En takk til toppbloggerne.

Haha, jeg må bare le. Av meg selv. Jeg trodde ikke jeg var en av de som var litt bitter for at jeg bare har falt lenger og lenger ned på alle blogglister man kan finne, men det har jeg altså vært. Helt til nå. (Tror jeg, man kan jo aldri vite helt sikkert. Jeg trodde jo ikke jeg var bitter og sjalu i utgangspunktet heller, så… ja, du skjønner tegninga.) Jeg bestemte meg plutselig for å ta en titt innom bloggene på topplista, og førstemann (kvinne) ut ble Voe, ei jente jeg ikke ante hvordan jeg skulle uttale navnet på. Jeg visste forøvrig ikke at det var ei jente engang.

Anyways, back to the case.

Jenta viste seg å være en ekstremt søt trettenåring med humor, fine klær og gode videoblogger. Jeg ble med andre ord svært positivt overrasket. Jeg kan forstå at denne jenta ligger på topplisten. Hadde jeg vært tretten-fjorten år hadde jeg nok kunne drept (en flue, frosk eller gris) for å se slik ut. Jeg var jo ei fotballspillende guttejente som så godt som bodde i treningsdressen da jeg var tretten, og som trodde ord som «tuppere» og «foundation» var noe man brukte når man skulle bygge hus. For å oppsummere litt: Voe overrasket meg positivt, og jeg skjønner hvorfor hun er på topplisten. Jeg syns til og med hun fortjener det, og for å ikke skape misforståelser; det er ikke basert på det gode utseendet hennes.

Så tok jeg turen innom Ulrikke Lund, og lærte noe nytt om meg selv der også. Jeg var/er (jeg vet ikke helt hva jeg skal si lenger) ikke så fordomsfri som jeg trodde jeg var. Ulrikke har farget håret mørkere, og fremtrer nå som en mye mer voksen og ekte jente enn tidligere. Hun ser mer naturlig ut, og virker dermed mer sympatisk. Og jeg som trodde jeg var nesten fordomsfri… Jeg oppdaget nå at jeg tidligere har dømt Ulrikke som litt overfladisk og dum på grunn av hårfargen hennes. Jeg burde jo visst bedre, jeg som selv var platinablond i flere år, og som ble rasende hver gang noen automatisk antok at jeg var stokkdum uten å gi meg en sjanse til å motbevise det. For fakta kan man ikke motbevise, fikk jeg høre.

Nå må jeg oppsummere litt her, både for min egen og deres del. Jeg har i løpet av kvelden blitt imponert over mennesker jeg aldri trodde kunne imponere meg (på grunn av idiotiske fordommer, sjalusi og bitterhet. I admit it!), og jeg har forstått at jeg ikke er så snill og god som jeg selv skal ha det til. Dermed har jeg nå gitt meg selv et kraftig spark bak for å bli et bedre menneske, og jeg begynner med å utvide trangsyntheten jeg ikke la merke til at jeg hadde. (Dette innlegget må vel sies å være en god start?) Ikke verst på en søndagskveld, vel? Takk, toppbloggere! Takk, takk, takk. A much needed wake-up call.

Del

Kommentarer

 1. august 9, 2009 / 23:00

  Jeg leser ikke bloggene du nevner, jeg liker bedre fotoblogger (som dine) og syntes de er mer spennende enn sminke og klær blogger. Men de har jo mange lesere, så noe må de jo gjøre riktig! :)

 2. august 9, 2009 / 23:06

  Bra skrevet, noen ganger må man bite i det sure eplet. Og jeg skjønner godt hva du mener :)

  Sjalusi er herlig :p

 3. august 9, 2009 / 23:09

  Nok en gang bra skrevet Andrea.
  Ja det er sant, noen ganger trenger man en wake-up call ;) Jeg syns også Ulrikke har forandret seg til det bedre :)
  Men på alle blogg-listene finner man unntak desverre. :) Men hey, listene er jo fordi som blir mest lest. Du er i allefall på min topp ti liste, men det har jeg jo sagt før også. Ha en herlig uke vidre Drea :)

 4. august 9, 2009 / 23:13

  Jeg leste noen av de bloggene før, men jeg er ikke særlig imponert egentlig. Jeg tok også en tur innom de på topp ti i dag siden jeg ikke hadde noe bedre å gjøre, men å se Ida Wulff med ræva stuck til en stol på fest hjalp ikke mye på inntrykket. Men det er min mening :)

 5. august 9, 2009 / 23:23

  Voe sin blogg er jo kjempesøt da! :) Og Ulrikke har forandret seg til det bedre, ja! :)

 6. august 9, 2009 / 23:38

  Har ikke hørt om Voe, men skal absolutt sjekke henne ut!

