Svar på spørsmålsrunden, del 1.

Her kommer svarene, og dessverre så ble det i skriftlig form allikevel. Ingen videoblogg med andre ord. Det får bli video av noe annet en annen gang! Here we go:

Når begynte din interesse for fotografering?
Den begynte vel egentlig når Vilja ble født. Det var da interessen kom for fullt!
Photobucket

Når fikk du ditt eget fotostudio?
Det fikk jeg 1.november i 2009, altså i fjor.

Du har ditt eget foretak sant? Hvor startet du dette?
Det har jeg vet du. Det fikset jeg hos www.brreg.no.

Hvor skal du ta bilder nå som garasjen er “borte”?
Vel, jeg håper jeg får i orden et studio i Trondheim i nærmeste fremtid! Imens bruker jeg fremdeles garasjen (siden huset ikke er solgt enda).

Hvordan går det med journalistutdannelsen?
Jeg har vel egentlig aldri påbegynt noen journalistutdannelse. Jeg tok et årsstudium bare for å få litt mer penger når Vilja kom til, haha.

Hvor på heimdal bor du?
Jeg bor på Vestre Rosten!

Kan du komme med fototips?
Ja, jeg får vel gjøre det da. Når jeg har tid og lyst skal jeg fikse et par videotutorials på et par ting, så får vi se hvordan responsen er og om det gir mersmak.

Tjener du penger på bloggen?
Jepp, jeg er sikker på at jeg kommer til å bli millionær på grunn av bloggen til neste år. Ehehe… Nei, men okå. Jeg skal være seriøs. Jeg tjener bittelitt, men det er ikke akkurat nok til å skryte av det. However, jeg har fått en god del ting og tang oppgjennom bloggekarrieren min, og det er jeg veldig takknemlig for!

Favorittmat?

Haha, dette er faktisk noe jeg haaater å svare på. Det høres så innmari traust og kjedelig ut, meeen. Yndlingsmiddagen min er pannekaker med blåbærsyltetøy og bacon!

Photobucket

Hvor lager du designet ditt?
Jeg ordnet et som lignet veldig på dette hos blogg.no da jeg blogget der, men fikk hjelp av flinkeste Thomas Misund til å fikse det her.

Du nevnte et eller annet med at du og kaj bytter hjem. Bor du i forskjellige hus hver uke? Blir ikke det litt komplisert etter hvert?
Jepp, det blir det. Derfor er det bare en korttidsløsning, så Vilja slipper fler store forandringer med det første. Det er ikke noe vi har tenkt å holde på med på sikt.

Hvordan redigerer du øyne i photoshop?
Jeg har sluttet med å redigere øyne i PS. Før brukte jeg en action jeg kjøpte her.

Kan du alltid vise før og etter bilder av bildene du redigerer?
Nei, beklager. Før og etter-bilder er noe jeg viser sjelden, rett og slett for at jeg ikke syns det er så veldig relevant. Et ferdigprodukt er et ferdigprodukt. Et bilde rett fra kamera er ikke et ferdigprodukt for meg. End of story. Haha, det hørtes veldig strengt ut, men her er altså svaret kort oppsummert; nei, jeg kan ikke alltid gjøre det, men en gang i blant skal vi ikke se (helt) bort i fra.

Har du noen all time nybegynnertips til en 17 år gammel hobbyfotograf? Hvilket kamera skal jeg kjøpe, noe spesielt jeg bør tenke på osv.?
Vel, kamera er vanskelig å svare på, men var jeg deg ville jeg ha startet enkelt, og heller oppgradert etterhvert. Du kan jo f.eks. begynne i billigklassen til Canon, og gå for 550D. Om det gir mersmak og du føler du etterhvert vokser ifra kameraet ditt, kan du oppgradere til neste prisklasse (som blir 50D.) Det viktigste for en nybegynner er å ha interessen og suge til seg alt som heter kunnskap! Lær deg hvordan du bruker et speilreflekskamera manuelt og du er på god vei.

Ellers vil jeg anbefale å studere hvordan andre fotografer bruker lys. Et eksempel på hvordan du kan gjøre det er å se på øynene til menneskene som har blitt avbildet. Se på refleksjonene, og prøv å finn ut hvilke lyskilder som er brukt og hvor disse er plassert. Finn ut hvordan du får godt lys på bilder! Godt lys = gode bilder.
Photobucket
Ofte når du tar bilder av deg selv, ser jeg at du holder en fjernkontroll. Jeg bare lurer på hva den heter? Går det an å fokusere med den? Og sist – den er trådløs?
Det som er så fint med 5D mark ii (i forskjell til 40D) er at jeg kan bruke en superbillig, drittfjernkontroll! Den kostet ca. 240 kr på fotobutikk, er trådløs og fokuserer selvfølgelig. Den er dog ikke god på lange avstander, da. Men whooo cares, den koster jo ingenting!

Hvor bor du den uken Kaj er hjemme?
For øyeblikket bor jeg annenhver uke hos søstersen, Gina, som bor på Solsiden, men jeg skal på visning på ei leilighet her på Heimdal i morgen! Jeg krysser fingrer og alt som er for at jeg får den.

Har du lest twilight- sagaen?
Nei, det har jeg faktisk ikke gjort. Jeg har ikke sett filmene heller, og det eneste jeg vet om greia er at det er vampyrgreier og at en fyr heter Edward. Correct?


Og hva skjedde egentlig med shoppen din?

