Drea svarer.

Har du lyst til å gi oss foto- eller redigeringstips? Tja, jeg kan jo godt komme med forklaringer på hva jeg gjør og sånn i blant, men jeg føler meg absolutt ikke som rette person til å komme med verken foto eller redigeringstips. Det finnes så mange som er mye flinkere enn meg, og disse poster en haug med gode tutorials på blant annet YouTube. Om man googler litt kan man også finne mye bra.

Hvor stor aldersforskjell er det mellom deg og Kaj? Det er tolv (12) år mellom oss.

Føler du at forholdet deres er forandret etter Vilja kom? Nei, egentlig ikke. Vi er jo blitt litt «tettere», om jeg kan si det slik. Vi er bundet sammen for resten av livet nå, og det er jo godt å kunne vite hundre prosent at vi kommer til å ha kontakt så lenge vi lever. Ellers har vi det akkurat like godt som vi hadde før!

Tenker du ofte på at du går glipp av ungdomslivet, siden du har barn? Jeg føler egentlig ikke at jeg går glipp av ungdomslivet, selv om jeg har utsatt litt studentliv og slike ting. Jeg tror ikke jeg hadde vært så mye annerledes om jeg ikke hadde barn heller, for festing er vel kanskje det man regner som «ungdomslivet»? Jeg hadde nok ikke festet så mye mer om vi ikke hadde hatt Vilja. Har jeg kjæreste så er det ikke førsteprioritet å drikke seg full hver helg.

Hva er din favorittserie? Åh, jeg har så mange. Sopranos, Black Books, Nip/Tuck, Frustrerte Fruer, The Office. Det kryr jo av gode serier!

Har du noe must-haves? Nå vet jeg ikke helt hvilken sjanger du tenker på, så here it goes. Kaj og Vilja er must-have personer, vann er must-have drikke, pitapizza er must-have mat, Perfèkt Skin Perfection Gel er must-have sminke, skinnjakke er must-have klær, vannmelon er et sommer must-have og… tja. Jeg kommer ikke på mer i farta.

Hvilket redigeringsprogram bruker du? Jeg bruker Adobe Photoshop CS3 og Lightroom.

Hvordan og når begynte du med foto? Jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera (og før det hadde jeg vel ikke kamera…) for to år siden, men begynte ikke å bruke det før omtrent et år senere. Det var da jeg virkelig begynte å like å ta bilder. Før det bare latet jeg som.

Har du lært alt fotogreiene selv? Alt jeg kan er selvlært ved hjelp av google, YouTube og prøv-og-feil-metoden.

Kunne du tenkt deg å lage et slags foto kurs engang i framtiden, siden du har et så stort talent? Vel, takk for komplimentet! Men nei, jeg tror nok ikke jeg er rett person til å lage fotokurs.

Jeg lurer på om du vet når og hva du vil studere? Jeg vil studere foto neste høst. Men om det blir slik gjenstår å se. Det er jo ingen selvfølge å komme inn.

Hva mener du er det viktigste du har lært i livet? At man selv er ansvarlig for sitt eget liv. At man selv skaper sin egen glede. At livet er for kort til å bli brukt på dritt.

Om du kan lage en eller to ordentlig tutorials med brae forklaringer på hvordan du får til litt “gamle bilder.” slik som dette. Jeg kan faktisk gi en veldig lettvint tutorial på det, og jeg kan gjøre det her og nå. Først laster du ned denne actionen. Om du kjører «Cross coloring medium» får du en fin touch på bildet. Om du vil ha bildet med litt mer vintagepreg i utgangspunktet, som jeg blant annet har på disse bildene, kjører du bare denne actionen først. Voila! På 1-2-3.

Merker du noen problemer med aldersforskjellen mellom deg og Kaj? Nei, faktisk aldri.

Hva er yndlings objektivet ditt til kameraet ditt? Det spørs hva jeg skal, men jeg bruker nok Canon EF 50 mm f/1.4 mest.

Om du skulle kjøpt et vidvinkelobjektiv, hvilket skulle det vært? Jeg har ikke satt meg så grundig inn i det, og har ikke undersøkt nok til å si noe sikkert, men Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM er nok et godt alternativ.