 7. august 9, 2009 / 23:49

  Tror jeg bør revurdere ting også. Det er kanskje litt for lett å ha fordommer mot jenter som etter det en tror blogger om bare sminke og klær.

 8. august 9, 2009 / 23:50

  Fordommer er noe vi mennesker kan slite litt med. Godt å innrømme det fra tid til annen :)

  Bra blogg forresten

 9. august 9, 2009 / 23:57

  Har blitt imponert av Voe selv. Overraskende. Trodde alle var en helg gjeng med fjortisser, men hun virker moden og reflektert i forhold til alderen. Hadde jeg blogget som 13-åring hadde jeg… nei herregud. Hadde ikke hatt samvittigheten til å henge meg ut negativt på den måten :0

 10. august 10, 2009 / 00:02

  SV: Tusen takk ! :’D
  Dritbra innlegg og NYDELIGE bilder på bloggen din! :O

 11. august 10, 2009 / 00:09

  sv: nawh tusen takk. og du vil altid vere min toppblogger :)

 12. august 10, 2009 / 00:24

  Tror aldri jeg har vært innom bloggen til verken Voe eller Ulrikke Lund.. Er sjeldent innom denne topplista faktisk:P

 13. august 10, 2009 / 00:24

  Fint innlegg. Jeg stakk også turen innom Voe når jeg så henne på topplisten. Jeg ble virkelig overrasket over denne jenta, jeg likte bloggen kjempe godt. Ulrikke sin blogg har jeg endelig ikke klart å likt, selv om hun har farget håret sitt.
  Jeg synes du Drea har en virkelig fin blogg, Elsker bildene dine. Og du har verdens nydeligste datter. Stå på!

 14. august 10, 2009 / 00:40

  Fint at du ser ting på den måten! De bloggene falt ikke i smak hos meg – men de er garantert verdt det :) De er bedre enn meg!

 15. august 10, 2009 / 00:42

  Voe og Ulrikke er ikke så verst, men det hjelper jo ikke når resten av topplisten på blogg.no er fylt av fjortiser av det verste slaget.

 16. august 10, 2009 / 01:16

  Your always my number one, men du har helt rett.

  Du har sikkert sett tegningen av Voe. Jeg tok meg i å le av å lese i bloggen hennes og av å se filmene hun lager. Utrolig flink til å være 13.

  Men jeg sier det igjen. Drea er min nr 1.

 17. august 10, 2009 / 01:56

  Har faktisk aldri hørt om Voe, men skal sjekke ut bloggen hennes nå. Dette var et godt skrevet innlegg, Drea. Men en ting må jeg få lov til å skyte inn: det er ikke bare Voe og Ulrikke Lund på den lista. Det er også en haug av syttenåringer, som oppfører seg som om de er tretten, og som ikke har lært seg å skrive. De provoserer meg, og det er ikke bare førsteinntrykket sin feil.

  Men for all del, jeg skjønner hva du mener. Og igjen, godt skrevet! Og veldig, veldig sant.

 18. Jeg har aldri tittet på Voe sin, kanskje jeg burde? Jeg så også på Ulrikke sin blogg i dag og jeg må si at hun har nok fått en ny leser ! Ellers så liker jeg blogger som har mye bilder (ikke av bare seg selv), men slike som dine, med litt variasjon. Og Sofsen sin da selvfølgelig, den ruler ! Og din da selvfølgelig!

 19. august 10, 2009 / 10:41

  Flott innlegg, jeg er selv fast leser av Ulrikke sin blogg, selv om jeg kanskje ikke liker å innrømme det (?). Det er en hel haug med grusomheter på topplisten, men det er bra at det kan glimte til innimelom :)

 20. august 10, 2009 / 10:54

  Jeg ble imponert av Voes blogg da jeg var innom jeg og. Annais er en annen ungjente på topplisten, hennes blogg er også bra! :)

 21. august 10, 2009 / 10:55

  Hehe, jeg digger Voe ;)

 22. august 10, 2009 / 11:22

  Jeg elsker bloggen DIN, jeg! Har aldri vært innom VOE, faktisk, og leser ikke Ulrikkes blogg heller… Menmen, får ta meg en titt! :o)

 23. august 10, 2009 / 13:00

  Jeg må nok si at jeg er veldig enig i det du sier! Jeg har alltid sett på Ulrikke som overfladisk og dum, men nå har jeg ingenting imot henne! Og voe er ei søt jente hun :)