Vel, den døde litt. Haha. Jeg har fremdeles en god del varer liggende rundtomkring, meeeen det er nok ikke noe jeg orker å starte opp igjen. Jeg har ikke nok tid, dessverre!

Hvilke objektiver har du?
Altfor få. Jeg har 50mm f/1.4 og 24mm f/1.4. Tror jeg skal selge sistnevnte, da.

Favoritt klesplagg?
Akkurat nå føler jeg at jeg ikke eier klær overhodet (derfor den store mangelen på outfitbilder den siste tiden!), så yndlingsplagget er en festkjole fra Vero Moda. Jeg bruker den så ofte jeg kan, haha!

Hvis du skulle deltatt på et tv-program,hvilket skulle det vært?
Senkveld! Jeg vil dessuten være med på Camp Senkveld. Make me a celebrity så jeg kan få være med, da!

Om du skulle fått flere barn, hvilke jentenavn er da aktuelle?
Nå er jo ikke det så veldig aktuelt lenger, da. Så det vil jeg ikke røpe! Jeg har selvfølgelig favorittnavn, men hey. Hvem vet om jeg får flere barn, og om jeg gjør det så er det jo ikke bare opp til meg å bestemme navn heller. Hihi.

Kan du legge ut flere Vilja-videoer? Der hun snakker og slikt?
Of course!
Photobucket
Hvilke interesser har du utenom foto?
Vel, jeg er egentlig veldig glad i å trene, og jeg har gått veldig mye på rollberblades (eller inlines om du vil) helt frem til nå. Nå har det jo blitt vinter, så da blir det verre. Jeg ønsker meg en spinningsykkel til jul. En jeg kan ha inne, altså! Da blir det mye lettere å trene når jeg har Vilja også. Gleeeder meg til jeg får en i julegave, for det håper jeg virkelig at jeg gjør!

Synes du det er kjekkere å blogge på eget domene eller når du blogget på blogg.no?
– Har du fått flere lesere etter at du byttet over til eget domene?

Kjekkere? Vel, det er veldig greit å ha eget domene. Jeg angrer ikke, på tross av at jeg mistet en god del lesere. Så nei, jeg fikk absolutt ikke flere lesere.

Favorittdrikke?
Hm. Vann er det jeg drikker mest, så da må det nesten bli det, da. Vann!

Favorittfarge?

Hm. Rød? Blå? Rosa? Liker det meste, jeg. Men liker ikke lilla noe særlig, faktisk.

Favorittbok?
Åh, det eeeer så typisk, men; Ringenes Herre.

Favorittfilm?
Requiem for a Dream. Eller Fight Club.

Favoritttv-serie?
Sopranos!

Del

Kommentarer

 1. oktober 25, 2010 / 21:03

  Så kjekt å lese om deg ;)
  Klem

 2. oktober 25, 2010 / 22:12

  Lilla er jo en «overtroisk» og «mystisk» farge da, så det er jo ikke så rart du ikke liker den..

  Fine spørsmål! Faktisk en god del jeg ikke visste om :)

  Hilsen jenta som har lest bloggen din både opp og ned

 3. oktober 25, 2010 / 23:13

  hei, har lest bloggen din siden, jeg vet ikke når. Har vært morsomt å se utviklingen din når det gjelder foto, og jeg blir inspirert når jeg ser at du er en av de få som faktisk har klart det å få foto som arbeid. Keep up the good work.

 4. oktober 26, 2010 / 16:49

  Bra svart Drea. :) Kjekt med slike spørsmålsrunder da man føler man blir enda bedre «kjent» med personen bak bloggen. ;)

 5. oktober 27, 2010 / 17:50

  Som dei andre nevner. Kjekt å få vite litt meir om personen bak bloggen. Vertfall sidan eg har lest bloggen sidan før du fekk vite at du var gravid med Vilja. :)

 6. oktober 28, 2010 / 12:40

  Og då må eg jo sjølvsagt kome med eit par tilleggsspørsmål til eit av dei som vart stilt her, kvar/korleis redigerer du auge, ettesom det må vere noko du syns fukar betre enn actions i PS?
  Og sånn ca gjennomsnitt (skjønar jo det er veldg forskjellig, men..) kor lang tid brukar du på etterbehandling på eit bilete?
  Fototips hadde vore råbra, syns det er så bra kva du har oppnådd som sjølvlært på denne korte tida!

 7. oktober 28, 2010 / 12:41

  Haha, funkar, ikke fukar : )

 8. Drea
  oktober 28, 2010 / 23:54

  Maren: priser meg helt ut? Hva mener du? :)

 9. oktober 29, 2010 / 19:01

  Maren: det er STOR forskjell på å få fire papirbilder, og å ha en fotograf som kommer hjem til deg, tar tiden til hjelp, og gir deg fri bruk av bildefiler på DVD!

 10. Maren
  oktober 29, 2010 / 20:50

  Du er kjempe flink, det er ikke det:) men prisene dine er så sykt høye i og med at de ikke får de på papir eller i bok

 11. Drea
  oktober 30, 2010 / 23:31

  Maren: unnskyld om jeg høres veldig kvass ut nå, men du aner virkelig ikke hva du prater om når du sier at JEG er dyr altså. Å gi vekk filer på cd til FRI bruk er mye bedre for kunden enn å et par bilder i bok eller på papir. Fame tar blant annet 15.500 kr for å selge høyoppløselige filer på cd til fri bruk. Om du ser litt rundt omkring på fotografer som selger filer så ser du at jeg er BILLIG. For billig vil faktisk noen si. :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.