I’ve used Lightroom for the first time.

Tidligere i dag prøvde jeg meg på litt redigering i Adobe Lightroom i stedet for Photoshop, og jeg kan ikke si annet enn at jeg syns det var utrolig gøy! Resultatet ble visstnok ikke helt perfekt (bare se på sløyfa blant annet), men som første forsøk må jeg nesten si meg fornøyd altså. Under kan du se bildet slik det var i utgangspunktet, urørt og uredigert. Jeg valgte å redigere et av bildene jeg syns ble ganske dårlig både når det gjelder lys (på Viljas ansikt) og skarphet. Bare for å se hvor godt det kunne bli. Syns det ble litt fint, jeg. Hva syns du?

skal Vilja få kvelds, og deretter skal hun lalle. Jeg og Kaj skal bruke kvelden til å se Benjamin Button og kose oss. Har hørt den skal være bra, så jeg gleder meg til å se den. Gleder meg til å sitte i armkroken til Kaj også. Det er jo så godt. Først Viljakos, deretter vannmelon, film og kjærestekos. Fredager slik jeg liker dem best. Definitivt. Hugs.

Del

Kommentarer

 1. juli 17, 2009 / 20:04

  Så utrolig søt sløyfe ! =) Benjamin Button filmen likte jeg veldig godt iallfall. Skikkelig rørende film.

 2. juli 17, 2009 / 20:31

  Det ble veldig bra. Nysgjerrig på forskjellene mellom Lightroom of Photoshop RAW, har bare brukt siste. Kunne du skrevet litt om det? Og gjerne hva du har gjort med bildene også. Får mye inspirasjon fra bloggen din, du er flink! :)

 3. Drea
  juli 17, 2009 / 20:40

  Minneapolise: å, takk skal du ha! Så koselig å høre! :) Skal fylle inn litt i denne posten om hva jeg har gjort med bildet og slikt litt senere, når jeg rekker det. :) Forskjellene vet jeg ikke så mye om, dessverre. Har prøvd litt av begge deler, og syns Lightroom er mye mer oversiktlig enn Adobe Raw. Om man bruker presets og slikt er det mye lettere å angre. Og ikke minst; man kan redigere mer. Adjustment brush er genialt. (Den brukte jeg for å undereksponere bakgrunnen.) Det er med andre ord mye lettere å rette opp deler av bildet, i stedet for bildet som helet. Tror jeg. :)

 4. juli 17, 2009 / 20:59

  Det høres bra ut, har savnet delredigering i photoshop RAW. Har endt med å redigere filen to ganger og lagre under forskjellig navn, for så å sette dem sammen i vanlig photoshop etterpå. Tungvint!

  Det må nesten anskaffes, takk for svar :)

 5. juli 17, 2009 / 22:08

  Kjempefint bilde altså!! Vakre Vilja..

 6. Ingvild
  juli 17, 2009 / 23:40

  Hei Drea :D
  Jeg bare lurer på en liten ting. På et bilde som du har hengt på veggen der du tar bilde av din og Kaj sin hånd med sånn svart bakgrunn, hvordan fikk du til det ? Siden du liksom har brukt lightroom for første gang nå :-) Forresten er du en sykt flink fotograf, du kan nok kalle deg selv for en proff nå tenker jeg :-)

 7. Jeg hadde Adobe photoshop i 30 dager og er veldig fornøyd med det programmet ! Det kunne jo virkelig utrette mirakler ! Men med Vilja kreves det ikke mye, hun er jo så superdupersøt ! Ble jo veldig fint da :)

 8. juli 18, 2009 / 00:58

  Vilja er vakker! Herlig bilde, både det redigerte og uredigerte!

 9. juli 18, 2009 / 10:15

  Abobe lightroom er bra! Har bare prøvd prøveversjonen, den tiden jeg ikke hadde photoshop… Men trooor jeg liker photoshop best egentlig.. Kjempefint bilde!

 10. juli 18, 2009 / 12:02

  Kjempefint bilde! :o) nå ble jeg nysgjerrig på Lightroom, må prøves. En gang.. :P

 11. juli 18, 2009 / 13:42

  Det ble helt nydelig! Fint at ansiktet ble lyst opp :) Vilja er utrolig søt!

 12. juli 19, 2009 / 22:01

  Benjamin Button er en fantastisk film. Jeg elsker den<3
  Vilja er vakker. Har sagt det før og jeg sier det igjen. Rett og slett vakker.

 13. juli 22, 2009 / 14:26

  Det ble jo knallbra :) Søt bilde!

 14. august 14, 2009 / 23:38

  Kjemmpe fint bilde av ei søt lita pia! Bilde gjor sæ veldig bra i sort-hvit!!:)

  Du e kjemmpe flink å ta bilda og redigere, skal bruke dæ som inspirasjon!:)
  har å lyst på den lisna de o g kamrahuset.. trur æ må spare.. har canon 400D nu..

  Han ei fin helg!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.