…og et hvilket som helst objektiv? Det er faktisk vidvinkel og macro som står på ønskelista, så et eller annet bra og billig innenfor de kategoriene.

Hva er det fineste du vet ved kjærlighet? Oj, vanskelig. Hva svarer man på sånt? Vennskapet? Jeg kunne ikke elsket Kaj så mye som jeg gjør om vi ikke hadde hatt et så bra vennskap.

Hva gjør du på dager der du føler alt går skeis, altså av sånne feelgood-saker, for å muntre deg selv opp? Jeg gjør noe veldig jentetypisk. Jeg shopper. Om jeg ikke har råd til det tar jeg en god, varm dusj og kler på meg klær jeg syns jeg er fin i. Om jeg ikke finner klær jeg syns jeg er fin i så tar jeg meg heller en tur ut. Jogge, gå på blades, gå. Et eller annet. (Nå er det visstnok ei stund siden jeg trente regelmessig, men jeg har begynt igjen nå!)

Så du hadde kjøpt et macrofilter. Har tenkt på å kjøpe meg et sånt et selv – hva syns du om det? Funket det bra, er det verd å bruke penger på? Det funket greit til å koste under hundrelappen, men ikke mer enn det. Jeg vil nok bruke litt penger på et makroobjektiv etterhvert, for syns det ble litt klabb og babb med filteret. Det tok enormt lang tid å fokusere, så det var jeg fint nødt til å gjøre manuelt.

Favorittplagg? Helt ærlig? Ei god og fin dongeribukse som sitter godt. Basisplagg nummer en.

Beste feriested? Alle steder. Jeg elsker å reise. Kreta er herlig, Kroatia er virkelig nydelig, Jæren var jo også knall, skiferie i Sverige, hyttetur i Danmark. Jeg liker alt, jeg.

Er du for/ mot homofilt ekteskap? Absolutt for. Hvorfor i all verden skal ikke homofile få gifte seg om de vil?

Favorittmat? For øyeblikket: pitapizza. På ferie i Hellas: saganaki. I jula: pinnekjøtt.

Synge eller danse? Danse. Jeg synger falskt, helt ærlig.

Hva ville du endret på hvis du ble statsminister? Ehm. Jeg skulle ha skapt verdensfred, utryddet all sykdom, gjort alle mennesker gode og fjernet våpen.

Kan du fortelle litt om kameraobjektivene du har og når du bruker de? Jeg har som regel med meg  to objektiv når jeg er ut på farten. Det ene er Canon EF 50 mm f/1.4 og er et veldig, veldig godt objektiv. Det er lyssterkt og gir liten dybdeskarphet, og er med andre ord perfekt til portrettfotografering. Det andre er Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, og det er et veldig bra objektiv som kan brukes til det meste. Et godt allroundobjektiv med andre ord.

Hva tenker du om ekteskap? Jeg tenker ikke så mye om det. Folk gifter seg i hytt og pine, og de skiller seg i hytt og pine. Det er en fin tradisjon hos mange, men betyr nok ikke like mye nå som før. Jeg har aldri hatt et stort ønske om å gifte meg, og det er absolutt ikke noe jeg vurderer i en alder av tjue. Snart skjønner jeg ikke vitsen lenger. Snart har samboere akkurat de samme rettighetene som gifte, og da er det jo bare styr med det. Tihi.

Skal du stemme i år? I så fall; hvorfor stemmer du? Det skal jeg, for jeg føler det er en plikt å stemme når man først har lov. Om jeg ikke stemmer, og alle andre tenkte som meg, så hadde jo landet blitt styrt av noen som kanskje folket ikke vil bli styrt av, og det hadde jo vært  teit. Selv om det blir sånn uansett… Okei, stryk det jeg har sagt. Jeg stemmer av prinsipp. Punktum.

Hva er yndlingsfargen din? Og den fargen du liker minst? Yndlingsfargen må væreee… blå? Rød? Fargen jeg liker minst må være lilla. Jeg er ikke så glad i lilla.

