Alle valgene

I det siste har jeg tenkt mye på alle valgene vi tar i livet, og hvor viktige hvert og ett av dem føles. Det gir meg jo selvfølgelig masse angst og stress, for når man først begynner å tenke på at man kun lever en gang, og at alle valgene man tar har konsekvenser i det ene livet man har å leve, så får man jo litt … prestasjonsangst? Fremtidsangst? Livsangst? Dødsangst? Alt på en gang, kanskje. Jeg er så redd for å leve, og det har jeg egentlig vært i perioder så lenge jeg kan huske. Jeg er redd for å ta feil valg, for å ende opp på feil sted. Jeg er så redd for å angre. Angre på det jeg gjør, angre på det jeg ikke gjør, og samtidig er jeg redd for at det jeg velger blir feil uansett hva jeg velger.

Kanskje tenker jeg så mye på dette fordi jeg ikke gjør så mye. Ikke har noen mål, ikke har noen ambisjoner eller drømmer. Eller, vel, ikke noen jeg gjør noe med, i alle fall. Jeg har et par drømmer der et sted, men de føles så uoppnåelige, så … ja, jeg sier det samme som i et tidligere innlegg; «instead I sleep». Jeg tror jeg må komme i gang med noe. Et prosjekt, sette meg noen spesifikke mål, jobbe litt. Med et eller annet, uansett hvor vanskelig det er og hvor uoppnåelig det virker.

Jeg er i gang med en liten makeover på bloggefronten, og det er vel en start, I guess. Det er ikke allverden, men så har jeg ikke energi til allverden for tiden heller, så det passer fint. Total makeover på bloggen, så jeg kanskje får litt lyst til å blogge litt igjen. Det er da noe å drive med, i det minste – om enn lite og ubetydelig.

Del

3 Kommentarer

 1. Karin Normann
  desember 20, 2018 / 10:35

  Tak for dine ord, Drea!!!! Jeg har netopp haft genkendt nøjagtig den samme stemning som du, og denne ikkeviden om hvad man skal, hvor fremtiden er like så tåkete som det grå været utenfor, og det å gå i hi med behov for varme, mens isolasjonen føles som noe selvforskyldt man bør være mere bevidst om, men alligevel ikkeakkurat nå orker gjøre noe med. Det er flade batterier, og jeg tror det er det grå været, ledighet, som gjør, att dagen får så små mål, att man vender seg i sengen og får lyst å bevare sengevarmen eller vender tilbake til Ipad’en, fordi tiden er lang, mens den selvforglemmende tilstand eller dybe rolige dvale føles som eleksir i en ellers urolig og energisk og omkringfarende hjerne. Vi har brug for begge disse tilstander av hvile og pågangsmot. Men for dem som jobber og er stressede, er der ikke hvile og få i lange økt, så…. måske… for meg er det også en følelse av å burde gjøre noe mere, men, jeg vet att der kommer krefter igjen, og att de kan komme med kraft, men hvornår det sker, vet jeg ikke, vet bare att den indre tilstand er i behov for tryghet og varme og nytelse her og nå, og oppturen kommer sikkert en annen dag. Noen er likevektige og andre har lengere intervaller eller batterier, der går på solskinstimer…. husk att få magnesium, calcium, D- vitamin og vitaminpille, snup en ginseng, for solen uteblir visst… Så…ja…her i DK kan jeg også føle meg sådan “litt blandet” inneni, og især akkurat her og nå. Takk for deg, som kan sette ord på tilstanden. Å gå i hi er jo også en ønskverdig og deilig rolig tilstand, og ikke en usund. Den er nødvendig. For krefterne kommer jo igjen. Og kommer jo, så snart vi skal noe. Ingen dårlig samvittighet. Nyt freden. Så vælter tankerne da ikke rundt, som de også kan finne på, og hvor det er svært å få nokk søvn. Vi må bare godta att energierne opp og ned ikke er selvbestemte og styrede, men tilstande der kommer uten kontrol..og i forhold til -om vi er På eller Av i forhold til det, der sker omkring os ellers. Du får et stort juleklem herfra Drea!!! Jeg har en skøn blød 3/4 kosenseng med dyner og puder i stua, som jeg pt nermest bor i, og foretar mig allt i, fordi jeg er ledig, og det er faktisk en ret aktiv tilværelse alligevel, når Ipad står på det runde bord, eller jeg ligger på magen og søker allt muligt – og ordner ansøkninger, offentlige kontakter med kommune, fagforening, og samfundet . Det er OK. Klem og Hilsen fra Karin.

  • Drea
   Forfatter
   desember 20, 2018 / 15:55

   Jeg kjenner igjen alt du skriver om her! Så da er vi i alle fall ikke alene om å føle det litt sånn i blant! <3 Så får vi bare gå litt i hi når det trengs, så dukker vi nok sterkere opp igjen! Ønsker deg og dine en veldig fin jul, og et godt nyttår!

 2. Knut
  desember 21, 2018 / 01:18

  Namaste. ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.