 24. august 10, 2009 / 16:38

  Bra skrevet :o) Jeg leser svært få av toppbloggene (bare din faktisk) men jeg er innom Ulrikkes blogg av og til. Hun virker som ei jordnær jente med engasjement for viktige temaer. Men jeg må også innrømme at jeg også lett dømmer folk på utseende. Desverre. Kommer jeg over en blogg med litt mye rosa, og dagens outfit som øverste innlegg er jeg kjapp til å trykke på Tilbake-knappen :P

 25. Linn
  august 10, 2009 / 17:30

  du er nok en egen toppblogger du drea. du er rå!

 26. august 10, 2009 / 18:11

  Bra skrevet! (: Voe så ut til å være en god blogger, men det er få av toppbloggerne jeg er fast leser av. Jeg har nok litt fordommer når det gjelder topplistebloggerne, jeg ser liksom bare outfitbilder og A4-mennesker med blondt hår og helt vanlig stil. Men hvis jeg tar en nærmere titt så oppdager jeg som regel at de kanskje ikke hadde så kjedelig stil likevel, og at de kanskje ikke var så dumme som de virket.

 27. august 10, 2009 / 18:12

  Veldig fint innlegg, Drea! Du er den eneste toppbloggen jeg leser, jeg har nemlig også hatt inntrykk av at topplisten bare består av en haug fjortiser, men det finnes jo faktisk gode blogger innimellom hvis man bare gidder å se etter. Har aldri vært innom Voe sin blogg før nå, men hun imponerte meg, det må jeg bare si.

 28. august 10, 2009 / 18:48

  Jeg leser ikke bloggene dems, men hender jeg titter innom fordi jeg lurer på hvordan i huleste de havner så høyt opp på denne lista. hehe..

  Derimot bloggen din er jeg ofte innom å kikker. Syns du har supermasse flotte bilde, som inspirerer. Og du tar så utrolig flotte bilder av den nydelige datteren din :)

  Ha en fortsatt fin dag.

 29. august 10, 2009 / 19:28

  Hei igjen!

  SV: Hihi, ja, jeg vet det… Har samme problemet selv – det er jo SÅ mye jeg har lyst på!! Vel – man må jo prioritere… Men det er jammen ikke lett å finne ut HVA man skal velge!

  Tsshh – det er du som er herlig!

 30. august 10, 2009 / 20:39

  Jeg leser fortsatt bare din blogg….! :o)

 31. august 11, 2009 / 21:57

  Herlig ærlig innlegg! (men jeg må si at det er din blogg jeg leser, ikke Ulrikke eller Voe sin)

 32. august 11, 2009 / 22:40

  Hehe ;) Ja, det er rart dette med fordommer. Jeg må allikevel påstå at det finnes utallige blogger ala den typen du antok de ovennevnte bloggere var som rangerer høyt på topplistene. Ulrikke og Voe er kjempeherlige, flinke, smarte bloggere – men jeezes så mye annet rart man finner ;) Og da prøver jeg VIRKELIG å ikke være fordomsfull.

  Din blogg er herlig Drea, må innrømme jeg lettere klikket meg inn da du blogget på blogg.no, men herlighet – du er jo fortsatt bare et lite klikk unna! Og nå skal jeg klikke oftere for jeg liker veldig godt bloggen din, det du står for, blogger om og ikke minst alle de herlige bildene av bl.a Vilja, outfits osv.osv.

  Heia Drea!!

 33. august 15, 2009 / 07:25

  Jeg er helt, helt enig! Lurte på hvem i all verden Voe var, men etter å ha sett videoblogger og tekster er jeg rett og slett imponert. Jeg hadde ikke klaget om jeg byttet liv med henne – og hun er bare tretten. Sykt, sykt, sykt, men flott for henne :)

  Jeg er heldigvis ferdig med alt som heter topplister og statistikk, hvertfall for en periode. Har fått litt nytt fokus på blogging, og nå ser jeg på andre sider av det. Du trenger ikke å være på toppen for å lykkes, mange mindre bloggere får jo haugevis av muligheter og jobber gjennom god blogging, jeg trenger ikke å være Ida Wulff (eller Voe) for å føle at jeg har lykkes med bloggen. Har allerede fått kjempemasse fint ut av den, som nye venner og masse komplimenter :)

 34. august 19, 2009 / 02:25

  Takk for det du skriver om meg! Vikerlig koselig å høre :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.