Har du noengang prøvd å røyke? I så fall; hva var “førsteinntrykket”? Det har jeg, og jeg spydde. Så førsteinntrykket var ikke akkurat særlig bra, og glad er jeg for det. Er det noe man bør dømme etter førsteinntrykk så er det røyk.

Vil dere ha flere barn etter hvert? Hvis ja, vet du hvor mange du har lyst på? Så absolutt. Jeg vil ha tvillinger! Hvor mange barn jeg vil ha tilsammen aner jeg ikke. Jeg er jo bare tjue nå, så det kan godt hende det blir noen. Jeg gleder meg sånn til å oppleve alt det vi har opplevd med Vilja på nytt!

Du laget en videoblogg en gang, kommer det fler? Bare jeg kommer på noe interessant å komme med så kan det vel komme en videoblogg etterhvert. Det er bare så sjelden jeg kommer på noe å videoblogge om.

Du fikk en gave av meg i posten.. Likte du den? Ja, tuuuuusen takk! Den likte jeg kjempegodt, og det gjorde nok Vilja også! Beklager at jeg ikke sendte deg en takkemail med en gang, jeg glemte det helt. Huff, beklager!

Hva gjør du og Kaj for å holde forholdet bra? Har dere en spesiell kveld der det er bare dere f.eks… Hvordan beholder dere gnisten i hverdagen nå som der har blitt mamma og pappa? Vi har ingen fast kveld der vi gjør noe spesielt, men vi koser oss hver dag sammen. Vi gjør vel ikke så mye annet enn å være oss selv, og fortelle hverandre hvor mye vi betyr for hverandre. Vi tuller, tøyser, ler og har det generelt veldig bra.

Studerer du? Ikke nå. Hva ønsker du å jobbe med? Æsj, jeg blir alltid så flau når jeg skal svare på slike spørsmål. Det er så flaut å brette ut om drømmene sine. Anyways. Jeg har veldig, veldig, veldig lyst til å jobbe med noe innen foto, og skal gjøre alt jeg kan for å bli god nok til det. Om det ikke går? Da aner jeg ikke. Jeg har med andre ord ingen plan B.

Jens eller Siv? Og hvorfor? Jens, for Siv er jo blond. Man kan ikke stole på blondiner.

Kan en dag være bortkastet? Det har jeg aldri tenkt over, men når du sier det… Nei, jeg tror ikke en dag kan være bortkastet. Ingen tanker er bortkastet, og en dag inneholder alltid en tanke eller to (tre om man er heldig), og jeg er sikker på at man kan få noe ut av alle slags tanker. (Nå ble det mange tanker her!) Det er vel sine egne tanker man kan lære mest av.

Når du er lei deg – hører du på triste sanger, eller på glade? Jeg hører på triste, for da kan jeg være skikkelig trist ei stund, så kan jeg la det ligge urørt ei god stund etterpå. Når jeg først skal være trist kan jeg liksågodt være skikkelig trist.

De fem beste bøkene du har lest? J.R.R Tolkien – Ringenes Herre (den er kanskje typisk, men den er jo genial!), Christiane F – Å være ung er forjævlig, Jostein Gaarder – Kabalmysteriet, Jo Nesbø – Snømannen og Roald Dahl – Heksene.

Hva mener du definerer en bloggers suksess? Lesertall/kommentarer/medieoppslag osv? Suksess er jo nødvendigvis ikke noe alle er nødt til å legge merke til, så jeg vil så absolutt ikke si at det er verken medieoppslag eller lesertall. Blondinbella har kanskje hatt suksess med bloggen sin, men jeg vil ikke si meg enig i at det å blogge er spesielt suksessfullt. Det er rimelig ubetydelig. But then again, fotball er jo ganske ubetydelig i det store og hele det også, selv om det er fantastisk gøy og herlig og alt det der. Nå må jeg komme med en konklusjon snart. Jeg tror suksess kan defineres på enormt mange måter, og hver og en av den har vel sin grunn. Personlig suksess er jo også noe.

Favorittneglelakk? Nå bruker jeg sjelden neglelakk (jeg er enormt dårlig til å påføre det), men jeg liker rød neglelakk! Og rosa. Men ikke så mye mer enn det.

