Psykologidagene -18

Det er for tiden Psykologidagene i Trondheim – og det må jeg jo selvfølgelig få med meg litt av. Jeg dro med meg søstersen på bokbad med Ingeborg Senneset og Peder Kjøs her om dagen. Det var i grunn meningen at vi skulle få med oss foredraget før også, men vi rota oss bort på NTNU Dragvoll (når foredragene var på Moholt), og fant da ikke frem til rett bygning på Moholt med det samme heller. Haha, sånn er det når man aldri har vært på noen av NTNUs bygg før … Oh well. Vi rakk i alle fall bokbadet, og det var veldig givende! Ingeborg Senneset har skrevet boken Anorektisk, og Peder Kjøs er psykolog og kanskje mest kjent for reality-serien Jeg mot meg. Sammen pratet de om boken, og også om spiseforstyrrelser, symptomer, psykisk helse og … tja, litt av hvert. Det var veldig godt gjennomført, men både alvor, humor og en veldig fin og åpen tone. Det der er to intelligente mennesker, det er helt sikkert. Jeg blir dessuten alltid ganske forundret når andre mennesker beskriver akkurat det samme som jeg har tenkt og følt – når det er sånne ting man har følt seg så alene om. Det er merkelig hvordan ulike psykiske sykdommer og lidelser har mye til felles, selv om det kommer ut i helt andre symptomer.

Vel, det var i alle fall veldig interessant, og jeg anbefaler alle å både lese Ingeborgs bok og se Jeg mot meg på nrk! Det er viktig å prate om psykiatri! Og ikke bare er det viktig, det er sjukt interessant også. Åh, som jeg kunne tenkt meg å studere psykologi, ass. Jeg leser seriøst alt jeg kommer over på nett. Masteroppgaver, artikler og forskning. Kjempeinteressant! Jeg får holde meg til det, tror jeg. Selvstudie! Haha. Men nå skal jeg legge fra meg mac og bøker, og heller se litt poker på tv. Jeg er sjuk, så jeg nyser konstant og føler meg som en murstein i hodet, så jeg orker ikke konsentrere meg så hardt om noe resten av kvelden. Jeg driver jo og leser om å skrive for tiden. (Se dette blogginnlegget). Jeg ønsker å skrive en roman, og ikke bare være fornøyd med å ha skrevet Psykehus (som er sakprosa, og ikke en roman), og da må det trenes og øves! Jeg er i gang med to gode bøker om å skrive, og til nå har det vært veldig hjelpsomt. Psykehus er fremdeles under arbeid altså, og jeg lover at den skal bli gitt ut til slutt! Det tar bare litt tid. Jeg håper selvfølgelig dere vil lese den når den kommer! Det blir, det blir! Og herregud, dette innlegget ble veldig rotete og knotete formulert. Jeg skylder på influensaen! Haha. Hugs.

Del

2 Kommentarer

  1. Elisabeth
    mars 8, 2018 / 23:11

    God bedring!:)

  2. Oda
    mars 8, 2018 / 23:24

    God bedring :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.