du har en fin sommer :-)

 93. Silje
  juli 18, 2010 / 23:24

  Jeg bruker solkrem på hele kroppen når jeg soler meg + at dagkremen min har solfaktor 20. I tillegg bruker jeg alltid leppepomade med solfaktor når jeg er ute i sola. Solbriller er også kjekt B-)

 94. Marie
  juli 19, 2010 / 10:47

  Jeg bruker solkrem med høy faktor, aldri under faktor 15.

  Jeg holder meg oppdatert på hvilke solkremer Mattilsynet godkjenner for UVA og UVB-beskyttelse – det er langt fra alle! De fleste solkremene som selges på apotek er godkjente – kremer fra parfymeri, Vita og dagligvaren holder jeg meg langt unna. De gir dårlig beskyttelse og inneholder mye parfyme, miljøgifter og parabener. I tillegg bruker jeg gjerne en solhatt e.l. og solbriller.

  Sjekk Grønn Hverdags og Mattilsynetstest: http://www.gronnhverdag.no/Nettsider/Groenn-Hverdag/Tm/Kosmetikk/Test-av-solkrem-2010

 95. juli 19, 2010 / 14:52

  For en strålende og relevant konkurranse! Og som noen allerede har nevnt her, så er Omega-3 en fin ‘hjelper’ for å få en sunn og frisk hud, men som en kuriositet kan vi også fortelle at Omega-3 også inneholder fin beskyttelse mot UV-stråler. Det er jo kjekt på denne tiden av året! Lykke til med konkurransen og god sommer!

 96. juli 19, 2010 / 15:03

  Enkelt og greit så smører jeg meg med solkrem. Aldri faktor under 15.

 97. Lydia
  juli 19, 2010 / 20:15

  jeg bruker kun solkrem:) faktor 15.

 98. juli 20, 2010 / 16:59

  solkrem og aftersun. har ikke vært så mye sol her jeg bor i sommer, så jeg har ikke trengt å vært så forsiktig på de 4 dagene det har vært fint vær:)

  fin blogg drea :))

 99. juli 20, 2010 / 17:35

  Jeg drikker masse vann, spiser frukt og sørger for ikke å bli solbrent. :)

 100. juli 20, 2010 / 17:43

  Jeg har fryktelig lys hud, og må derfor bruke kjempehøy faktor! Bruker faktor 50 i ansiktet, og 30 på resten av kroppen. Solkremen jeg bruker er ikke testet på dyr (noe jeg er veldig nøye på) og er økologisk! Og det er noe jeg tror er enda bedre for huden enn å utsette den for alle mulige slags kjemikaljer.

  Prøver også å få så lite sol som mulig på kroppen, og bruker derfor ofte hatt. Aftersun og sånne ting bruker jeg ikke, for jeg ser ikke at jeg har noe særlig behov for det siden jeg ikke soler meg eller liknende. Har rett og slett ikke nok pigmenter i huden til at jeg ser noe resultat hvis jeg prøver å sole meg. Blir bare solbrent. Det beste tipset jeg har er vell egentlig å bruke høyere faktor i ansiktet enn på kroppen, og ikke utsette kroppen for for mye direkte sollys. Drikk mye vann,

 101. juli 20, 2010 / 17:58

  Huff. Jeg er kanskje ikke den flinkeste til å ta vare på huden min – spesielt ikke når jeg er hjemme i Norge. Jeg tror liksom ikke helt på at solen her er så sterk.

  Meeen på en god dag passer jeg på å smøre meg med solkrem flere ganger om dagen. Og faktisk bruker jeg -alltid- ansiktskrem med spf15.

 102. Johanne Marie
  juli 20, 2010 / 20:59

  Jeg passer på huden min ved å ha på foundation med solfaktor, og å ikke ha på sminke på huden i ansiktet når jeg skal sole meg kraftig. Jeg beskytter meg ellers godt også når jeg er på byferie ved å bruke hatt eller noe annet som dekker til. Jeg bruker store solbriller for å beskytte den sarte huden rundt øynene. Ellers rikelig med solfaktor når det er sol til stede. Det viktigste er å ikke bli solbrent :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.