Det som ikke vil gi slipp

Det er rart hvor mye traumer påvirker en, selv om man for øyeblikket har det bra og egentlig er veldig glad. Det er rart hvor automatisert en god del destruktive mestringsstrategier har blitt over tid. Det er kanskje ikke så rart, når det er det man tidligere – både bevisst og ubevisst i alle mulige former – har tydd til. Kroppen min fungerer ikke helt som den skal (fysisk) lenger. Lista for når kroppen min mener det er fare på ferde har sunket, og det skal ikke lenger en veldig stor «trussel» til før kroppen kan gå inn i shutdown-mode. Dissosiasjon. En slags form for tilstand hvor man bare forsvinner langt vekk fra både situasjonen man er i og seg selv, som en slags forsvarsmekanisme. Deretter panikkangst. Deretter tanker om at ingenting er verdt det, at livet ikke er verdt å leve, at man bare vil forsvinne. Veien fra tanker til handling er mye kortere enn det var før. Spesielt om alkoholrus er med i bildet. Så selv om jeg er glad og har det ganske så bra for tiden, så henger en god del sånt igjen fremdeles. Traumer og negative opplevelser styrer fremdeles en god del. Jeg vet jeg må lære nye mestringsstrategier, jeg vet jeg må endre mønsteret jeg tidligere har fulgt, men det er vel sikkert ikke gjort på en-to-tre. I mens skal jeg holde meg unna den verste festinga ass. It´s just not worth it.

Del

2 Kommentarer

 1. august 7, 2017 / 15:31

  Herregud, vi går gjennom mye lignende. Dette er noe jeg kunne ha sagt selv, AKKURAT slik har jeg det også for tiden. Fryktelig slitsomt, både for meg og mine aller nærmeste. Går spesielt ut over kjæresten, som ikke vet hva godt han kan gjøre, når jeg bare «shuts down» og forsvinner… Håper du finner gode måter å håndtere det på etterhvert, det er ikke noe godt å ha det slik :(

  Stor klem

  • Drea
   Forfatter
   august 7, 2017 / 17:04

   Ja, ikke sant! Det går utover de rundt, også blir man så frustrert og… Flau, nesten, i ettertid. For man ønsker jo å ha kontroll over seg selv, og ikke være maniac liksom… Haha! Huff. Men ja, jeg håper jeg finner bedre mestringsstrategier enn jeg har hatt til nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.