Har Vilja noen musikk hun liker spesielt godt ennå? Får vi en ny, liten Kaizersfan? Jessda! Hun blir nok Kaizersfan enten hun vil eller ei. Hun liker godt de rolige sangene, og hun har dessuten to Kaizersbodyer også! (Jeg laget selv på Spreadshirt.)

Er du politisk engasjert? Nja. Jeg er jo egentlig det, men jeg engasjerer vel meg ikke så mye allikevel. Jeg har meninger om det meste, men jeg syns politikk er vanskelig å forstå. Politikere er en gjeng med mennesker som er gode å snakke for seg, og som vrir og vender på det meste. De kan få alt til å høres bra ut, jo!

Hva er det første du gjør når du står opp, og det siste du gjør før du legger deg? Det første jeg gjør når jeg står opp er å skifte bleie på Vilja. Den er som regel rimelig full. Det siste jeg gjør før jeg legger meg er å si «Jeg elsker deg» til Kaj.

Kan du nevne fem ting man finner i matskapet ditt? Kjøleskapet? Vi tar kjøleskapet. Bremykt (det beste smøret!), epler, hvitost, sjokomelk og salami. Rimelig plain.

Hvilke hobbyer og interesser håper du Vilja får når hun blir større? Jeg håper hun blir litt interessert i sport. Uansett hva. Håndball, fotball, dans, stup, volleyball. Samme hva. Bare noe!

Hvilket politisk parti holder du med? Jeg heller laaaaangt mot venstre. Jeg kommer til å stemme enten Rødt eller SV i år.

ALDRI slutt å blogge? Hihi, den er grei!

Hva slags kamera vil du anbefale til en nybegynner? Vet du også om bøker om fotografering som er smarte? Da vil jeg anbefale Canon EOS 400D, 450D eller 500D. Hva de store forskjellene mellom disse tre modellene er vet jeg rett og slett ikke, men 400D er gamlere og billigere. Vil nok ikke tro at 500D er ENORNMT mye bedre, så alle er nok gode alternativer. Og heller ikke så altfor dyre. Bøker har jeg dessverre ingen peiling på, men jeg har tenkt å kjøpe meg et par bøker selv nå, så da kan jeg jo fortelle hva jeg syns om de?

Hvem er forbildet ditt og hvorfor? Forbildet mitt er Christiano Ronaldo. Eller kanskje ikke. Jeg har faktisk ikke noen spesielle som forbilde. Jeg kommer ikke på noen umiddelbart. Jeg har mange jeg ser opp til, og mange jeg beundrer, så det vil vel kanskje si at jeg har mange forbilder? Men hvem? Aner ikke. Jeg må tenke mer på det, så kanskje jeg kan komme med et eget innlegg om det når jeg finner ut noe.

Del

Kommentarer

 1. august 19, 2009 / 15:53

  Har du lyst til å gi oss foto- eller redigeringstips? :)

 2. Trine
  august 19, 2009 / 15:59

  Hei:)

  Lurer på dette:
  Hvor stor aldersforskjell er det mellom deg og Kaj?
  Føler du at forholdet deres er forandret etter Vilja kom?
  Tenker du ofte på at du går glipp av ungdomslivet, siden du har barn?
  Hva er din favoritt serie?
  Har du noe must-haves?
  Hvilket redigeringsprogram bruker du?

  Er en fast leser og liker bloggen din kjempegodt!:-D

 3. august 19, 2009 / 16:13

  Hvordan og når begynte du med foto?

  Og mer kommer jeg ikke på :P

 4. august 19, 2009 / 16:20

  Har du lært alt fotogreiene selv? For jeg blir nemlig aldri bedre ;)

 5. Maia
  august 19, 2009 / 16:22

  Kunne du tenkt deg å lage et slags foto kurs engang i framtiden ?
  Siden du har et så stort talent : )
  Klem Maia.

 6. Oda
  august 19, 2009 / 16:23

  Jeg lurer på om du vet når og hva du vil studere? :)

 7. august 19, 2009 / 16:38

  Hva mener du er det viktigste du har lært i livet ?

