Tørre å drømme

Av og til, som i et lite sekund i går, tør jeg å drømme. Jeg kjenner en liten, men betydelig, følelse av håp til at det jeg driver med faktisk kan bli noe bra. Det gjelder selvfølgelig bokmanuset mitt denne gangen også, som jeg har jobbet mye med i hele påskeuka. Jeg har omstrukturert, lagt til, fjernet, forandret, og til og med fått helt fremmede skrive/lese-interesserte (via en skrivegruppe på Facebook) til å testlese og komme med tilbakemeldinger! Utrolig skummelt, men samtidig utrolig veldig givende. Jeg har fått gode, lange tilbakemeldinger med både ros og råd. Konstruktiv kritikk som jeg virkelig er så glad i. (Det hørtes sarkastisk ut, men er absolutt ikke det. Jeg mener det.) Jeg hadde nok aldri orket å jobbe med det om jeg ikke hadde et lite håp om at det en dag faktisk kan publiseres. At det en dag faktisk er en bok, og jeg kan kalle meg «forfatter».

Men ofte tør jeg ikke drømme. Tør ikke håpe på at det kan bli noe. Det setter alt som jeg tidligere har begynt på, men som aldri ble til noe, en stopper for. Alle slagene, alle skuffelsene, alle nederlagene. Jeg tror jeg er litt redd for at det neste slaget kan være så tungt å takle at jeg ikke makter det. At jeg bare faller tilbake til å være ingen, uten fremtidsutsikter, mening eller kvaliteter, og at jeg mister håpet totalt. Det der med håp er ganske skummelt. For uten et lite håp om å noen gang bli det man ønsker å være, hva er vel vitsen med å fortsette?

Anyways. Jeg er fremdeles på Frøya, hjemme hos mamma (som har kommet hjem fra påskeferie), og her skal jeg bli noen dager. Jeg skal trene, slappe av, skrive. Og tørre å drømme litt i noen få minutter i blant. Så får vi se, da. Hva det blir til.

Del

7 Kommentarer

 1. Chase
  april 18, 2017 / 12:37

  Høres ut som vi har hatt en helt identisk påske ❤ Lykke til, dette får du til!

 2. Maren
  april 18, 2017 / 16:53

  Leste bloggen din fast før og har, av en eller annen grunn, trodd at den ikke eksisterte lengre. Fant den igjen nå etter å ha lest artikkelen der du gjør en flott figur på temaet om å bære Helge mamma. Ble så glad for å finne bloggen din igjen:) du we virkelig
  Ei flott dame på så mange måter!:)

  • Drea
   Forfatter
   april 18, 2017 / 18:34

   Åh, så hyggelig! :D Håper du vil følge bloggen videre, selv om den kanskje ikke oppdateres sånn mange ganger hver dag.. :b

   • Maren
    april 18, 2017 / 23:41

    Jeg kommer garantert til å følge med:)

 3. Korsviking
  april 19, 2017 / 00:24

  Du må fortsette å drømme.
  Det er spennende at du som skriver den eneste bloggen jeg sjekker daglig har bok som prosjekt!

  • Korsviking
   april 19, 2017 / 01:33

   Uæææh…jeg ser nå at det jeg skrev ovenfor kan misforstås litt som på engelsk «Keep dreaming» eller hva det heter. Fortsett med å tørre å drømme Drea, det var det jeg mente å si.

   • Drea
    Forfatter
    april 19, 2017 / 10:35

    Hahaha! :D «In your dreams», liksom? ;) Hehehe, none taken! Takk! <3 Og superhyggelig å høre at du sjekker bloggen daglig! Det gjør meg utrolig glad!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.