Babling uten korrektur

skjerf

Hei. Det er fredagskveld, jeg sitter i sofaen alene. Eller, ikke helt alene, da. Gizmo – eller det som brukte å være Gizmo (story følger) – ligger rett ved siden av meg. Han har ikke rørt seg siden Vilja la seg. Han pleier å ligge som et slakt i sofaen hver kveld når Vilja er her. Det blir ikke mye hvile i løpet av dagen med ei hyper jente løpende rundt, for å si det mildt.

Men ja, tilbake til storyen som jeg sa følger. Gizmo er borte. Han ble med til dyrlegen på tirsdag, fikk narkose og ble barbert. Over hele kroppen.Kort. Kort, kort, kort. Pelsen hans var jo veldig lang, og etter storm og snø og alt som er, så har jeg ikke klart å holde den helt flokefri… Derfor ble det barbering. Æsj. Og med pelsen, mistet han personligheten sin også. I alle fall midlertidig. Håper virkelig han kommer tilbake og blir den Gizmo jeg kjenner. Nå er han ikke til å kjenne igjen, og han er ikke akkurat en veldig gøy hund lenger, stakkar. Gjett om jeg har dårlig samvittighet, da. Dette blir helt klart første og siste gang han helbarberes. Nå skal det sies at det er mulig det er noe annet feil med han også da, så ny dyrlegetur venter på mandag. Men null stress – det er ikke alvorlig.

Ellers? Vel. Jeg har det bedre. Jeg savner å ta bilder, og det er et godt tegn. Jeg har jo ikke rørt kameraet mitt på evig lenge, omtrent. Jeg som tok bilder hver dag. Og som elsket det. I morgen skal jeg ta det med igjen. Uansett hva jeg skal. Kameraet skal være med, og jeg skal bruke det. Mulig jeg har glemt hvordan man tar bilder, men det får vel tiden vise.

Men ja. Det er som sagt fredag, og jeg sitter i sofaen, hører musikk og blar gjennom gamle bilder, og jeg koser meg faktisk. Jeg nyter sekundene uten å tenke på hva klokka er og hva jeg burde og ikke burde. Det er veldig deilig å vite at jeg faktisk kan hygge meg jeg og. Selv om jeg er helt alene (om vi ser bort fra Gizmo-ish som ligger ved siden av meg, selvfølgelig) og ikke har så veldig mange planer eller spennende ting å gjøre i løpet av kvelden.

Tja. Det var vel egentlig alt jeg hadde å komme med og. Den blogginga mi er ikke så veldig givende for andre, vil jeg tro. Jeg husker da jeg hadde mange tusen lesere og var høyt oppe på topplista. Da sa jeg så fint at jeg blogget kun for min egen del, og ikke tenkte på verken press eller lesere. Vel, det var selvfølgelig bullshit. Da stressa jeg jo om jeg ikke blogga hver dag, og det var ikke for MIN del, det. Men nå – nå har jeg jo ingenting å lyve for. Jeg har nesten ingen lesere å lyve for! Så nå blogger jeg jo faktisk for egen del. Ikke for å ha en dagbok, akkurat, men for å kunne bla tilbake og se senere. Jeg er jo en sucker for å tenke tilbake på «hvor mye bedre alt var før», vet du. For helt fornøyd i nuet kommer jeg nok aldri til å bli. Det er nok en folkesykdom, og jeg er hardt rammet. Å være fornøyd og tilstede i øyeblikket man er i, er virkelig ingen enkel sak. Tenk så lett livet hadde vært om det var det, sa hun og innså med ett hvor utrolig paradoksal akkurat den tanken var.

Del

14 Kommentarer

 1. Ivar3000
  desember 20, 2013 / 22:19

  E les bloggen din og lika den, ha en fin kveld. Mvh Ivar3000

  • Drea
   desember 20, 2013 / 22:23

   Da blogger jeg for deg, Ivar!

 2. Ivar3000
  desember 20, 2013 / 22:25

  Deilig da, ha en super kveld og en riktig god jul.. Ikke så lenge til NM heller nå :)

  • Drea
   desember 20, 2013 / 22:30

   Hihi! Takk for det! Ha en super kveld selv, og nei – NM nærmer seg nå! Freeroll først, så NM! Gleeeeeeeder meg!

   • Ivar3000
    desember 20, 2013 / 22:35

    Får se om det passer å ta freerollen, men tviler vel jeg har tid til sånt når jeg har begynt i ny jobb, men blir sikkert gøy det og.. men Dublin blir sjefs. Det gledes :P

 3. Bjørg
  desember 21, 2013 / 00:55

  Kikker innom bloggen din innimellom jeg også :-)
  Håper Gizmo`n kvikner til i løpet av helga. Han kjenner seg ikke helt igjen han heller, kanskje? Føler seg litt naken?
  Som hundeeier selv (har to), vet jeg at man blir litt bekymret når de firbeinte kompisene sturer.

 4. desember 21, 2013 / 00:59

  Syns all rablinga di er fantastisk, leser hver en gang. Og vet nøyaktig hvordan det kan være iblant. Hilsen en som er bipolar, og har hengt med deg siden starten. You go girl <3 gleder meg til evt bilder som kommer, men det skal ikle være noe press, skal gå på gleden i det :D

 5. cecilie
  desember 21, 2013 / 02:34

  jeg henger med uansett hva du skriver om, og kjenner veldig godt igjen det du beskriver – den der folkesykdommen! og jeg savner skikkelig å blogge om alt som faller meg inn og alt jeg tenker. det er innmari deilig å ha en kanal hvor en kan få ut sånt som ellers kanskje bare samler seg opp til en stor og ekkel klump! det er liksom ikke så farlig hvem som leser eller hvor mange, å få ting ned på «papiret» er befriende uansett. håper gizmo blir seg selv når pelsen kommer tilbake igjen, og at det andre går fort over :)

 6. Annemarie
  desember 21, 2013 / 02:41

  Jeg leser bloggen din, og har vel egentlig gjort det ganske lenge. Er bare fryktelig dårlig på å kommentere…

 7. desember 21, 2013 / 12:04

  Jeg følger også fast med, i mange år. Uansett hva du skriver. (Men jeg liker det altså, ellers hadde jeg jo ikke lest det. Det er noe med skrivestilen din. Og at jeg har blitt bedre og bedre kjent med Drea ettersom årene har gått.)

  Masse lykke til med Gizmo, og jeg håper 2014 blir et bedre år for oss begge, uansett hvor klisjé og teit det høres ut.

 8. Charlotte
  desember 22, 2013 / 02:04

  Har fulgt deg i noen år jeg og! Du inspirerer! Stå på og ha en fin juletid :)

 9. desember 23, 2013 / 12:16

  Jeg snauklippa bikkja i sommer, og den ble superar. Fra å være en nydelig dott av en egen rase, ble den en flatpannet dachs med redde øyne. Det tok noen måneder, men den er seg selv nå altså.

 10. Dagfinn
  desember 26, 2013 / 13:17

  Bare bable i vei du, du får gjerne dele tankene dine med meg ….

  Ha en fortsatt fin jul, og en sprudlende nyttårshelg !!

  :-)

 11. kamilla
  desember 28, 2013 / 02:18

  Hei! Eg vil bare si at eg har lest bloggen din side du fikk Vilja og eg synes den er super! Du skriver så veldig bra! Håper det går bedre med deg! Ha en riktig fin jul og godt nytt år! ♡

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.