 8. august 19, 2009 / 16:50

  Merker du noen problemer med aldersforskjellen mellom deg og kaj ?
  Vet du om et billig,lett redigeringsprogram til mac?

 9. august 19, 2009 / 16:54

  Hva er yndlings objektivet ditt til kameraet ditt? : )

 10. august 19, 2009 / 17:42

  om du skulle kjøpt et vidvinkelobjektiv, hvilket skulle det vært?
  …og et hvilket som helst objektiv?
  hva er det fineste du vet ved kjærlighet?
  hva gjør du på dager der du føler alt går skeis, altså av sånne feelgood-saker, for å muntre deg selv opp?

 11. august 19, 2009 / 18:10

  Så du hadde kjøpt et macrofilter. Har tenkt på å kjøpe meg et sånt et selv – hva syns du om det? Funket det bra, er det verd å bruke penger på?

 12. anita
  august 19, 2009 / 18:12

  – Favorittplagg?
  – Beste feriested?
  – Er du for/ mot homofilt ekteskap?
  – Favorittmat?
  – Synge eller danse?
  – Hva ville du endret på hvis du ble statsminister?

 13. susanne
  august 19, 2009 / 18:42

  jeg vil vite noe om deg og kaj :)

 14. august 19, 2009 / 18:54

  Kan du fortelle litt om kameraobjektivene du har og når du bruker de?

 15. august 19, 2009 / 19:40

  – Hva tenker du om ekteskap?
  – Skal du stemme i år? I så fall; hvorfor stemmer du?
  – Hva er yndlingsfargen din? Og den fargen du liker minst?
  – Har du noengang prøvd å røyke? I så fall; hva var «førsteinntrykket»?

 16. august 19, 2009 / 20:39

  1.Vil dere ha flere barn etter hvert? Hvis ja, vet du hvor mange du har lyst på?

  2.Du laget en videoblogg en gang, kommer det fler?

 17. august 19, 2009 / 21:12

  Hva gjør du og Kaj for å holde forholdet bra? Har dere en spesiell kveld der det er bare dere f.eks… Hvordan beholder dere gnisten i hverdagen nå som der har blitt mamma og pappa? :)

 18. august 19, 2009 / 21:14

  Studerer du?
  Hva da?
  Hva ønsker du å jobbe med?

 19. august 19, 2009 / 21:31

  Jens eller Siv? Og hvorfor?

 20. august 19, 2009 / 21:32

  Hoioi, dette er første gang jeg kommer med spørsmål. Like, ever. Så:

  – Kan en dag være bortkastet?
  – Når du er lei deg – hører du på triste sanger, eller på glade?
  – De fem beste bøkene du har lest?
  – Hva mener du definerer en bloggers suksess? Lesertall/kommentarer/medieoppslag osv?
  – Favorittneglelakk?
  – Har Vilja noen musikk hun liker spesielt godt ennå? Får vi en ny, liten Kaizersfan?

  Sånn. Gi seg, nå.

 21. august 19, 2009 / 21:44

  Er du politisk engasjert?
  Hva er det første du gjør når du står opp, og det siste du gjør før du legger deg?
  Kan du nevne fem ting man finner i matskapet ditt?
  Hvilke hobbyer og interesser håper du Vilja får når hun blir større?

  Jeg er ikke særlig oppfinnsom når det kommer til spørsmålsrunder ;) Skulle spørre om du skal søke på Fotofagskolen til neste år, men det hadde du allerede svart på så jeg :P Snakkes på workshop, det blir nok kult!

 22. august 19, 2009 / 22:01

  Hvilket politisk parti holder du med?

 23. august 19, 2009 / 22:12

  Hei Drea!
  Supert med spørrerunde, jeg har spørsmål!

  Jeg har lenge tenkt på å kjøpe et speilreflekskamera, men jeg er helt nybegynner og jeg er heller ikke rik. Hva slags kamera vil du anbefale til en nybegynner? Vet du også om bøker om fotografering som er smarte?

  Takk :)

 24. Merethe
  august 19, 2009 / 22:16

  Egentlig har jeg ikke noe spørsmål til deg, føler nesten at jeg kjenner deg…på en måte? Har lest bloggen siden en gang før du fikk Vilja, og har vært a v h e n g i g siden :) Du er vel rett og slett grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lese blogger. Man kan vel si at jeg er litt fasinert av hverdagslivet ditt, en dag jeg kjedet meg skikkelig så jeg gjennom arkivet ditt, og det var utrolig spennende å se hvordan en person utvikler seg, gjennom en blogg! Nå må du ikke tro at jeg er en psyko-dude, jeg er rett og slett en helt vanlig 19 år gammel jente som bor på Østlandet, som rett og slett syns at du virker super grei på alle mulige måter. Jeg liker deg, og jeg liker bloggen din. ALDRI slutt å blogge? Det var spørsmålet mitt til deg.
  Også må jeg jo bare si at datteren din er supersøt, det liker vel en mor å høre :)

 25. august 19, 2009 / 22:53

  Her er spørsmålet mitt:
  Hvem er forbildet ditt og hvorfor?

 26. august 20, 2009 / 00:22

  Gøy å lese! :)

  Vil bare si at 400D er tatt av markedet etter 450 og 500D kom ut. Men man kan vel kanskje få kjøpt det brukt.

 27. Trine
  august 20, 2009 / 10:48

  Prøv disse bøkene: Digital fotografering bind 1 og 2 av Scott Kelby og Digital fotografi i praksis av Magnar Fjørtoft. Jeg syns de er veldig gode:) Selv om man kan gjøre mye jobbing med å redigere bildene, hjelper det jo selvsagt å ha et godt utgangspunkt. Jeg ser folk etterlyser fototips, jeg syns det hjelper mye om du kan opplyse om brennvidde, iso, blending og lukkertid på hvert enkelt bilde. Stå på!

 28. lisa
  august 20, 2009 / 12:26

  Om du kan lage en eller to ordentlig tutorials med brae forklaringer på hvordan du får til litt “gamle bilder.” slik som dette. Jeg kan faktisk gi en veldig lettvint tutorial på det, og jeg kan gjøre det her og nå. Først laster du ned denne actionen. Om du kjører “Cross coloring medium” får du en fin touch på bildet. Om du vil ha bildet med litt mer vintagepreg i utgangspunktet, som jeg blant annet har på disse bildene, kjører du bare denne actionen først. Voila! På 1-2-3.

  Hvor kan man kjøre «Cross coloring medium» under hvilken meny liksom? :)

 29. august 21, 2009 / 09:45

  Hvordan bruker du den første »actionen» ? Finner den ikke igjen etter at jeg lastet den opp, hvor skal jeg kete?

 30. Mandy
  august 27, 2009 / 00:04

  Hei. Fin blogg :) Må bare gjøre noe linkende klart, samboere er IKKE likestilt med ektefeller. Not even close. Samboeres arverett er f.eks ekstremt begrenset, noe som gjør samboerskap i en sen alder til en risikosport :P

 31. Drea
  august 27, 2009 / 08:39

  Mandy: Jeg skreiv SNART! ;) Det blir, det blir! Rettighetene for samboere har bare blitt fler og fler de siste årene, og jeg tror ikke det stopper her. Snart kommer folk som bestemmer til å skjønne at samboere bør ha like rettigheter som gifte mennesker. :) Forhåpentligvis.

 32. Drea
  august 27, 2009 / 08:40

  Lisa og Maria: dette er en ACTION, og havner altså da under actions. :)

 33. august 27, 2009 / 11:13

  Hehe! «Er det noe man bør dømme etter førsteinntrykk så er det røyk.»
  Utrolig bra sagt! Hadde folk bare ikkeorket å røyke hvis de hadde fått et dårlig førstemøte med røyk, så hadde det vært så utrolig mange færre røykere i verden.

 34. mars 29, 2010 / 23:20

  Bare spør her, vet ikke hvor jeg skal spør.
  Men jeg bare lurte på hvordan du får meny inni headeren? altså linker til å trykke på inni headeren :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.